INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

ALERTĂ pentru CFR, FCSB și celelalte echipe din play-off-ul Ligii 1! UEFA ar lua în calcul să excludă din cupele europene campionatele care nu se încheie

Dan Petrescu, antrenorul liderului Ligii 1, CFR Cluj +13   FOTO
Dan Petrescu, antrenorul liderului Ligii 1, CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2020 12:40

Jurnalistul sportiv Chris Williams, colaborator al revistei Forbes, citând surse proprii din cadrul UEFA, scrie că este posibil ca acele campionate ce nu se vor decide pe teren să nu aibă reprezentante în următoarea ediție a cupelor europene. 

Conform acestuia, ligile ce vor abandona restul sezonului vor întâmpina dificultăți în desemnarea echipelor ce vor evolua în Liga Campionilor și Europa League, mai ales dacă alte campionate vor duce sezonul la bun sfârșit. Neîncheierea sezonului ar putea duce la necalificare și, de asemenea, la scăderea coeficienților UEFA. 

Problema care se pune, dacă într-adevăr UEFA va decide astfel, e ce se va întâmpla cu campionatele care vor dori să ducă până la capăt sezonul în curs, dar nu vor reuși să îl încheie până la data de start a viitoare ediții a cupelor europene. Ori dacă o țară precum Spania va fi nevoită să abandoneze campionatul curent. 

E greu de crezut că Liga Campionilor, spre exemplu, se va juca fără Real Madrid sau Barcelona.

GALERIE FOTO. Imagini noi de la stadionul Steaua

+9 FOTO

Cele 3 scenarii de terminare a Ligii 1: 16 mai, 13 iunie sau deloc!

  • Campionatul să fie repornit pe 16 mai: Antrenamentele ar trebui reluate pe 16 aprilie, iar meciurile să aibă loc începând cu 16 mai, cu ultimele opt etape din play-off disputate în regimul normal. Semifinalele Cupei ar mai avea o singură manșă, nu două, așa cum era prevăzut.
  • Campionatul să fie repornit pe 13 iunie: Meciurile rămase din play-off ar fi disputate doar într-o manșă, nu tur-retur, cum e programul. Liga a doua ar fi împărțită și ea în play-off și play-out: opt echipe în turneul pentru promovare, celelalte în turneul pentru salvare.
  • Campionatul nu se reia: Planul șefilor fotbalului depinde, în continuare, de situația din țară, de evoluția crizei de coronavirus. În cazul unei crize extinse pe mai multe luni, scenariile pe care le-au formulat FRF, LPF și AFAN vor fi anulate.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Experții acuză fotbalul » Meciul-zero care a răspândit coronavirusul în Spania

Variantă uluitoare! UEFA vrea să abandoneze Liga Campionilor și Europa League

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (36)
2000euroman
2000euroman  •  29 Martie 2020, 00:36
Postat de Claude SH pe 28 Martie 2020, 23:12

Sa înțeleg ca Pompiliu Bota a înregistrat marca Steaua la OSIM și o revendica? Wow! Omul asta e cel puțin penibil, și-a făcut entitate paralela cu avocații pretinzând ca e avocat înregistrând la OSIM denumirile Uniunea Avocaților și Baroul. Acum probabil și Steaua e în aceeași situație. Probabil o sa aflam ca acest șarlatan are mărcile și denumirile instituțiilor publice. Jenant! De ce i se permite? Organele judiciare dorm? Ma rog, situație de urgență. Fiecare poate sa facă ce vrea. Se permite.

omul ala rae decizie definitiva si irevocabila de la u.e. si nu de la o instanta romaneasca,deci este peste. cum am spus, o sa se rezolve in scurt timp treaba cu sigla.

189254898748309
Claude SH  •  28 Martie 2020, 23:12
Postat de 2000euroman pe 28 Martie 2020, 20:19

daca era cum spui tu,nu primea Steaua din liga 1 coef. uefa pentru castigarea cce din 1986,anul trecut in europa. dar surpriza,a primit coef. uefa in plus pentru asta. oricum,clona csa are zilele numarate si se desfiinteaza in vara. vine criza economica,chiar crezi ca o sa mai tina statul clona csa,ii dau gratis sigla lui becali inapoi,numai sa scape de ea. dar de fapt,vezi ca csa este somata sa renunte la sigla si nume pentru ca a castigat pompiliu bota sigla si numele.

Sa înțeleg ca Pompiliu Bota a înregistrat marca Steaua la OSIM și o revendica? Wow! Omul asta e cel puțin penibil, și-a făcut entitate paralela cu avocații pretinzând ca e avocat înregistrând la OSIM denumirile Uniunea Avocaților și Baroul. Acum probabil și Steaua e în aceeași situație. Probabil o sa aflam ca acest șarlatan are mărcile și denumirile instituțiilor publice. Jenant! De ce i se permite? Organele judiciare dorm? Ma rog, situație de urgență. Fiecare poate sa facă ce vrea. Se permite.

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  28 Martie 2020, 21:06
Postat de 2000euroman pe 28 Martie 2020, 20:17

dupa logica asta putem lua campionatul din 2015,ca si in ala s-au jucat toate etapele,nu numai partial ca acum. dar repet,la cum meg lucrurile nu se mai joaca in europa in acest an. pai ce facem,deschidem fotbalul in august si il inchidem in perioada gripei din nou,din octombrie? adica wtf?

prostea, am luat un campionat incheiat la zi cum se zice, adica in 2020, unde au jucat tur-retur fiecare cu fiecare. acum ce vrei sa mentionezi moldovene ca in editia 2019-2020 n-au jucat tur-reur toate echipele intre ele? daca nu era asa, cum se stabileau echipele din play-off si cele din play-out? si ai grija ce-ti doresti, ai vazut doar articolele de aici de pe gesepeu unde iti petreci veacul, ca nentu gigi daca nu are ocazia sa joace fie si in tururile preliminarii in cupele europene, trage heblul si adio fc patruconsoane.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează