MEDIA  ·  MEDIA

Telekom Sport va fi preluat oficial de proprietarul posturilor Look TV! Ce se întâmplă cu angajații Telekom

Articol de — Marti, 17 Martie, 19:10

Telekom România renunță la gestionarea operațională a postului Telekom Sport, care va fi preluat de proprietarul posturilor Look Sport și Look Plus, susțin surse din piața TV. 

Clever Media, compania care deține posturile Look Sport și Look Plus, va prelua operațional televiziunea de sport din gigantul Telekom, scopul fiind eficientizarea costurilor ambelor companii. Pe de o parte, Clever caută o consolidare pe nișa televiziunilor de sport și are nevoie de o redacție extinsă. De cealaltă parte, Telekom Romania, care încearcă de mai multe luni să își vândă operațiunile din țara noastră, scapă - fie și parțial - de povara din buget a cheltuielilor necesare pentru menținerea postului TV în portofoliu. 

Surse din piață au dezvăluit pentru GSP că, de la 1 aprilie, toți angajații Telekom Sport vor fi trecuți, unilateral, pe contracte cu Clever Media. Telekom i-a anunțat deja pe salariații postului TV că angajamentele actuale rămân în picioare, adică salariile și bonusurile nu se schimbă, o renegociere fiind posibilă abia după expirarea contractelor actuale.

Întregul proces de preluare a angajaților ar urma să se încheie la vară, iar Look va emite în continuare de la Cluj, dar va avea un studio și la București, actualul sediu al Telekom.

Vlad Enăchescu, șeful actual de la Telekom Sport, rămâne pe poziții, chiar dacă au existat informații în urmă cu mai multe luni că el să nu mai facă parte din noul proiect al televiziunii. Enăchescu este, în același timp, și coordonatorul departamentului de handbal la CSM București.  

Ce drepturi TV deține în acest moment Telekom Sport

  • FOTBAL: Liga 1, Liga 2, Cupa României, Supercupa României, Liga Campionilor, Europa League, LaLiga, Cupa Spaniei, Serie A, Cupa Italiei, Bundesliga, Cupa Germaniei, Cupa Frantei
  • TENIS: FED Cup, Davis Cup 
  • BASCHET: NBA 
  • HANDBAL: Liga Campionilor, Campionatul European 
  • MOTO: Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) 
  • RUGBY: Six Nations, Rugby Wales Autumn Internationals, Rugby Scotland Autumn Internationals, Rugby Ireland Autumn Internationals, Rugby Argentina Summes Tests 
  • WRESTLING: WWE RAW, Smackdown

Ce drepturi tv deține în acest moment LookSport

  • FOTBAL: Liga 1, Liga 2, Cupa României, Supercupa României, Liga Campionilor, Europa League, LaLiga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga, Cupa Italiei, campionatul Turciei, campionatul Olandei, campionatul Cehiei, campionatul Portugaliei, campionatul Belgiei 
  • HANDBAL: Liga Campionilor
  • MOTO: Formula 1


Cosmin Prelipceanu a suferit un accident. Nu va mai fi văzut curând la televizor

Libertatea

Comentarii (6)

maccsero  •  18 Martie 2020, 11:37

Ce profesionist prețios e Enăchescu! Nimeni nu se poate lipsi de marea sa competență, nici Look nici Primăria!

Cornel Bubau  •  18 Martie 2020, 09:38

Ziaristii lui peste, sunteti demni de telekom, adica 0 (zero). Competitiile pentru care spuneti ca au dreptul telekom si look, sunt exact invers. Adica ce ati spus voi ca are drept de televizare look, sunt de fapt ale telekom, iar cele ale telekom sunt de fapt ale looktv. Acum ca se duce dracului telekom, e un lucru extraordinar, dupa ce si-au batut joc de noi in ultimul hal.

Claude SH  •  17 Martie 2020, 22:51

A ajuns Telekom Sport pe mâna lui Paszkany!? Wow!

Vezi toate comentariile (6 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1