GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Noutăţi pe piaţa drepturilor TV » Ce se întîmplă cu Look TV după ce şi RCS&RDS va transmite meciurile: "Asta e decizia noastră!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 februarie 2015 20:38

La mijlocul anului trecut, Intel Sky Broadcast a decis să cumpere drepturile TV pentru Liga 1, dar şi pentru Cupa Ligii pentru următarele cinci sezoane, acestea fiind transmise de Look TV şi Look Plus.

După disputarea turului oficialii companiei au decis să le vîndă şi celor de la RCS&RDS, contra sumei de 24 de milioane de euro anual.

În această dimineaţă, oficialii Intel Sky Broadcast au emis un comunicat GSP.RO prin care anunţă că au semnat un parteneriat extins cu RCS&RDS, prin care Look TV şi Look Plus vor fi difuzate în pachetul de bază al operatorului de cablu.

"Începînd cu luna februarie, posturile Look TV şi Look Plus vor face parte din pachetul de bază oferit clienţilor de televiziune prin cablu şi satelit al RCS&RDS. Fanii fotbalului românesc vor putea urmări în continuare cele două posturi în direct toate cele 9 meciuri ale fiecărei etape din Liga 1, precum şi partidele din cadrul Cupei Ligii.

Noutatea adusă de acest parteneriat îl reprezintă însă producţia meciurilor ce va fi asigurată pentru ambele staţii de televiziune de către compania RCS&RDS", se arată în comunicat.

"Pe lîngă extinderea distribuţiei, cele două posturi TV depun eforturi constante de îmbunătăţire a programelor oferite, pregătind surprize cu privire atît la conţinutul legat de fotbal şi alte sporturi, cît şi la cel legat de producţiile de entertainment proprii şi achiziţionate.

Astfel, noi formate de reality şi de entertainment vor intra în curînd pe cele două posturi, Look TV şi Look Plus, dar şi o serie de filme şi seriale achiziţionate de la parteneri de renume din categoria companiilor mari de producţie", se mai precizează în comunicatul emis de Intel Sky Broadcast.

Începînd din acest an, meciurile din Liga 1 se vor vedea în reţelele Telekom, RCS&RDS, UPC România, Focus Sat, Orange TV şi Ines IPTV.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
fanexxl
fanexxl  •  08 Februarie 2015, 11:00
Postat de catalin_cj pe 06 Februarie 2015, 18:02

eu am fost la upc multi ani. nu am fost multumit de ei. netul era slab programele se schimbau ca sosetele si daca reclamai ceva se rezolva la un moment dat dupa multe sesizari. din acest punct de vedere si din punct de vedere al transmisiilor sportive digi sunt mult peste ceea ce inseamna upc. digi din operator de cablu a evoluat si a ajuns sa detina posturi apreciate de toti.

Si atunci de a ajuns upc cel putin cu grila de programe mult peste rds? Toti se plang ca nu prind discovery, diva, universal si nu stiu ce pachete de filme... S-a schimbat mult situatia upcului in ultimii2-3 ani din toate punctele de vedere, incepand de la instalare pana la rezolvat sesizari

alexandrutop
alexandrutop  •  08 Februarie 2015, 10:55
Postat de dora pe 07 Februarie 2015, 14:46

Noi am vazut turul de Liga 1 pe net, moaka...asa cum vom vedea si returul, la TV, pe ce kanal vrea pu...noastra. Tu, sclav UPCist ce esti, ai platit si vei plati 10 lei pe luna...de ce...pentru ca nu te duce kapu...

Ai un limbaj de retard, cred ca asa si esti, conform celor relatate. Tu poti sa spui DOAR ca ai incercat sa vezi meciurile pe net, nu ca le-ai si vazut. Pentru ca nu puteai si se bloca mereu (cunosc cazul destul de bine). Si m-a dus capu' sa plec la unii care imi ofera mai multe variante si sa fiu peste voi ;). Chiar daca dau 10 lei, ma simt bine ca sunt in fata voastra care asteptati gratuitati.

dora
dora  •  07 Februarie 2015, 14:50
Postat de ivamaistru pe 07 Februarie 2015, 12:18

M-a dezamagit DIGi, a renuntat la Champions League pentru Insolventa Liga I. Aveau meciuri de fotbal in week-end, din Spania, Italia si Franta. Din toamna ce o sa transmita in zilele de marti, miercuri si joi, reluarile meciurilor din Liga I: FC Botosani- Concordia Chiajna?!!

Calmo paciento mio, crezi ca Telekomul va avea bani sa plateasca exclusivitatea ptr CLeague si UCL...ca asa au facut si cu Formula 1...au crezut ca lumea se va ingramadi la ei sa se aboneze...si au luat-o ptr ca abonatii Digi pot vedea Formula 1 la RTL ori pe net. Parca vad ca Telekomul si Digi o vor da la pace...asa ca nu va grabiti...

Vezi toate comentariile (53)
Comentează