GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  EURO 2016

Unde vom vedea EURO și ce s-a întâmplat cu două dintre oferte: ”Nu avem nicio șansă să mai transmitem turneul!”

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2016 00:00

Postul deținut de Telekom e singurul care va transmite toate cele 51 de meciuri de la CE 2016, după ce EBU (European Broadcasting Union) a respins oferta ProTV. TVR are ultimatum până vineri să plătească 10 milioane euro.

"Nu avem nicio șansă să mai transmitem meciurile de la Campionatul European!", spun oficiali ai postului public de televiziune pentru Gazetă.

După mai multe luni de amânări, European Broadcasting Union a trimis un ultimatum către TVR pentru plata datoriilor istorice și pentru a mai avea vreo șansă să pună mâna pe cele 23 de meciuri destinate unui post liber la retransmisie.

Doar că pe lângă suma de 15 milioane de euro datorii, TVR trebuie să plătească alte 3,5 milioane de euro pentru meciurile din Franța! "Avem termen până la finalul acestei săptămâni de a vira 10 milioane de euro către EBU și să prezentăm o scrisoare de garanție de la Guvern pentru încă 5 milioane de euro! Realist vorbind, n-avem nicio șansă, TVR nu va transmite Europeanul!" e concluzia șefilor din TVR.

Ofertă minimă

EBU a respins propunerile venite din România din partea altor stații tv întrucât toate erau foarte mici. ProTV era favorit să achiziţioneze partidele libere la retransmisie, dar surse din piaţa media susțin că "oferta lor a fost una extrem de mică, de doar câteva sute de mii de euro. Undeva la 300-400 de mii de euro!".

În această situație, singurul post din România care va transmite toate meciurile de la Euro va fi DolceSport.

Renunță parțial și la CM 2018

Gazeta a dezvăluit în urmă cu două luni că postul public a decis să vândă o parte din meciurile de la Mondialul din 2018 din cauza crizei financiare: "Vrem să cedăm către DolceSport o parte din partidele pe care le deținem. S-ar putea ca oferta să conțină jumătate din întâlnirile de la Mondialul din 2018, chiar și dintre cele în exclusivitate".

"TVR aminteşte reprezentanţilor oficiali ai statului român că urmează alte competiţii majore pe care o televiziune îngropată în datorii şi subfinanţată nu le va putea oferi publicului, respectiv Euro şi Olimpiada de la Rio, din 2016!"
Comunicat TVR

23,3%e gradul de acoperire al DolceSport, care are 1,4 milioane de abonați din totalul de 6 milioane de gospodării cu acces la TV

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
senateo
senateo  •  19 Aprilie 2016, 19:46

N-ar trebui sa acuzi daca nu stii ce ofera televiziunea Telekom TV: in afara canalelor pe care le au majoritatea cablistilor Dolce ofera la calitate HD Dolce sport 1,2, +Dolce sport 3 si 4; calitatea imaginii este de foarte buna, servicii excelente, pret bun. Iar continutul sportiv este complet: Champions league complet, Europa league complet, Euro 2016 complet, Olimpiada de la Rio complet, Liga I + Liga II complet, campionatele din Spania, Germania, Franta, Anglia, Ucraina, NBA complet, NFL, MSL, Fed Cup, WTA, Six nations, Handbal champions league, Formula 1, si altele si altele. Nu am vut niciodata motiv sa ma plang de ei desi am 3 receivere HD. Am vazut si ce ofera concurenta, dar ei sunt peste cu mult. Eu ma bucur permanent de tot ce este mai bun in transmisii sportive.

ronnie78
ronnie78  •  19 Aprilie 2016, 14:37

Intr-un comentariu anterior am zis `Consiliul de Administratie al TVR` face #***# pe banii nostri. Si cuvantul #***# a fost cenzurat pentru ca ...afirmatiile sunt grave si nu pot fi probate. Hait! Pumnu in gura baieti?!? Pai ce, nu mai putem sa ne dam cu presupusu? Sa facem o ...aroganta? Da 5 milioane de romani care nu vor vedea Europeanu; astia n-au drepturi, nu? Cum e Tolontane?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  19 Aprilie 2016, 12:08
Postat de catalynn pe 19 Aprilie 2016, 11:39

Pt ce plătim bai abonament?! Io unul nu m-am mai uitat la TVR de cel putin un an ... Desființați-l ca nu e nicio pierdere!

Vine campania electorala, o sa vedeti cum guvernul "miraculos" o sa rezolve problema (macar a meciurilor Nationalei) chiar inainte de alegeri, atunci cand e nevoie. Pana atunci, lasa prostimea sa fiarba ca sa vina ei victoriosi si sa ne arate ce mult le pasa de "amaratul de popor"...Sigur, celelalte meciuri nu o sa le vedem noi ceilalalti fara abonamente la calamitatea aia de dolce...

Vezi toate comentariile (39)
Comentează