GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CHARLIE HEBDO

Unul dintre supravieţuitorii masacrului din redacţia săptămînalului satiric îi sfidează pe terorişti: ”Prostia nu va cîştiga”

Pe toate meridianele, de la Lima la Hong Kong, oamenii au reacționat după atentatul de la Paris, identificîndu-se cu spiritul Charlie Hebdo // Foto: Reuters +3   FOTO
Pe toate meridianele, de la Lima la Hong Kong, oamenii au reacționat după atentatul de la Paris, identificîndu-se cu spiritul Charlie Hebdo // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 09 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 08 ianuarie 2015 21:17

Adam Plowright declară că ”ziarul va continua, pentru că ei nu au cîştigat” şi anunţă că următorul număr al Charlie Hebdo va apărea miercuri într-un milion de exemplare.

Scopul teroriştilor islamişti n-a fost atins. Săptămînalul satiric care şi-a pierdut miercuri 10 ziarişti şi caricaturişti transmite un mesaj foarte puternic pentru libertatea de exprimare.

Gloanţele nu vor putea stopa apariţiile Charlie Hebdo, ce intenţionează să scoată numărul din 14 ianuarie într-un milion de exemplare. De 20 de ori peste media ultimelor ediţii şi dublu faţă de maximul din 2006!

Unul dintre supravieţuitorii atentatului de la Paris confirmă. "Revista nu renunţă, pentru că ei n-au cîştigat. Prostia nu are cum să învingă şi colegii mei nu au murit degeaba", a declarat pentru AFP Adam Plowright.

Mai multe instituţii media, printre care Le Monde şi Radio France, au promis că vor sprijini logistic şi uman săptămînalul atacat, pentru a ajuta la editarea numărului post-atentat.

Au ironizat şi sportul
Charlie Hebdo va continua să ironizeze sportul, cum a procedat în atîtea ocazii. L'Equipe a făcut ieri un inventar al celor mai bune coperte. Care au tratat în caricaturi JO de la Londra, salariul lui Ibrahimovici, cazul impozitelor fotbaliştilor. Aventurile lui Ribery cu prostituate minore, decăderea Turului ciclist al Franţei şi pînă la conflictele înotătorilor francezi cu presa sportivă, intrată la apă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
lapusneanul
lapusneanul  •  09 Ianuarie 2015, 17:19
Postat de radumare. pe 09 Ianuarie 2015, 10:34

n-o mai lasa pe ma//tta singura noaptea pe centura , ca oprind teroristii islamici ...

rahat mare, la gramatica esti praf sau esti prost din nastere ?

utraian
utraian  •  09 Ianuarie 2015, 17:10

cam ciudat cum unul dintre teroristi si-a uitat cartea de identitate in masina...

1349magus
1349magus  •  09 Ianuarie 2015, 11:17

Mda. Doi dobitoci au reusit sa ridice niste derbedei la rangul de eroi. Pacat de politisti.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează