GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CORONAVIRUS

Blat în plină pandemie? „Oamenii ne amenință cu moartea. Ne-au transmis că speră să luăm COVID-19”

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 16:56

Incident bizar în Suedia, după ce o echipă de amatori a primit amenințări cu moartea, jucătorii fiind acuzați de faptul că ar fi regizat un amical pentru casele de pariuri. 

Cum oferta e tot mai redusă pe zi ce trece, casele de pariuri încearcă să se adapteze și să exploateze cât mai multe evenimente care încă au loc în sportul mondial, în pofida stării de urgență. 

Este și cazul celor de la Skabresjo IF, formație din al 7-lea eșalon suedez care, deși provin dintr-o țară destul de afectată de pandemia cu noul tip de coronavirus, au hotărât să joace contra celor de la Vastra Ingelsted. 

Partida a avut loc luni și a stârnit multe controverse în comunitatea din jurul echipei și nu numai. Oamenii au criticat aspru decizia ca cele două formații să dispute confruntarea, în ciuda luptei pe care societatea o are cu virsului, dar un aspect le-a atras atenția: total neobișnuit pentru un duel la acest nivel, meciul a apărut în oferta mai multor case de pariuri. 

„Imediat după finalul partidei, mesajele au început să apară. Violente, amenințări cu moartea. Mai mulți au spus că-și doresc să luăm COVID-19 și să murim. E o nebunie”, a explicat președintele clubului Mattias Andersson, citat de jurnaliștii ABC News. 

Andersson a declarat că e șocat de reacția oamenilor și susține că un meci aranjat iese din discuție: 

„Suntem amatori, nu se pariază de obicei pe noi și nu suntem obișnuiți cu o astfel de presiune. Când făceam marketing în facultate, ne învățau că și publicitatea negativă e tot publicitate. Iată că nu e așa. Ultimele zile mi-au arătat o latură întunecată a oamenilor și a viziunii lumii asupra pariurilor în general. Ce pot face pariurile din oameni!”.

Chiar dacă duelurile din primele eșaloane au luat o pauză, în Suedia, conform legii, încă sunt permise adunările de sub 50 de persoane, motiv pentru care, din punct de vedere legal, cele două cluburi au putut găzdui evenimentul, la care au luat parte și mai mulți jurnaliști. 

Federația suedeză a alertat oficial cluburile de amatori privind disputarea partidelor și posibilul contact pe care l-ar putea avea cu ”mafia pariurilor” în urma unei expunerii la care vor fi supuse de către casele de pariuri. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

UEFA a decis: Islanda - România nu se joacă nici pe 4 iunie, ci în toamnă!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează