GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  AUDIENŢE

Meciurile de Liga Campionilor au adus la TVR audienţe mult mai mici ca cele de la Protv

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 mai 2010 00:00

Meciurile din Ligă transmise de TVR 1 sezonul acesta au făcut doar puţin peste jumătate din audienţa înregistrată de partidele difuzate anul trecut de ProTV.

TVR a pierdut detaşat lupta ratingurilor cu Pro TV în Liga Campionilor. Audienţele înregistrate în primul sezon în care televiziunea publică a transmis cea mai importantă competiţie intercluburi au fost sub aşteptări. Mai exact, fiecare meci din cele transmise de TVR 1 a fost urmărit, în medie, de 660.000 de telespectatori din mediul urban, cu aproape 400.000 mai puţin decît la partidele transmise de Pro în ultimul an în care a deţinut drepturile pentru Ligă.

De ce a pierdut TVR 1 duelul cu Pro TV:
1. ProTV cu Steaua şi CFR. TVR doar cu Urziceni
Partidele din UCL jucate de echipele româneşti au făcut de fiecare dată audienţe-record. În sezonul 2008 - 2009, în Ligă au jucat Steaua şi CFR Cluj. Cele două formaţii au fost urmărite meci de meci de circa 1,7 milioane de oameni. TVR, în schimb, a avut o singură formaţie din ţară calificată în grupe, Unirea Urziceni.
Deşi parcursul ialomiţenilor a fost excelent, audienţele au fost mai mici. Cel mai elocvent exemplu: cel mai bun meci al Unirii, din punctul de vedere al audienţelor, este cu două puncte de rating sub cea mai proastă partidă a celor de la CFR Cluj (12,6 % CFR Cluj - AS Roma / 10% Urziceni - Rangers).

2.
Obişnuinţa şi lipsa promovării
ProTV a transmis Liga timp de 9 sezoane, din 1999-2000, şi cumpărarea drepturilor de către televiziunea publică a venit ca o surpriză de proporţii: "Gestionarea unui produs premium, aşa cum este Liga Campionilor, a fost dificilă şi pentru ProTV, postul cu cea mai «agresivă» politică de marketing de pe piaţă. E de înţeles că TVR a avut dificultaţi în a-şi promova produsul. Şi rezultatele s-au văzut", a explicat pentru GSP o sursă din piaţa media.

3.
Calitatea comentariilor şi rating-ul de post
Ratingul general al TVR-ului a fost un alt element care a înclinat balanţa în favoarea celor de la Pro. Televiziunea publică avînd un rating de post de aproape trei ori mai mic decît ProTV. Un alt factor a fost legat de comentarii, telespectatorii fiind obişnuiţi ani la rînd cu un stil lansat de Pro.

"Rezultate mai bune se vor vedea în anul II şi anul III. Considerăm că achiziţionarea drepturilor a fost o decizie înţeleaptă"
Simona Dobresc, Director de marketing TVR

17,2 puncte de rating a înregistrat partida Steaua - Bayern Munchen în septembrie 2008, fiind cea mai bună audienţă a celor de la Pro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
 •  30 Mai 2010, 19:12

Vlad Enachescu,cea mai frumoasa voce si cel mai bun comentator din istoria televiziunii!

 •  22 Mai 2010, 13:58

la tvr inafara de olaianos si dragos bocanaciu restu st slabuti.pai cand comenta mihnea ionescu si cristi mandru de la tvr ma lua somnu.In schimb la protv au o armata de comentatori sportivi, cum ar fi Mocanu, felix draghici.ion alexabdru, bogdan pasare, vali moraru, vadim vajeu, mironica, mihai brasoveanu, dragos caretas, paul andrei, octavian pescaru, plus multi altii.Asta e diferenta

stelist1986
stelist1986  •  22 Mai 2010, 12:44

cei mai buni comentatori au fost si sunt la tvr...ganditi-va la naum, cosmescu, enachescu! protv-istii sunt monumente de snobism si forma fara fond! comparatia de audienta n-are nicio valoare, este un trend, lumea nu se mai uita la fotbal... daca sunt asa tari astia de la pro , de ce nu comparati audientele din europa league,de anul asta, cu ce au obtinut anii trecuti in cupa uefa, antena1, realitatea, etc...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează