GSP SPECIAL  »  MIHAI NESU  »  SPECIAL

GALERIE FOTO Seara prinţilor pentru lumea invalizilor » Mihai Neşu a fost gazdă la gala fundaţiei sale

La o zi după aniversarea de 29 de ani, Mihai Neşu a fost aseară, la Utrecht, gazdă la gala fundaţiei sale care sprijină persoanele aflate în situaţia lui +10   FOTO
La o zi după aniversarea de 29 de ani, Mihai Neşu a fost aseară, la Utrecht, gazdă la gala fundaţiei sale care sprijină persoanele aflate în situaţia lui

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 21 februarie 2012 11:36

La stadionul din Galgenwaard, unul din etajele sediului clubului s-a transformat aseară în salon de lux. Mihai a primit în dar de la Messi un tricou al Barcelonei cu autograf şi a radiat de fericire, înconjurat de familie, conducerea lui Utrecht, prieteni şi foşti colegi.

În costum negru şi cu papion, Mihai a fost primit cu covorul roşu la intrarea în club: împreună cu familia Ogăraru şi cu tatăl său, a intrat surîzînd şi s-a dus direct să inspecteze dacă toate detaliile de organizare sînt puse la punct: "Va fi o noapte frumoasă, fiecare cent contează pentru Fundaţie, pentru că sîntem la început".

Personalităţi în jurul lui Mihai
Într-un salon de cocktail, toată echipa lui Utrecht e deja adunată, cu pahare de şampanie în mîini. Cei 200 de oaspeţi se strîng în jumătate de oră, alcătuind un portret desprins parcă din basme: rochii ample şi strălucitoare, smochinguri impecabile şi bijuterii scumpe. În colţul încăperii, obiectele care vor fi licitate în decursul serii: două scutere, tricouri ale mai multor echipe de fotbal olandeze şi carduri VIP la meciurile lui Utrecht.

Mihai trece în sala unde mesele aşteaptă oaspeţii şi se poziţionează cu scaunul la intrare, ca să întîmpine fiecare om în parte. Fotbaliştii olandezi trec pe rînd şi bat palma cu românul. Fostul mare fotbalist şi antrenorul de azi al lui Utrecht, Jan Wouters, îl mîngîie pe obraji, după care sosesc patronul clubului, Frans van Seumeren, şi soţia acestuia, care îl pupă inimos pe român.

Vezi mai jos
o SUPERGALERIE FOTO
de la gala lui Neşu

Surprize, lacrimi şi darul lui Messi
Rînd pe rînd apar suprizele: foştii colegi de echipă ai lui Mihai, acum la PSV, Dries Maertens şi Strootman. Fotbalişti de la Tilburg şi Den Haag, apoi portarul Vorm, ajuns acum la Swansea, în prima ligă engleză, şi care a venit special pentru Neşu, fără să-i spună nimic înainte! Reprezentanţii Qatar Foundation, sponsorul Barcelonei, aduc un dar care îl lasă mască pe Mihai: un tricou de la Messi, cu autograful argentinianului!

Românul mulţumeşte apoi la microfon, cu voce tremurîndă dar chipul parcă mai senin ca niciodată. După el, un speech al preşedintelui lui FC Utrecht, Wilco van Schaik, care încheie în limba română, stîrnind lacrimi în ochii lui Mihai şi Mircea Neşu: "Noi, cei de la FC Utrecht, sîntem bucuroşi să fim prezenţi la această gală în onoarea ta. Bucură-te de această seară împreună cu familia şi prietenii tăi. Vei fi întotdeauna în inima noastră!"

Meniu regal şi Vocea Olandei 2011
Preparatele culinare de care s-au bucurat cei prezenţi la Gală au fost gătite de echipa lui Ramon Benk, cel mai faimos bucătar olandez al momentului: aperitiv "Vinete îndrăgostite", cu ierburi şi condimente speciale, cod în sos de coriandru, viţel cu măsline după o reţetă din 1968 şi ca desert "Pasiune în ciocolată", o surpriză inedită a bucătarilor. La fiecare fel, un vin diferit. Programul artistic l-a avut cap de afiş pe Charlie Luske, Vocea Olandei de anul trecut.

9.297,11 de euro au intrat duminică în conturile Mihai Neşu Foundation din vînzarea ultimelor 4.000 de bilete la Utrecht-Alkmaar, din donaţii ale mai multor asociaţii olandeze şi de la galeria lui Utrecht

58.000 de euro s-au strîns aseară pentru fundaţia lui Neşu, numai din vînzarea biletelor la gală, costul unuia fiind de 290 de euro

"E important ce-au putut face prietenii mei pentru mine, e o seară mai frumoasă chiar decît ziua mea. Tricoul lui Messi nu intră la licitaţie, îl păstrez, e un cadou!" (Mihai Neşu)

"Sper că e începutul unei fundaţii mari. Chiar vreau să concurez cu Fundaţia Cruyff, aşa că am mare nevoie de voi!" (Mihai Neşu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
cneius
cneius  •  21 Februarie 2012, 09:14

"portret desprins parcă din basme: rochii ample şi strălucitoare, smochinguri impecabile şi bijuterii scumpe"...nu prea seamana cu un basm...

cristinaco71
cristinaco71  •  21 Februarie 2012, 09:09

LA MULTI ANI CU MULTA SANATATE DRAGA MIHAI NESU! Dragi romani, avem MULT de invatat de la olandezi. EDUCATIE, DISCRETIE, BUN SIMT! Oare o sa invatam si noi aceste lucruri vreodata???

mad_musu
mad_musu  •  21 Februarie 2012, 08:27

Mihaita sper sa te faci bine iti sta bine radiind de fericire k in cateva din pozele dn gazeta RUSINE - steaua, frf, o parte din colegii vechi, si 99% din fotbalul romanesc

Vezi toate comentariile (7)
Comentează