GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  INCIDENT

VIDEO Emisiune de 03 min. şi 02 sec.! » GSP TV a oprit emisiunea lui Gabi Safta, după ce acesta anunţase că urmează dezvăluiri despre Reghecampf

Articol de - Publicat sambata, 26 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 26 octombrie 2013 11:35

Şefii postului susţin că "au existat probleme tehnice, care au întrerupt şi au împiedicat apoi reluarea talk-show-ului", deşi mai erau peste 50 de minute din emisiune.

"Trebuie să ieşim urgent pentru că nu ştiu ce probleme sînt. Am fost anunţaţi că sînt...". Acesta e mesajul pe care Gabi Safta l-a primit la scurt timp după ce începuse emisiunea de ieri la Radio GSP, preluată în direct şi pe GSP TV, emisiune în care anunţa că urmează dezvăluiri despre Laurenţiu Reghecampf.

Gabi Safta a ignorat atenţionarea şi după ceva mai mult de un minut a fost scos de pe TV în mod brutal! Ecranul s-a înnegrit, emisia live a fost tăiată şi a intrat publicitate. Trecuseră doar 3 minute şi două secunde de cînd debutase emisiunea!

"Nu a existat nici un fel de problemă cu fibra optică, cea care transmite imaginile din studioul Radio GSP către GSP TV. Am verificat dacă au existat erori de transmisie în ultimele minute şi nu apare nici un fel de defecţiune" (Reprezentant INES, firmă care asigură fibra optică, în transmisia emisiunii)

Mesajele pe care Safta le-a primit au fost transmise de MCR (master control room), singurul loc dintr-o televiziune în care se ştie dacă apare o defecţiune tehnică. "Trebuie să luăm publicitate, ne-a anunţa Leo", a continuat mesajul MCR-ului, Leo fiind producătorul general al GSP TV.

Pentru necunoscători, într-o televiziune, producătorul e cel care află de la MCR dacă apare o problemă tehnică. Ieri a fost o excepţie. Şi a fost fix invers, producătorul i-a anunţat pe tehnicieni că au probleme tehnice :).

"Se fac nişte modificări în reţea de care nici eu nu ştiam. Am aflat chiar la începutul emisiunii de aceste probleme" (Leo Vitenco, producător general GSP TV)

Cine a mai oprit emisiuni: curentul şi "Dorel" :)
În 2013, s-a întîmplat doar de două ori să apară probleme tehnice şi să nu poată fi difuzată emisiunea. O dată din cauza unui transmiţător, ars în urma unui scurtcircuit. A doua oară din cauza muncitorilor de pe strada Dionisie Lupu, care lucrau la înlocuirea fibrei optice şi au tăiat din greşeală un cablu, iar imaginile din studioul Radio GSP n-au mai putut fi preluate la GSP TV.

După ce a fost întreruptă emisiunea, Gabi Safta a cerut explicaţii tehnicienilor de la GSP TV. Răspunsul? "Era ok, te vedeam bine, dar am fost sunaţi şi am fost anunţaţi că sînt probleme pe transmisie, să fim pregătiţi cu publicitate".

"Să fim pregătiţi"? Două amănunte. Primul: conducerea postului nu ştia cine urmează să fie invitat, deoarece promo-ul emisiunii îl anunţa pe Ştefan Iovan, care însă n-a mai putut ajunge, iar Safta a decis în ultima clipă să-l cheme pe Dumitru Tudor, un adversar declarat al lui Reghecampf.

Al doilea amănunt: cu 10 minute înainte de startul emisiunii, pe gsp.ro apăruse o promovare sub titlul "Azi, ora 13:00, Dumitru Tudor, dezvăluiri incendiare despre Reghecampf".

Ce a anunţat Safta în debutul emisiunii:
"Prieteni, va fi ultima emisiune în care o să discut despre antrenorul Stelei, ultima. Din acest moment îl vom lăsa să-şi facă treaba aşa cum ştie el mai prost, mai bine. Nu vom mai face referiri la antrenorul Stelei, însă astăzi vă voi spune public vreo n-şpe mii de motive pentru care Steaua trebuie să-l dea afară în cazul în care vrea să treacă la un etaj superior campionatului intern, pe care şi Paul Băeşu, colegul meu, cu mine secund l-ar putea cîştiga fără probleme la ce echipă are şi ce investitor se află la Steaua, respectiv Gigi Becali. O să vorbim două minute însă, înainte de subiectul Reghecampf, de Fiorentina cu Pandurii".

69 de secunde au trecut din momentul în care Gabi Safta a anunţat în introducerea emisiunii că vor fi dezvăluiri despre Reghecampf şi momentul în care emisiunea a fost tăiată

În loc de dezvăluiri, pe post a apărut un ecran negru, vreo 2-3 secunde, apoi publicitate, ştiri şi o altă emisiune în reluare. "Au existat probleme tehnice pe care am încercat să le rezolvăm. Probleme au apărut aici, în regia GSP TV", a fost explicaţia oferită de Anne Dragomir, director de programe la GSP TV.

Existau presiuni
Ceea ce s-a întîmplat ieri trebuie privit în contextul în care, în ultima perioadă, Reghecampf şi apropiaţii săi ar fi avut cîteva intervenţii la conducerea postului GSP TV tocmai pentru a-l scoate de pe post pe Gabi Safta. Antrenorul chiar şi-ar fi arătat disponibilitatea de a avea o colaborare cu postul, în sensul de a intra în emisiune şi de a oferi declaraţii în schimbul sacrificării lui Safta.

Luni, încă o încercare :)
"Defecţiunea tehnică" a fost cea care, în mod oficial, a întrerupt emisiunea de ieri. Cum pînă luni sînt suficiente zile în care aceasta să fie remediată, în prima zi a săptămînii viitoare, Gabi Safta va avea acelaşi invitat ca şi ieri, pe Dumitru Tudor, şi va mai face o încercare să ducă la bun sfîrşit dezvăluirile promise ieri despre Laurenţiu Reghecampf .

PILDA ZILEI DE IERI :(
Cîteva din versurile melodiei "Jos cenzura" a celor de la Paraziţii:
"Exprimarea liberă e cîştigată-n revoluţie,
E dreptul nostru şi e garantat de constituţie
......
Cei care gîndesc altfel decît sistemul sînt puşi la perete,
Reduşi la tăcere prin cenzură, fără regrete
Multe sancţiuni date, decizii luate, incorecte,
Toţi cei care au ceva de spus sînt puşi la perete"
Refren: "Jos cenzura!"

PRECEDENTELE IMIXTIUNI ALE CLUBURILOR ŞI ŞEFILOR LPF ŞI FRF ÎN MASS MEDIA

TRUSTUL PRO
Banciu şi Mironică, "şterşi" de Gigi Becali
Acum cîţiva ani, postul Sport.ro avea o emisiune de satiră, după-amiază, realizată de Radu Banciu şi Mihai Mironică. La presiunea lui Gigi Becali, care era aproape zilnic ironizat, cei doi n-au mai putut realiza emisiunea, care, de altfel, a şi fost scoasă de pe post.

Costin Ştucan, interzis de clubul Steaua
Fost la Gazeta Sporturilor, GSP TV, Realitatea şi Telesport, Costin Ştucan, acum redactor şef-adjunct la ProSport, a avut pînă în primăvară şi emisiune pe Sport.ro. El modera Ora de ProSport, însă a fost anunţat de conducere că nu va mai realiza emisiunea într-o perioadă în care avea păreri critice şi ironice despre Reghecampf şi Mihai Stoica şi după ce a doua zi după meciul Steaua - Chelsea 1-0 a comentat pe larg imaginile Pro TV, care arătau cum Gigi Becali îi trimitea lui Reghecampf ordine în privinţa schimbărilor din echipă prin Mihai Stoica.

RCS&RDS
Horia Ivanovici, dat afară de Piţi şi Naşu'
În urmă cu o lună şi jumătate, Horia Ivanovici a fost dat afară de DigiSport, după 4 ani de colaborare cu postul deţinut de RCS&RDS. În mod oficial, chiar în actele de reziliere unilaterală, i-a fost reproşată poziţia dură la adresa selecţionerului Victor Piţurcă şi a preşedintelui FRF, Mircea Sandu. Imediat după îndepărtarea lui, Digi Sport, post care fusese interzis la acţiunile "naţionalei", a fost primit la antrenamente şi conferinţe de presă.

Vochin a rezistat presiunilor lui Reghe
După ce redactorul-şef adjunct al Gazetei Sporturilor l-a criticat dur pe Reghecampf, antrenorul le-a cerut în mod public celor de la DigiSport să-l interzică pe post. "Eu nu cred că şefii de la Digi ar trebui să-l mai cheme în emisiuni pe Andrei Vochin, mai ales că eu şi Steaua avem o colaborare bună cu postul", a declarat Reghe în direct chiar la Digi. Postul n-a marşat la solicitare, iar ca replică, Reghecampf nu mai intră în emisiunea în care Andrei Vochin e invitat permanent.

ANTENA 1
Satmari, sacrificat la ordinul lui Copos
În anii '90, fostul ofiţer de presă al LPF, Sorin Satmari, avea o emisiune sportivă la Antena 1. Din cauza unor comentarii la adresa Rapidului şi, mai ales, la adresa patronului acestuia, George Copos a reacţionat şi a intervenit la conducerea postului, cu care se afla în relaţii apropiate. Satmari a fost scos de pe post, ulterior emisiunile de sport realizîndu-le Adrian Păunescu.

Rădulescu, exclus de Dragomir
În toamna lui 2009, lui Decebal Rădulescu, care era invitat permanent în emisiunea Contraatac, de la GSP TV, i-a fost reziliat contractul după ce Dumitru Dragomir a făcut presiuni asupra postului, fiind deranjat că e criticat mereu şi că e foarte des invitat un contestatar al său, Constantin Iacov. În semn de solidaritate cu Decebal, moderatorul Costin Ştucan şi-a dat şi el demisia, iar în ultima emisiune în care au fost prezenţi şi-au luat la revedere de la telespectatori pe melodia "Jos cenzura" a celor de la Paraziţii.

Buzărin, pe mute la solicitarea lui Badea
La doar 3 luni după ce GSP TV şi-a început emisia, un comentator al meciurilor a fost interzis. E vorba despre Alin Buzărin, fost editorialist al Gazetei, acum la Pro Sport. În timpul meciului FCM Tg. Mureş - Dinamo 1-2, Buzărin l-a ironizat pe Julio Cesar Correa, spunîndu-i Julio Cesar Coreea de Nord. Nicolae Badea, preşedinte la Dinamo, s-a arătat deranjat, a atenţionat postul TV, iar de atunci, Buzărin n-a mai comentat.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (194)
fcdb_cristi
fcdb_cristi  •  28 Octombrie 2013, 13:47

Adevarul trebuie spus si populat.

movul29
movul29  •  27 Octombrie 2013, 13:39
Postat de bgb.george pe 26 Octombrie 2013, 20:00

Ceea ce am observat si eu.. Si nu numai eu.. Multi altii.. Stim ca nu exista sustinatori ai altor echipe in romania , ci doar antistelisti.. Poate vor sa ma contrazica dar "grija " pe care o poarta stelei ma facsa ma gandesc la acest lucru.. In plus , cand vad ca stegari , petrolisti , vasluieni , craioveni , otelari latta pe aceste articole , ma sochez .. Chiar cu petrolul 3-0 au furat.. ?? Eu zic ca doar in cupele europene steaua fura , pt ca acolo , chiar daca nu am fost campioni de 8 ani ne-am pastrat statutul de cap de serie si am avut 8 calificari consecutive in grupele competitiilor europene.. Becali este MARE , daca arbitrii europeni si valizele functioneaz

Răspuns la întrebarea ta: DA AȚI FURAT! 1. CRISTEA CARE ESTE ACUM JUCĂTORUL VOSTRU A JUCAT PENTRU VOI ! A JUCAT ATÂT DE PROST CĂ NU L-AR FI CUMPĂRAT NIMENI , ÎNSĂ NU TRECE O LUNĂ ȘI AJUNGE OAIE 2. ANA MANELISTA Î-L "AJUTĂ" PE BOKILA ÎNAINTE DE SUPERCUPĂ SĂ PLECE DIN ŢARĂ! CHIAR NU SE GĂSEA ALTCINEVA???? AŞA CĂ MĂSCĂRICILOR NU VĂ MAI CREDEŢI INVINCIBILI! CITIŢI ARTICOLUL ĂSTA CA SĂ NU MĂ MAI OBOSESC EU SĂ VĂ EXPLIC: ://mysport.gsp.ro/jordachejr/note/steaua-e-clar-favorizata-in-liga-1-15030.html

movul29
movul29  •  27 Octombrie 2013, 13:31

Sunt de acord cu libertatea de exprimare! dar parcă badea a avut dreptate în cazul lui Buzărin! Totuși și libertatea de exprimare trebuie să aibă limitele ei! Ce legătură avea numele omului cu Coreea de Nord! Sunt unele miștouri ieftine care nu-și au niciun suport și care ar trebui excluse și tratate la fel ca și manifestările xenofobe. de exemplu nu înțeleg miștoul cu referire la anumite defecte fizice ale unei persoane, numele persoanei, culoarea persoanei, originile persoanei, etc!

Vezi toate comentariile (194)
Comentează