GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CHARLIE HEBDO

Marii antrenori din fotbal condamnă terorismul după atentatul de la Paris: "O viaţă de frică nu e viaţă"

Salt cu schiurile peste +5   FOTO
Salt cu schiurile peste "Je suis Charlie" la combinata nordică de la Chaux.-Neuve (Franţa) // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat duminica, 11 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 10 ianuarie 2015 22:18

Ieri, la conferinţa de presă a Romei, Rudi Garcia a aşezat un creion pe scaunul fiecărui reporter: "Şi noi, în fotbal, vrem să destindem oamenii, exact cum făceau jurnaliştii de la Charlie Hebdo".

Au trecut patru zile de la atentatul Al Qaeda asupra Charlie Hebdo şi asupra Franţei, soldat cu 17 victime în 53 de ore de coşmar, şi lumea sportului se ridică împotriva terorii.

"O viaţă trăită în frică nu e viaţă", a protestat Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid: "Terorismul ameninţă întreaga Europă, nu doar Franţa". Şi Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, a protestat: "E înspăimîntător că astăzi poţi fi asasinat pentru ideile tale".

Iar Laurent Blanc, aflat în mijlocul furtunii, la PSG, a completat: "Sîntem foarte afectaţi, ne-a fost extrem de greu să ieşim la antrenament după tot ce s-a întîmplat la Paris".

Ieri, la conferinţa de la AS Roma, jurnaliştii au găsit un creion pe fiecare scaun, lăsat de antrenorul Rudi Garcia: "Şi noi, în fotbal, vrem să destindem oamenii, exact cum făceau jurnaliştii de la Charlie Hebdo".

Iohannis participă azi la marşul parizian
Peste un milion de oameni vor participa astăzi la Paris la "Marşul solidarităţii", organizat în memoria victimelor atentatului şi împotriva terorismului. Nici preşedintele Klaus Iohannis nu va lipsi, iar alături de el vor fi şi alţi şefi de stat şi de guvern, precum cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. "În faţa atacurilor barbare, întreaga lume liberă îşi arată unitatea", a afirmat Iohannis.

Şi Nico e "Charlie"
Încă din 7 ianuarie, ziua cînd au fost ucişi 10 jurnalişti şi caricaturişti de la Charlie Hebdo, dar şi doi poliţişti, Daniel Niculae a postat pe pagina sa de Facebook: "Je suis Charlie. E un mesaj de susţinere a luptei împotriva terorismului. Vezi masacrul de la Charlie Hebdo". Nico a jucat în Franţa între 2006 şi 2012 (Auxerre, Monaco şi Nancy).

A scăpat cînd au ieşit ostaticii!
Iniţial, s-a spus că Hayat Boumeddiene, 28 de ani, iubita teroristului Amedy Coulibaly, complice la atentatul de la băcănia evreiască din Paris, a fost şi ea ucisă de poliţie. Dar aceasta, şi ea fanatică religioasă, ar fi reuşit să evadeze din magazin infiltrîndu-se printre ostaticii salvaţi de trupele speciale. Potrivit Le Parisien, Hayat ar fi ajuns deja în Siria. Atacurile au fost revendicate de Al Qaeda Yemen. În spatele lor s-ar fi aflat Nasser Al Wuhayshi, 37 de ani, fondatorul filialei yemenite Al Qaeda.

5,05 milioane de mesaje "Je suis Charlie" au fost date pe Twitter din 7 ianuarie, ziua atentatului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
alexbarosanu
alexbarosanu  •  11 Ianuarie 2015, 11:49

condamnati in primul rand asa zisa libera exprimare facuta tedentios pentru a agita comunitatile musulmane! libertatea de exprimare se opreste atunci cand aduci jignire grava simbolurilor sacre ale cuiva! nu poti sa zici ca e libera exprimare si sa iti bati joc de credinta cuiva! daca asa crezi ca e bine,asteaptate la urmari de genul asta! libera exprimare??? fa caricaturi cu mata si cu tactu cand sio trag cu ponei sau caini! cu isus nu faceti caricaturi???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează