GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  PREMIILE OSCAR

Cum a câștigat „My Octopus Teacher” premiul Oscar, în fața „Colectiv” sau „Time”: „Favoritul fanilor de pe Netflix”

„My Octopus Teacher”, cel mai bun documentar al anului, a reprezentat una dintre marile surprize.
„My Octopus Teacher”, cel mai bun documentar al anului, a reprezentat una dintre marile surprize.

Articol de GSP - Publicat luni, 26 aprilie 2021 10:23 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 10:44

Gala premiilor Oscar 2021 a avut loc în această dimineață. România a avut în premieră un film nominalizat, la două categorii, documentarul „Colectiv”, însă nu a câștigat niciun premiu. „My Octopus Teacher”, cel mai bun documentar al anului, a reprezentat una dintre marile surprize. 

„My Octopus Teacher” a început ca un proiect personal al sud-africanului Craig Foster. Filmul prezintă relația pe acesta o are cu un octopod și modul în care legătura dintre ei se dezvoltă. Ideea i-a impresionat pe regizorii Pippa Ehrlich și James Weed, care au transpus totul într-o capodoperă marca Netflix. 

Cum a ajuns „My Octopus Teacher” la Oscar 

My Octopus Teacher” nu s-a numărat printre marile favorite la categoria filme documentare. „Time” și „Colectiv”, prima producție românească nominalizată vreodată la cea mai importantă gală cinematografică, erau văzute de critici cu șanse mai mari. 

Secretul succesului peliculei lui Craig Foster a fost forța pe care Netflix o reprezintă peste Ocean. Filmul a devenit viral, după cum notează New York Times: „S-a transmis de la urmăritor la urmăritor și a devenit unul dintre cele mai iubite documentare din istoria premiilor Oscar”. 

Un avantaj l-a reprezentat și reacția starurilor de la Hollywood. Postări emoționante de promovare au avut, printre alții, actrițele Amy Schumer și Jane Fonda.

VIDEO „My Octopus Teacher”, trailer oficial

Citește și alte știri despre Premiile Oscar:

Colectiv fără Oscar. Cu ce rămânem? „Tolontane, du-te acasă!"

Două staruri din NBA, premiate la Gala Premiilor Oscar 2021!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
aurelianionut
aurelianionut  •  26 Aprilie 2021, 21:49

Locul dramelor de genul asta nu este la Oscar.E parerea mea.Cum foarte bine zice cineva:Cultul personalitatii sub acoperire...Au luat un eveniment tragic,au facut un film...Dar bai ziaristilor...stiti ce e cu tara asta cu adevarat?..Tot vorbiti de curaj dar in Bucuresti sunt o gramada de clanuri despre care n-aveti tupeu sa va luati..e greu cu cefele late..Sa nu mai zic de restul tarii...Amar e ceea ce se intampla zi de zi....dar na,o ardem in Oscaruri noi....Gazeta,de la unealta lui Becali,ar fi vrut Oscar..nu va e rusine?

digei
digei  •  26 Aprilie 2021, 13:50

Titlul cotrect ar fi fost: "My Octopus Teacher", marele si merituosul castigator al Oscarului pentru film documentar. Dar cum sa ceri romanilor atata fair play, le dau imbarligate, sa reiesim ca fiind invinsii la limita. Am fost de toata jena, nu stiu cum de ne-au luat in finala.

branzea_2021
branzea_2021  •  26 Aprilie 2021, 13:11

*** Tontălan, esti principalul vinovat pentru distrugerea acestui ziar, mai mult decat *** cu invitații săi puscăriași și ***. În această săptămănă a patimilor ați merita cele mai groaznice chinuri. Nu aveți pic de respect pentru eventualii cititori, ati umplut această ***, promovati agramati care nu știu să scrie articole decente. Vă ascundeți în spatele anonimatului prin zvonuri mizerabile: „Se spune, se zice, se aude”, expresii uzate până la refuz, de tip ”savuros, genial”. *** la muncă, la plug, la cosit, nu la mâzgălit bazaconii!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează