Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2011 14:26

"Un ziar bun este o combinaţie de lucruri serioase, umane, vesele, triste, utile, triviale şi, cel mai important, un soi de înregistrare cotidiană a vieţii", spunea recent Mario Garcia, cel mai cunoscut grafician de presă scrisă al momentului.


Gazeta Sporturilor îşi păstrează standardele unui ziar de calitate şi oferă zilnic cititorilor săi articole de excepţie. 

Exemplele din ediţia de azi, cea tipărită sau cea online, mulate pe o parte din discursul lui Mario Garcia:

SERIOASE. Andrei Vochin şi Ionuţ Iordache îşi continuă slalomul printre cifre, coeficienţi şi parametri pentru a aduce în faţa cititorilor gsp, în fiecare săptămînă, o analiză riguroasă şi relevantă a etapei. Azi, superlativele rundei cu numărul 15. În plus, Gazeta continuă investigaţia despre banii cheltuiţi la ridicarea Naţional Arena: Cătălin Tolontan dezvăluie cum a ignorat Primăria recomandarea unui consultant american care avertiza că acoperişul de 25 de milioane de euro e o variantă neeconomică! 

UMANE. Andrei Manolescu, de la "Dilema veche", şi doi jurnalişti ai Gazetei, Roxana Fleşeru şi Eduard Apostol, vă oferă o incursiune cu ochii profesionistului pasionat în autobiografia lui Andre Agassi. 

VESELE. Cum trăieşte Marcel Răducanu, fericit şi motivat, printre copii. Gazeta l-a vizitat la şcoala sa de fotbal din Dortmund, acolo unde fosta vedetă a Stelei şi a naţionalei îi învaţă pe micuţii nemţi să joace fotbal cu zîmbetul pe buze. 

TRISTE. Povestea emoţionantă a lui JoJo Dan, boxerul care a suferit sîmbătă o fractură de maxilar în meciul pentru centura WBC Silver la semimijlocie. Cînd un pugilist pierde şi se sting luminile ringului, el încetează să mai intereseze. Gazeta schimbă acest obicei al tăcerii şi a trimis o echipă de jurnalişti în Turcia, să discute cu JoJo Dan. Un interviu despre motivaţie, durere, suferinţă şi sacrificiu

UTILE. S-au vîndut toate biletele destinate românilor pentru finala Europa League, din mai 2012. Şi deja internetul e plin de oferte la negru. Gsp vă spune ce riscaţi dacă decideţi să cumpăraţi tichete de pe net.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”