GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  SCANDAL

EXCLUSIV Scandal monstru în TVR: un cunoscut comentator de la Sport e cercetat disciplinar, fiind acuzat că și-a bruscat o colegă » Toate detaliile + reacții oficiale

Comentatorul Marian Olaianos e acuzat că a bruscat o colegă, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Șeful TVR vrea să-l excludă de la Mondial. Foto: Libertatea
Comentatorul Marian Olaianos e acuzat că a bruscat o colegă, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Șeful TVR vrea să-l excludă de la Mondial. Foto: Libertatea

Articol de GSP - Publicat marti, 08 noiembrie 2022 20:27 / Actualizat marti, 08 noiembrie 2022 21:31

Comentatorul Marian Olaianos e acuzat că a bruscat o colegă, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Șeful TVR vrea să-l excludă de la Mondial.

Cu câteva zile înainte de startul Campionatul Mondial de Fotbal, competiție ce va fi difuzată în exclusivitate de postul public de televiziune, TVR se află în mijlocul unui imens scandal. 

Iar printre actorii principali este și unul dintre cei 4 comentatori desemnați să meargă la Mondial și să comenteze de la fața locului meciurile turneului final. Este vorba despre Marian Olaianos.

Scandal monstru în TVR: Marian Olaianos, acuzat că și-a bruscat o colegă

Din informațiile pe care Gazeta Sporturilor le deține, chiar de la persoane din interiorul postului public, Olaianos e acuzat de Nadine Vlădescu, o angajată din TVR, de la Secția Cultural, că ar fi bruscat-o. 

Vlădescu susține că a fost lovită de Olaianos și și-a scos inclusiv un certificat medico-legal, după care a depus o plângere la conducerea TVR-ului.

Scandal monstru în TVR: un cunoscut comentator de la Sport e cercetat disciplinar, fiind acuzat că și-a bruscat o colegă » Toate detaliile + reacții oficiale
Marian Olaianos

Ziarul a discutat și cu câțiva dintre colegii lui Olaianos, din cadrul Secției Sport. Aceștia susțin că jurnalistul ar fi depus pe masa Comisiei de Disciplină a TVR un dosar de apărare, în care a dezvăluit că ar fi fost hărțuit sexual de colega lui. 

La dosar s-ar regăsi mai multe mesaje de pe WhatsApp, mesaje cu tentă sexuală pe care Olaianos le-ar fi primit de la colega sa din Secția Cultural.

„Ea a insistat cu mesajele, el a cedat nervos”

„Se pare că, deranjat de insistențele acesteia, Marian ar fi cedat nervos și la un moment dat i-ar fi pus mâna în gât. Toată scena s-a petrecut chiar pe holurile televiziunii publice", au povestit pentru GSP surse din interiorul postului public.

Scandal monstru în TVR: un cunoscut comentator de la Sport e cercetat disciplinar, fiind acuzat că și-a bruscat o colegă » Toate detaliile + reacții oficiale
Nadine Vlădescu

Directorul general al TVR, Dan Turturică, a solicitat demararea unei anchete în regim de urgență. Mai mult, el vrea ca Olaianos să fie scos din echipa pe care postul public o va deplasa în Qatar peste 10 zile, dacă informațiile susținute de Vlădescu se vor confirma.

Marian Olaianos, 48 de ani, este căsătorit și are doi copii. El este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști din departamentul Sport al postului public: lucrează în TVR din 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai de succes fiind Replay.

Cazul va fi discutat luni

Comentatorul acuzat de lovire și bruscare și-a luat concediu medical și așteaptă finalizarea anchetei pentru a afla dacă va mai merge sau nu la Mondial. Sursele din TVR au transmis pentru Gazetă că luni va avea loc o ședință a Comisiei de Disciplină, iar dacă Olaianos va fi considerat în culpă, el riscă nu doar excluderea de la CM, ci chiar și desfacerea contractului de muncă la TVR.

Gazeta l-a sunat pe Olaianos pentru a-i solicita un punct de vedere. „Nu comentez absolut nimic pe marginea acestui subiect”, s-a rezumat să spună el. Nadine Vlădescu nu a putut fi contactată. 

Redacția l-a abordat și pe șeful TVR pentru o reacție. După ce a auzit că GSP dorește să discute cu el despre un incident între doi angajați ai postului, Dan Turturică a replicat: „Procedura noastră spune că trebuie să vă adresați departamentului de comunicare și o să vă răspundem la ceea ce ne întrebați. Să ne trimiteți un mail”. 

În răspunsul trimis ulterior pe adresa redacției, TVR a confirmat informațiile GSP: „Săptămâna trecută, a fost înregistrată o sesizare privind o agresiune fizică a unui angajat al TVR asupra altui angajat, însoțită de mai multe documente medico-legale. În urma acestui eveniment, Președintele-Director General al SRTv - Dan Cristian Turturică a dispus constituirea unei comisii disciplinare care să cerceteze incidentul”.

Comunicatul integral al TVR: 

Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem următorul răspuns:

Săptămâna trecută, a fost înregistrată o sesizare privind o agresiune fizică a unui angajat al TVR asupra altui angajat, însoțită de mai multe documente medico-legale.

În urma acestui eveniment, Președintele-Director General al SRTv - Dan Cristian Turturică a dispus constituirea unei comisii disciplinare care să cerceteze incidentul.

Reprezentanții comisiei disciplinare au solicitat să li se pună la dispoziție înregistrările imaginilor de pe camerele video de supraveghere, pentru identificarea și analizarea faptelor prezentate în sesizare.

Totodată, membrii comisiei au informat Departamentul Emisiuni și Știri Sportive că, începând cu data de 14 noiembrie, este necesară prezența fizică la sediul TVR a persoanei cercetate, pentru a fi audiată.

4 comentatoriva deplasa TVR la Mondialul din Qatar: Marian Olaianos, Emil Hossu-Longin, Cristi Mândru și Narcis Șelaru

Un avocat amenință

În cursul serii, pe adresa de email a Gazetei a fost trimis un mesaj din partea unui avocat, pe numele său Florin Ionuț Pascu, care susține că reprezintă interesele lui Marian Olaianos. 

Vă somez să nu publicați pe site-ul ce-l dețineți nici o informație în posesia căreia ați intrat cu privire la activitatea profesională, socială sau familială a clientului ce-l reprezint. Menționez faptul că, la acest moment, nu există nici o sancțiune dată, administrativă, civilă sau penală împotriva clientului ce-l reprezint astfel încât acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție”, scrie în mesajul amintit.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
cirus11
cirus11  •  14 Noiembrie 2022, 22:51
Postat de rocky3 pe 08 Noiembrie 2022, 21:42

Mamă ce reclamă și-a făcut d-ra de la Cultural! De Olaianos auzise toată lumea, dar de dumneaei... A trebuit să stârnească un scandal!

Toata lumea de pe site-ul asta?? Cine crezi ca il stie in afara? Hai sa fim seriosi. Halal barbat sa nu se controleze si sa sugrume o femeie..

rumunek
rumunek  •  14 Noiembrie 2022, 21:14

Dacă, în loc să-i bage mâna-n gât, îi dădea bătrânește un șut în posterior, mai ieșea ceva pentru certificatul medico-legal? Întreb pentru un prieten.

maradona79
maradona79  •  09 Noiembrie 2022, 19:54
Postat de alenb pe 09 Noiembrie 2022, 00:08

Presimt ca decizia TVR va fi ca Olaianos si tanara lui admiratoare de la cultural sa fie trimisi impreuna la Mondial, pana la urma sportul si cultura sunt complementare, chiar se iubesc.

Cazati impreuna intr-o camera dubla cu jacuzzi. Si problema se rezolva de la sine.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează