GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  PROPUNERE

TVR cere ajutor de la Dolce! Șefii postului public fac tot posibilul să transmită Euro 2016

Articol de - Publicat miercuri, 17 februarie 2016 00:00

Șefii postului public fac tot posibilul să transmită Euro 2016 și oferă la schimb televiziunii deținute de Telekom un pachet consistent de la Mondialul din 2018.

Cele 51 de meciuri ale Campionatului European din această vară sunt în exclusivitate la DolceSport. Însă, pe piață mai există o opțiune de 23 de partide destinate unui post liber la retransmisie.

După mai multe runde de negocieri, oficialii TVR au ajuns la un acord cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, pentru achiziția acestor partide contra sumei de 3,5 milioane de euro!

Doar că din octombrie 2015 și până în prezent nu s-a mai întâmplat nimic. TVR nu deține această sumă, iar șefii postului public par să fi găsit o soluție.

Sublicențiere

Surse credibile au dezvăluit pentru Gazetă că, recent, șefii TVR au luat legătura cu reprezentanții Telekom pentru a le propune o afacere în ceea ce privește drepturile pentru Campionatul Mondial din 2018, deținut în exclusivitate de TVR:

"Vrem să cedăm către DolceSport o parte din meciurile pe care le deținem! Facem un parteneriat de sublicențiere ca să ne salvăm în fața publicului în ceea ce privește Europeanul de la vară! S-ar putea ca oferta să conțină jumătate din partidele de la Mondialul din 2018, unele chiar transmise în exclusivitate. Cu banii pe care-i obținem de la Telekom ar urma să achiziționăm meciurile de la Europeanul din Franța".

Mai mult, după 5 luni în care a transmis 14 meciuri din prima ligă din România, postul public de televiziune a rămas şi fără partidele din Liga 1.

Nu și-au primit salariile!

Conform Mediafax, angajaţii TVR nu şi-au primit salariile pe ultima lună. Liderul de sindicat Dragoş Bocanaciu a declarat: "Dacă se cere intrarea în insolvenţă a Televiziunii Române, eu cer intrarea în insolvenţă atât a conducerii actuale a TVR, cât și a Parlamentului, cel care potrivit legii este conducătorul de drept al Televiziunii Române!"

"Da, au existat discuții între TVR și Telekom pe marginea Mondialului din 2018. TVR este într-o gaură uriașă, iar singura companie care ne poate ajuta în acest moment este Telekom!" surse din cadrul TVR

"Sperăm să ajungem cât mai rapid la un acord pentru că Europeanul bate la ușă și suntem într-o situație disperată! Dacă nu sublicențiem meciurile de la Mondial, nu avem nici o șansă să dăm Euro, asta e clar!" surse din cadrul TVR

9.000.000 €e suma pe care TVR a plătit-o în 2012 pentru drepturile exclusive de transmisie a CM 2018

Ce meciuri de la Euro ar transmite TVR:

  • 13 partide din faza grupelor*
  • 3 optimi de finală
  • 4 sferturi de finală
  • 2 semifinale
  • finala

* toate meciurile României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
1782054452024564
Ludovic Nezezon  •  10 Iunie 2016, 20:40

Vad ca nimeni din conducerea TVR (tv. public!) nu se gindeste la cei ce stau pe la tara, in cine stie ce catun, unde poate chiar este eveniment faptul ca nationala joaca fotbal cu cei mai buni din Europa! Totusi, si de la acei oameni se ia taxa radio-tv, fara rusine. Acest lucri imi aduce aminte de Basescu, cind a spus ca statul nu poate avea grija fiecaruia! Au uitat chiar si parlamentarii nostrii, mai mari peste tvr. ca oameni inteligenti se nasc si la sate, chiar si la catune, nu numai in capitala, deci statul este responsabil de evolutia lor. Chiar asa... de ce se numeste televiziune publica tvr-ul din moment ce nu reuseste sa satisfaca nevoia de cultura, de educatie si de divertisment a populatiei?!...

fzrapid
fzrapid  •  21 Februarie 2016, 00:05

Ne-am saturat de combinatiile voastre cu Dolce! Bani aveti sa cumparati optiunea FTA, voi vreti doar sa le dati celor de la Dolce meciuri de la Mondial 2018! Pentru cei care nu stiu adevarul.

sharky_04
sharky_04  •  19 Februarie 2016, 09:55

"Vrem să cedăm către DolceSport o parte din meciurile pe care le deținem! Facem un parteneriat de sublicențiere ca să ne salvăm în fața publicului în ceea ce privește Europeanul de la vară! S-ar putea ca oferta să conțină jumătate din partidele de la Mondialul din 2018, unele chiar transmise în exclusivitate. Cu banii pe care-i obținem de la Telekom ar urma să achiziționăm meciurile de la Europeanul din Franța". Asa cum a-ti procedat si cu Euro 2012 insa acolo pe la spate, NU VA E RUSINE, pe banii romanilor sa faceti parteneriate strategice cand vine vorba de FIFA 2018, NU TOTI ROMANII AU DOLCE SI NU TOTI ROMANII AU DIGI, INSA PE BANII NOSTRI (TAXA ABUZIVA DE RADIOTELEVIZIUNE) FACETI NUMAI ABUZURI si VA INTREBATI DE CE SUNTETI ACOLO UNDE SUNTETI !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează