GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Ringier AG, acționarul companiei care deține Gazeta Sporturilor în România, anunță o investiție masivă în LiveScore Group

Cristiano Ronaldo, Brand Ambassador Livescore in 2021
Cristiano Ronaldo, Brand Ambassador Livescore in 2021

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 13:01 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 14:51

Astăzi s-a anunțat un parteneriat strategic între Ringier AG și LiveScore Group. Conform comunicatului oficial, LiveScore plănuiește să își accelereze expansiunea globală cu ajutorul unei investiții strategice de 50 de milioane de lire sterline din partea companiei elvețiene care, printre altele, deține și Gazeta Sporturilor. 

CONTEXT:

  • Ringier AG, companie elvețiană fondată în 1833, are operațiuni în Europa, Asia și Africa. 
  • Cu ~7.000 de angajați în 19 țări, Ringier AG deține 130 de branduri în media (online, print, radio etc), dar și în zona de servicii (ticketing, e-commerce, anunțuri, imobiliare, joburi, asigurări).
  • Din 2018, Gazeta Sporturilor este parte din compania Ringier Sportal, un joint-venture între Ringier România și Sportal Bulgaria
  • În România din 1992, Ringier AG mai deține aici branduri de media precum Libertatea, Elle, Unica, Viva, TV Mania etc, dar și platformele Ejobs sau Imobiliare.ro  

Recent, Ringier și-a reunit toate operațiunile de sport într-o nouă companie, numită Ringier Sports Media Group. În același timp, LiveScore deține cunoscuta platformă de statistici în timp real LiveScore.com și brandurile de betting LiveScore Bet și Virgin Bet, care operează în UK. 

Iată, mai jos, comunicatul de presă prin care azi a fost anunțat parteneriatul dintre Ringier AG și LiveScore. 

LiveScore Group și Ringier AG au anunțat astăzi un parteneriat strategic, compania de media și tehnologie cu sediul în Elveția făcând o investiție substanțială în creșterea rapidă a LiveScore în zona de media și gaming. 

Acordul va alimenta expansiunea businessului care încorporează mărcile lider LiveScore, LiveScore Bet și Virgin Bet. LiveScore Group este un business care se extinde rapid și care a câștigat cote semnificative pe piețe extrem de competitive. Acest lucru a fost realizat prin valorificarea unor strategii diferențiatoare de conversie și prin integrări personalizate cu activele LiveScore.  

Cea mai recentă apariție în cadrul uneia dintre cele mai importante afaceri media din Europa, divizia recent creată Ringier Sports Media Group se mândrește cu un portofoliu spectaculos de branduri inovatoare care schimbă modul în care publicul interacționează cu sportul. 

Noua investiție strategică în LiveScore Group va accelera în mod special creșterea în teritoriile cheie din Europa Centrală și de Est, zonă forte a brandurilor media sportive ale Ringier. 

În urma investiției, Stilian Shishkov se va alătura Board-ului de Supervizori al LiveScore Group. Shishkov este în prezent Senior Partner al Ringier Sports Media Group, precum și fondator și CEO al Ringier Sportal Media Group din Bulgaria. 

Noua investiție semnificativă vine după 3 ani de performanțe importante pentru LiveScore Group, fondat în 2019 de fostul președinte și co-fondator Gamesys Noel Hayden și condus de veteranul industriei Sam Sadi. 

Sam Sadi, CEO LiveScore Group: „Aceasta este o zi extrem de importantă pentru LiveScore Group, deoarece facem un pas semnificativ înainte în urma unei investiții strategice de 50 de milioane de lire sterline din partea Ringier, care ne evaluează afacerea la 500 de milioane de lire sterline. Ringier, împreună cu Sports Media Group, este partenerul perfect, deoarece căutăm să ne accelerăm expansiunea în teritoriile Europei Centrale și de Est, având în vedere expertiza, brandurile și relațiile lor remarcabile.” 

Noel Hayden, președinte executiv LiveScore Group Board: „Sunt încântat să văd că două dintre cele mai inovatoare business-uri de sport și media formează o nouă alianță care va schimba jocul. Acesta este un moment revoluționar care va permite LiveScore Group să maximizeze oportunitățile strategice împreună cu Ringier și să ofere experiențe și valoare mai bune pentru fanii sportului din întreaga lume.”

 Marc Walder, CEO Ringier AG: „De la livrarea statisticilor sportive în timp real și a stream-urilor live gratuite pentru milioane de utilizatori din întreaga lume, până la oferirea celor mai inovatoare și de încredere variante de pariuri sportive, LiveScore Group a demonstrat că este deja un adevărat lider în industrie și va fi un partener de afaceri fantastic pentru Ringier. Împreună, ne propunem să îmbunătățim și să creștem plăcerea sportului, prin produse inovatoare și experiențe captivante sub conducerea operațională a Ringier Sports Media Group. Cu sprijinul LiveScore Group, vom înțelege mai bine felul în care oamenii simt sportul și ce înseamnă acesta pentru ei. Viziunea noastră este să alimentăm pasiunea fanilor pentru sport.” 

Robin Lingg, Președintele Board-ului de Supervizori Ringier Sports Media Group: „Media sportivă este locul unde fanii, sportivii și clienții de publicitate se întâlnesc. În cele 3 luni de existență, Ringier Sports Media Group și-a pus deja în practică promisiunea inițială, de a reuni sub umbrela sa branduri de media sportive de top. Implicarea în LiveScore Group este un alt pas decisiv pentru a dezvolta produse inovatoare bazate pe tehnologii comune în viitor și pentru a beneficia de schimbul de know-how. Că un business de top precum LiveScore Group a agreat să colaboreze îndeaproape cu noi în acest parteneriat strategic este cu adevărat un tribut adus viziunii noastre, a Ringier, despre presa sportivă”

Ringier Sports Media Group include brandurile Sportal Media Group și Digital Ventures OOD din Bulgaria, Gazeta Sporturilor din România, Sportal.rs din Serbia și Pulse din Africa. Portofoliul grupului va crește puternic în lunile următoare, prin fuziuni și achiziții, precum și prin produse nou lansate. 

LiveScore Group deține LiveScore, LiveScore Bet și Virgin Bet, trei dintre cele mai interesante branduri din industria sportului și a jocurilor de astăzi. 

* Moelis & Company LLC a fost consilier financiar, iar CMS - consilier juridic al LiveScore Group. DLA Piper a fost consilier juridic, iar KPMG - consilier financiar al Ringier AG. 

Despre LiveScore Group

LiveScore Group deține LiveScore, LiveScore Bet și Virgin Bet, trei dintre cele mai interesante branduri din industria sportului și a jocurilor de noroc. 

LiveScore Groups-a desprins din grupul de companii Gamesys (acum parte a Bally's Corporation) în septembrie 2019. În prealabil, în 2017 LiveScore fusese achiziționat pentru a facilita intrarea în industria media sportivă, în timp ce Virgin Bet a fost lansat în 2019 în urma unui parteneriat cu Virgin pentru a intra pe piața pariurilor sportive. Astăzi, LiveScore Groups este parte din grupul de companii Anzo. 

Fie că este vorba despre LiveScore, care oferă statistici și date în timp real sau transmisii live gratuite pentru utilizatorii săi din 200 de teritorii, fie că e despre LiveScore Bet și Virgin Bet, care oferă oportunități inovatoare și de încredere de pariuri sportive, ne aducem publicul mai aproape ca niciodată de sporturile pe care le iubește, cu produsele noastre de cea mai bună calitate. 

Despre LiveScore

Un pionier în spațiul media sportiv online, LiveScore™️ a fost fondat în 1998 și este unul dintre cele mai importante servicii de livescore și streaming din lume. După achiziționarea sa în 2017, afacerea LiveScore a fost ulterior divizată în Anzo Group în 2019. Cu milioane de utilizatori la nivel mondial în peste 200 de teritorii, a fost mult timp o parte esențială a experienței fanilor în ziua meciului, ei bazându-se pe Livescore pentru update-uri simple, rapide și de încredere de la meciuri.  

Despre LiveScore Bet 

LiveScore Bet™, este o platformă de pariuri sportive care oferă clienților din Marea Britanie, Irlanda și Țările de Jos o experiență nouă și îmbunătățită de pariere. Bazându-se pe relația existentă cu utilizatorul cu brandul de încredere LiveScore, care este deja o parte esențială a experienței meciurilor live, LiveScore Bet urmărește să ofere cel mai bun produs din piață și reprezintă o nouă oportunitate pentru clienți de a paria în mod responsabil.

Despre Virgin Bet 

Virgin Bet™ a fost lansat în Marea Britanie în mai 2019. Având acces la o gamă largă de pariuri în toate sporturile de top, precum și la cele mai populare produse de cazinou din țară, Virgin Bet oferă clienților săi o experiență de înaltă calitate și are argumentele perfecte pentru a revoluționa industria de pariuri sportive. VIRGIN și sigla Virgin Signature sunt mărci comerciale ale Virgin Enterprises Limited și sunt utilizate sub licență.

Despre Ringier

Ringier este o companie de media și tehnologie elvețiană. Grupul include peste 130 de companii care operează numeroase mărci media de top, platforme digitale și piețe. Ringier se adresează fiecărei categorii și influențează viața a milioane de oameni în fiecare zi în 19 țări. 73% din profitul operațional provine din sectorul digital. Acest lucru o plasează pe Ringier în grupul companiilor media europene de top. 

Afacerea de familie crede în antreprenoriat, colaborare, inovație, încredere și curaj de aproape 190 de ani. Într-o lume care devine mai complexă și prezintă din ce în ce mai multe provocări, misiunea Ringier este să mențină viu interesul clienților, utilizatorilor și cititorilor și să garanteze că aceștia nu uită niciodată ceea ce îi leagă. Îți stârnim curiozitatea despre lumea din jurul tău și dincolo de ea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Rasul
Rasul  •  07 Septembrie 2022, 23:51

cu 25 sec mai lent dect FS

Vezi toate comentariile (1)
Comentează