GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CHARLIE HEBDO

Uniţi contra terorii » Răspunsul lumii după atentatul terorist soldat cu 17 morţi: un milion de oameni la Marşul Solidarităţii!

Aşa a arătat ieri Piaţa Republicii din Paris. Şi aceasta a fost coperta cotidianului sportiv L'Equipe: +2   FOTO
Aşa a arătat ieri Piaţa Republicii din Paris. Şi aceasta a fost coperta cotidianului sportiv L'Equipe: "Istoric" // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat luni, 12 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 11 ianuarie 2015 22:04

Preşedintele Klaus Iohannis li s-a alăturat celor mai importanţi lideri europeni între Place de la Republique şi Place de la Nation. O mare de oameni a fost lîngă ei. Şi un dispozitiv de securitate ieşit din comun.

"În faţa atacurilor barbare, întreaga lume liberă îşi arată unitatea". Acesta a fost mesajul lui Klaus Iohannis înainte de a pleca spre Paris. Ieri, a fost alături de 44 de şefi de stat şi de Guvern într-un marş istoric. Marşul Solidarităţii. Trei kilometri între Place de la Republique şi Place de la Nation, pe bulevardul Voltaire.

În frunte, un lanţ politic: preşedintele francez Hollande, cancelarul german Merkel, premierul britanic David Cameron, dar şi liderii Israelului şi Palestinei, prim-ministrul Netanyahu şi preşedintele Abbas. În spate, un milion de oameni. Păziţi de 5.500 de poliţişti, trupe speciale şi membri ai serviciilor secrete.

Lazio a fost "Charlie"
Ieri, la aceeaşi oră la care începea Marşul Solidarităţii la Paris, s-a dat startul şi derbyului capitolin Roma - Lazio (2-2). Jucătorii laziali au avut pe piept "Je suis Charlie". Mesaj care a făcut turul lumii în peste 5 milioane de tweet-uri.

Un marocan de la Montpellier: "Je ne suis pas Charlie"
Vineri, înaintea partidei Montpellier - Marseille (2-1), jucătorii gazdelor au apărut la încălzire îmbrăcaţi în tricouri albe: "Je suis Charlie". O excepţie. Stoperul marocan Abdelhamid El Kaoutari a refuzat tricoul, spunînd: "Sînt musulman şi sînt împotriva terorismului. Dar nu sînt Charlie!". Un protest la adresa caricaturilor jignitoare cu Profetul Mahomed publicate de Charlie Hebdo.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
andrei.f
andrei.f  •  12 Ianuarie 2015, 11:04

Mulţi francezi au murit nevinovaţi, din cauza unor perciunaţi obraznici, care băşcălesc în caricaturi islamul şi religia catolică. Pe ei îi apăra poliţia şi aveau cartelă de acces la redacţie, se credeau în siguranţă. S-au înşelat !

djeurofighter
djeurofighter  •  12 Ianuarie 2015, 10:43
Postat de djeurofighter pe 12 Ianuarie 2015, 10:32

Frumos ca au venit liderii din Israel si Palestina. Mai trebuiau sa vina liderii din SUA, de la Hamas, Hezbollah, ISIS si tot tacamul era complet. Oricum, cred ca este eronata stirea, mi-e greu sa cred ca doar 5000 de forte de ordine au fost acolo asigurand securitatea unor sefi de stat si a cateva sute de mii de oameni.

*a catorva, scuze

djeurofighter
djeurofighter  •  12 Ianuarie 2015, 10:32

Frumos ca au venit liderii din Israel si Palestina. Mai trebuiau sa vina liderii din SUA, de la Hamas, Hezbollah, ISIS si tot tacamul era complet. Oricum, cred ca este eronata stirea, mi-e greu sa cred ca doar 5000 de forte de ordine au fost acolo asigurand securitatea unor sefi de stat si a cateva sute de mii de oameni.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează