GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DECIZIE

Redactorul-șef Cătălin Țepelin a plecat de la Gazeta Sporturilor în urma unei decizii a patronilor elvețieni de la Ringier. El a făcut publice astăzi motivele despărțirii

Articol de GSP - Publicat marti, 03 octombrie 2023 14:46 / Actualizat marti, 03 octombrie 2023 16:15

Redactorul-șef Cătălin Țepelin părăsește Gazeta Sporturilor după o decizie a patronilor elvețieni de la Ringier. Jurnalistul a publicat astăzi motivele despărțirii, într-un mesaj postat pe Facebook: „M-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”.

  • Robin Lingg, președintele Consiliului de Administrație al Ringier Sports Media Group, a spus tot marți, în redacție, când s-a întâlnit cu reprezentanți ai Libertatea și GSP, că „noi am acordat întotdeauna libertate editorială” și a susținut că despărțirea de Cătălin Țepelin a intervenit fiindcă „lipsea colaborarea acestuia cu grupul internațional de presă”

Acesta este momentul plecării sale din redacție, în aplauzele colegilor: 

VIDEO. Momentul în care Cătălin Țepelin părăsește redacția GSP în aplauzele colegilor 

Redactorul-șef Cătălin Țepelin părăsește Gazeta Sporturilor după o decizie a patronilor elvețieni de la Ringier. Acesta este momentul plecării sale din redacție.

Publicată de Gazeta Sporturilor - GSP pe Marţi, 3 octombrie 2023

Cătălin Țepelin, despre motivele despărțirii: „Nu plec de bunăvoie. M-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”

Într-o postare pe contul lui de Facebook, Cătălin Țepelin a explicat astăzi motivele despărțirii: În opinia mea însă, ruptura a fost provocată de faptul că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente. (...) Am transmis că eu și colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Și nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul”. 

Mesajul integral al lui Țepelin: 

𝐂𝐚𝐩𝐮𝐥 𝐬𝐮𝐬! 

Mă despart azi de Gazeta Sporturilor după 20 de ani cât o viață de om. 

Despărțirea este neașteptată și nu s-a născut din voința mea, ea a fost propusă de acționarii Ringier Sportal, compania care deține Gazeta Sporturilor din 2018, și motivată prin clasicele “nepotrivire de caracter, viziune diferită asupra dezvoltării, rezultate etc”. În opinia mea însă, ruptura a fost provocată de faptul că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente. 

În ultimul an, au fost mai multe discuții în contradictoriu cu managementul elvețiano-bulgar pe marginea modului de lucru, a strategiei și poziționării GSP. În urmă cu o lună, pe 28 august, alături de Cătălin Tolontan am comunicat și conducerii executive a Ringier AG precum și Boardurilor companiei, printr-o discuție face-to-face la Zurich însoțită de o scrisoare oficială semnată de 25 de lideri ai redacțiilor GSP și Libertatea, că au fost mai multe episoade care, în opinia noastră, sugerau o imixtiune a comercialului în editorial. Iar ingerința asupra independenței jurnalistice este interzisă nu doar de codul de conduită al Ringier, ci și de legea română. 

Am transmis că eu și colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Și nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul. 

Iar răspunsul final a venit ieri, 2 octombrie: nepotrivire de caracter. Conducerea Ringier este în dezacord cu motivarea mea, susținând că decizia ireversibilă a despărțirii nu are nicio legătură cu demersul din august ori cu libertatea de exprimare a redacției. E momentul perfect pentru cei care pariază pe coincidențe. 1 pauză, 2 final. 

Nu, nu plec de la Gazetă pentru că vreau “să caut alte oportunități” ori pentru că mi-am dorit “să explorez noi orizonturi”, cum se spune în astfel de momente. Am cerut să fiu lăsat să lucrez, alături de echipa Gazetei, așa cum am făcut-o dintotdeauna: liber, onest și în interesul publicului, nu al unor terți, fie că ei sunt parteneri de publicitate, persoane din sport sau din afara lui, companii etc. Decizia Ringier a fost că nu mai poate lucra cu mine. 

Plec dezamăgit, dar cu capul sus. Sunt recunoscător publicului și mândru că am fost coleg, în redacția Gazetei, cu atâția oameni de calitate, profesioniști curajoși și onești. Le mulțumesc tuturor pentru munca lor excelentă și îmi pare rău că nu am putut face mai multe pentru ei în toată această perioadă. 

20 de ani. O viață de om. Dar și oamenii au mai multe vieți.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (124)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  05 Octombrie 2023, 17:27
Postat de catalin_cj pe 05 Octombrie 2023, 12:52

El este, un pensionar cu minte de clasa a 3-a.

Merci!

catalin_cj
catalin_cj  •  05 Octombrie 2023, 12:52
Postat de guimaraes1.0 pe 04 Octombrie 2023, 14:22

Sa nu-mi spui ca florean asta este florar anticenzuralasport sau andrei.fghe.ar avea o logica sa fie andrei_f sau Andrei71(varsta)dar ai dreptate in ultima propozitie la cat de agramat scrie nu e nici la nivelul de clasa a-II-a in preajma vacantei de primavara.

El este, un pensionar cu minte de clasa a 3-a.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  04 Octombrie 2023, 16:56
Postat de catalin_cj pe 04 Octombrie 2023, 10:39

E andrei florean pensionar, alias mai are andrei_f vreo 70-71 ani. E periculos de neinteligent.

Ei sa nu-mi spui ca florean asta este florar anticenzuralasport sau andrei.fghe.ar avea o logica sa fie andrei_f sau Andrei71(varsta)dar ai dreptate in ultima propozitie la cat de agramat scrie nu e nici la nivelul de clasa a-II-a in preajma vacantei de primavara.

Vezi toate comentariile (124)
Comentează