GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  FOTBAL CLUB

Radu Naum revine ca moderator: "Nu vom pune perdeluţe roşii, dar nici nu ne ducem la mănăstire"

Naum (44 de ani) a mai lucrat în cariera sa în televiziune la TVR 1, Eurosport, GSP TV şi B1 TV
Naum (44 de ani) a mai lucrat în cariera sa în televiziune la TVR 1, Eurosport, GSP TV şi B1 TV

Articol de - Publicat vineri, 02 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 01 decembrie 2011 23:46

Reîntors în lumea sportului ca moderator, jurnalistul Radu Naum spune că vrea să joace mai ofensiv şi să crească ritmul emisiunii Fotbal Club, de la DigiSport

- Radu, revii în sfera sportivă, după o escală în monden. De ce ai părăsit-o şi cum a fost printre "străini"?
- În primul rînd, am ales B1 pentru că de-acolo mi s-a făcut o propunere. A fost o experienţă superinteresantă, care m-a ajutat foarte mult să-mi găsesc şi alte mijloace de exprimare într-o zonă alta decît cea sportivă. Lucrurile au început excelent, dar au luat pe parcurs o altă întorsătură.

- Primeşti în gestiune o emisiune care ne-a obişnuit pînă acum cu un ritm mai lent, în sensul că se baza mai mult pe analiză decît pe polemici. Ce se schimbă prin venirea ta?
- Am acceptat oferta DigiSport tocmai în ideea de a creşte temperatura emisiunii. Ideea nu e de scandal sau nescandal. Nu vom pune perdeluţe roşii şi lumină de aceeaşi culoare, dar nici nu ne ducem la mănăstire. Totuşi, din dorinţa de a reflecta realitatea, cea a vorbelor şi a faptelor, misiunea emisiunii va fi să capteze tot ce se întîmplă la nivel de dialog, polemică, confruntare, să pună probleme care să stîrnească dezbateri şi confruntări. Prin dialogul cu invitaţii permanenţi, Andrei Vochin, Ion Crăciunescu, oameni foarte valoroşi, vom încerca să aducem această realitate pe un parcurs logic. Toate lucrurile imateriale din jurul fotbalului se transpun în evoluţiile echipelor şi noi trebuie să fim în stare să explicăm de ce Steaua nu mai reuşeşte să fascineze prin joc, ci prin alte lucruri, de ce Alexe n-a dat decît un gol sezonul ăsta, de ce Pandurii pot apărea cîştigători în ochii lumii, deşi au pierdut un meci, de ce Grigoraş e propus la Steaua... Există şi o linie de demarcare, şi anume să nu faci dialog doar de dragul de a mesteca un lucru care nu mai are substanţă. Ne va ajuta foarte mult faptul că avem imagini şi le vom folosi pentru a desluşi şi pentru a trage concluzii.

- Faţă de ce era la GSP TV, la noul loc de muncă nu e presiunea audienţei, întrucît postul nu e măsurat oficial. E ca şi cum ai juca un meci de fotbal în care nu vei şti scorul, la final...
- Presiunea şi-o pune fiecare în măsura în care e capabil să o facă. Eu lucrez în ideea de a încerca pe cît pot să fac cît mai bine. E adevărat că există o diferenţă, însă există şi alte reflectări ale muncii noastre decît cele în cifre: reflectările telespectatorilor, ale oamenilor dimprejur, ale celor din media şi, pînă la urmă, e şi reperul propriu.

"Eu sînt pilotul, iar invitaţii permanenţi ai emisiunii sînt motoarele grele. Pilotul trebuie să şi aibă capacitatea de a face să zboare un avion aşa puternic"
Radu Naum, moderator Fotbal Club

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
csa21
csa21  •  02 Decembrie 2011, 13:06

Ce rahat frate. Asta va strica toata emisiunea. Mai o da si cu expresii in engleza si se cearta cu majoritatea. Sa ma pis pe Naum.

cristinaco71
cristinaco71  •  02 Decembrie 2011, 13:06

Era o placere sa-l ascult cand comenta ciclism si handbal!!! Sper din tot sufletul sa NU SUNE PATRONII ca sa-i intrebe verzi si uscate ca la gsp, ca a pierdut automat din telespectatori. Aceasta emisiune o dorim la fel ca pana acuma, pentru cei care se pricep la FOTBAL!!! De aceea nu se mai uita nimeni la gsp alias becalimania sau PROSTIREA POPULATIEI ROMANE... DIGISPORT SPER SA RAMANA LA SPORT SI NU LA CANCAN DE CEA MAI JOASA SPETA!!!

tzii
tzii  •  02 Decembrie 2011, 12:32

nu prea se descurca naum la digi. e crispat, grabit si se baga peste invitati. mai baga si expresii in engleza, ca gaysorii

Vezi toate comentariile (21)
Comentează