GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Vom plăti pentru Liga 1 la TV! Consecinţele preluării drepturilor de televizare ale Ligii 1 de către Look TV şi Transilvania Live

Din sezonul viitor, Derby de România va putea fi văzut doar dacă fanii vor scoate bani din buzunar // Foto: Ştefan Constantin
Din sezonul viitor, Derby de România va putea fi văzut doar dacă fanii vor scoate bani din buzunar // Foto: Ştefan Constantin

Articol de - Publicat joi, 03 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 03 aprilie 2014 04:15

Pentru a transmite meciurile din Liga 1 în următorii 5 ani, cabliştii ar putea fi nevoiţi să mărească abonamentul de bază pentru ca telespectatorii să vadă posturile Look TV şi Transilvania Live.

Din sezonul viitor nu vom mai vedea partidele din campionatul intern pe Digi, Dolce sau Antena 1! Look TV şi Transilvania Live au anunţat oficial ieri că au cumpărat drepturile de televizare pentru următorii cinci ani, iar mai mult decît atît, cele două televiziuni au anunţat că vor renunţa la regimul must carry începînd cu 1 iulie 2014.

Ce înseamnă acest lucru? Că ambele posturi tv, care au aparţinut pînă de curînd omului de afaceri clujean Arpad Paszkany şi care au fost înstrăinate de curînd printr-o tranzacţie considerată de mulţi fictivă, vor putea fi văzute doar prin plată!

Soluţia ar fi ca firmele de cablu să plătească o anumită sumă pentru fiecare abonat pe care îl are pentru a putea introduce cele două posturi în pachetul de bază. Acestea, la rîndul lor, ar trebui fie să mărească preţul pachetului de bază cu suma respectivă sau să-şi asume ele pierderile!

Casa de avocatură Ţucă Zbîrcea şi Asociaţii va negocia cu companiile de cablu preţurile pentru retransmisie pînă pe 10 aprilie. Cei de la Look TV nu oferă momentan mai multe informaţii despre modul în care vor televiza partidele din campionatul intern.

33,6 milioane de euro s-a angajat partenerul LPF să verse anual în conturile Ligii pentru drepturile TV

"Contractul va avea aceeaşi valoare financiară ca şi cel anterior. Toţi banii vor intra în contul cluburilor şi nu la terţe persoane. Suma de bani intră la Ligă indiferent dacă se vor vinde drepturile sau nu!" ( Justin Ştefan, secretar general LPF)

611505-caseta-abonati.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (303)
mega2005
mega2005  •  07 Aprilie 2014, 11:55

Sunt abonat la UPC, deci sunt norocos. Ani de zile "am rabdat"...acum e randul abonatilor RCS/RDS sa rabde sau sa se mute la UPC dar avand in vedere ca meciurile din Liga 1, cu exceptia catorva derbyuri, sunt de slaba factura nu e o mare pierdere pentru nimeni...nici macar pentru "norocosi" ca mine.

leroiv72
leroiv72  •  04 Aprilie 2014, 10:48

cel mai important este ca fiecare abonat sa aiba posibilitatea sa vada fie si contra cost separat de restul abonamentului, indiferent de compania de cablu la care este abonat, fara a schimba furnizorul!!!

reality
reality  •  04 Aprilie 2014, 10:19

eu unul daca as fi in serviciul de marketing al oricarui cablist serios, indiferent ca e UPC, RDS-RCS, as cumpara pe o perioada de incercare de maxim 6 luni drepturile si le-as baga in pachetul de sport care oricum se plateste. Daca lumea n-ar cumpara (ceea ce nu m-ar mira la nivelul fotbalului din Liga 1) as renunta sa mai cumpar drepturile de la Look si Transilvania pentru ca NU MERITA. Apoi de ce sa-i bag bani in buzunar la Paszkany care e direct interesat in sustinere CFR Cluj. Ia sa mai dispara cluburi de sapun gen Navodari care traiesc exclusiv din drepturile de televizare si sa creasca calitatea fotbalului.

Vezi toate comentariile (303)
Comentează