GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

MEDIA // Evenimentul Zilei a ieșit astăzi pe tarabe pentru ultima dată! La ce tiraj ajunsese, de la 800.000 de exemplare tipărite zilnic în anii '90 + mesajul conducerii

Articol de GSP - Publicat luni, 30 decembrie 2019 12:31

Evenimentul Zilei își închide ediția de print după aproape 28 de ani de la înființare. Ultimul ziar pe hârtie al EvZ a apărut astăzi, 30 decembrie 2019. 

Se încheie astfel un capitol important în istoria presei românești. La începutul anilor '90, Evenimentul Zilei ajungea uneori și la peste 800.000 de exemplare tipărite!, dar astăzi tirajul a ajuns la doar 7.000 de copii vândute.

Evenimentul Zilei a fost cunoscut în trecut și ca "Bulina roșie", unul dintre cele mai cunoscute ziare din România. A fost fondat în 1992 de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu. Sub conducerea editorială a lui Ion Cristoiu, EvZ a ajuns în anii '90 la sute de mii de cititori, printr-o atitudine critică față de puterea de atunci și prin știri de tip tabloid. Tirajul Evenimentului Zilei a scăzut constant în ultimii ani, ca în toată presa tipărită, aceasta fiind principalul factor pentru care print-ul se închide.

"Astăzi este ultimul număr din Evenimentul Zilei în format tipărit. Din 1 ianuarie 2020 ne vom regăsi doar pe online. Astăzi, românii preferă să citească în alt mod decât acum 27 de ani. 90 la sută dintre ei o fac pe telefonul mobil. Este o lume dinamică, pretențioasă, capricioasă. Evenimentul Zilei nu va dispărea, pentru că el a însemnat mai mult decât un ziar. Este o stare de spirit! Va rămâne un repet al presei din România. Al unei prese curajoase, al punctelor de vedere incomode și dezvăluirilor de temut!", este mesajul lui Dan Andronic, director general la cotidianul.

"Am fost adeptul presei care se citeşte. Şi până la sfârşitul vieţii nu voi accepta să conduc un ziar, să colaborez undeva sau să fac ceva care nu are rating sau tiraj. Păi, unde e afacerea?!"
Ion Cristoiu, fondatorul ziarului

Acum 28 de ani, în 1992, a apărut primul număr al al cotidianului Evenimentul Zilei.

MEDIA // Evenimentul Zilei a ieșit astăzi pe tarabe pentru ultima dată! La ce tiraj ajunsese, de la 800.000 de exemplare tipărite zilnic în anii '90 + mesajul conducerii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  30 Decembrie 2019, 14:54

SportXXI~Sportul Romanesc~Fotbal Plus~Life Sport~Sport Total~ProSport~Evenimentul Zilei☆☆☆☆☆PĂSTREZ AMINTIRI FRUMOASE, PUBLICAȚII CE AU AVUT AMPLE SPAȚII DESPRE FOTBAL! MĂ ÎNCLIN DOMNILOR!! ☆☆☆☆☆

hansolo10
hansolo10  •  30 Decembrie 2019, 13:51

*** zilei,ziar basist,bleah.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close