GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  GSP LIVE

Transferul sezonului » Here we go! Raul Rusescu a debutat astăzi ca expert GSP Live

Raul Rusescu a debutat la GSP Live // foto: Ionuț Iordache
Raul Rusescu a debutat la GSP Live // foto: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 09:02 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 12:51

Triplu campion al României și câștigător al premiului de „fotbalistul anului” în ancheta Gazetei Sporturilor din 2012, Raul Rusescu (35 de ani) a debutat astăzi în calitate de invitat permanent al emisiunii GSP Live, atât pentru edițiile de la ora 11:00 moderate de Alexandru Barbu, cât și pentru edițiile speciale de seară realizate de Alberto Boțoghină.

„Am puține emoții, dar cred că vor trece pe parcurs”, a mărturisit Raul Rusescu la începutul emisiunii. Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, a intrat ulterior în direct pentru rubrica lui, „Ioanițoaia La Zi”, și l-a încurajat pe Raul de Ghencea: „Îl salut și sper să se simtă bine la noi”.

„Bună dimineața! Și eu sper. Sunt încântat de această colaborare”, a răspuns Rusescu.

VIDEO. Raul Rusescu a debutat la GSP Live

Fostul golgheter al FCSB-ului i-a dezvăluit moderatorului Alexandru Barbu: „Duc o viață foarte simplă după retragere, cu lucruri casnice. Chiar m-am bucurat foarte mult de perioada asta”.

Rusescu a dezvoltat despre retragerea din cariera de fotbalist, consemnată în vara lui 2023, odată cu despărțirea de Concordia Chiajna: „Lucrurile au venit oarecum natural, eram programat pentru această schimbare. Totul a decurs normal, sunt împăcat, mă bucur pentru ceea ce am făcut și pentru noua viață”.

Ce au vrut urmăritorii să știe de la Raul Rusescu

Prima apariție a lui Raul Rusescu la GSP Live a fost privită cu interes. Urmăritorii i-au adresat diferite întrebări, una dintre acestea fiind „Cum este să înscrii împotriva lui Chelsea?”.

La revederea imaginii în care l-a învins pe Petr Cech în Europa League, Rusescu a spus:

Dacă te uiți la meci, nu se vedeau scările de la Tribuna 2. Cred că erau mult peste 50.000 de oameni. Ăsta este un gol care rămâne acolo, pentru mine, pentru fani, pentru toată lumea. Mă simt foarte mândru, nu în fiecare zi bați campioana en-titre a Europei.

Am mai spus-o de multe ori, nu știu dacă oamenii mă cred. În genul ăsta de momente, la 11 metri, pentru mine tot timpul lucrurile au fost destul de simple. Chiar și la un asemenea meci. În 98% dintre cazurile în care am bătut penalty știam foarte bine ce vreau să fac. Știam că dacă o lovesc cum trebuie, mingea se duce unde vreau eu. Și e foarte greu pentru portar, chiar dacă pleacă înainte, să apere.

Nu priveam portarul efectiv, dar îl aveam în câmpul meu vizual. Nu aveam nevoie să-l privesc foarte mult, pentru că nu am bătut tehnic. Când am schimbat execuția, am ratat. Cu Oțelul în 2016 pe Arena Națională, la Brașov în iarna lui 2012, am mai ratat unul la Braga și unul la Clinceni. Au fost singurele momente în care m-am răzgândit, am schimbat execuția și am ratat.

„Raul, îți mulțumesc pentru clipele minunate!”, i-a scris alt urmăritor lui Rusescu.

VIDEO. Prezentarea demnă de un campion a lui Raul Rusescu

De-a lungul carierei, Rusescu a evoluat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, Dunărea Giurgiu, CS Otopeni, FCSB, Sevilla, Braga, Osmanlispor, Giresunspor și Academica Clinceni. Alături de Urziceni și FCSB, acesta a cucerit titlul de campion în Superliga: unul cu ialomițenii, două cu roș-albaștrii.

58 goluriîn 183 partide are Rusescu în Liga 1

Cel mai important moment al carierei sale a survenit în primăvara anului 2013, când golul său din penalty cu deținătoarea „trofeului cu urechi”, Chelsea, din optimile de finală ale Europa League, a zguduit Arena Națională.

Emisiunea GSP Live poate fi urmărită zilnic, de luni până vineri, la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de Youtube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, www.gsp.ro. În serile de meci, GSP Live revine cu ediții speciale, cu Alberto Boțoghină la pupitru.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
camcam
camcam  •  28 Februarie 2024, 15:52

daca si ca analist va fi ca si jucator , faliment scrie pe voi

boris15
boris15  •  28 Februarie 2024, 12:33

"Excelent"... încă un ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Richelieu
Richelieu  •  28 Februarie 2024, 12:28

Ce sa ma zicem? doar stelisti si dinamovisti! si va mai vreti impartiali..:))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează