LIGA CAMPIONILOR  ·  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Variantă uluitoare! UEFA vrea să abandoneze Liga Campionilor și Europa League

Variantă uluitoare! UEFA se gândește inclusiv să abandoneze cupele europene
Variantă uluitoare! UEFA se gândește inclusiv să abandoneze cupele europene

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 15:09

UEFA plănuiește să programeze fazele finale ale Champions și Europa League în iulie și august. Dar, în cazul în care situația nu se ameliorează, ar putea lua o măsură radicală: abandonarea competiției.

Italienii susțin că au aflat programul pe care UEFA vrea să-l aplice pentru acest sfârșit de sezon. Competițiile interne să se încheie până la jumătatea lui iulie pe întreg continentul, iar cupele europene să se joace din acel moment. În plină vară, în iulie-august. Stagiunea următoare urmând să aibă startul în septembrie. O soluție la care forul de la Nyon ar fi ajuns împreună cu ECA și conducătorii ligilor.

Tot acest plan se va împlini numai dacă întreaga situație se ameliorează. Dacă pandemia de coronavirus dă înapoi. Altfel, și ideea prezentată de presa peninsulară ar dispărea.

Tocmai pentru că există și posibilitatea ca virusul să continue să facă victime, UEFA ar lua în calcul și o variantă extremă. Prezentată de Daily Mirror și care nu ar fi o exagerare. Deși Aleksander Čeferin, președintele UEFA, și apropiații săi insistă ca sezonul european să se încheie pe teren, fazele finale ale Ligii și Europa League ar putea fi anulate. Și ambele competiții ar rămâne fără câștigătoare în 2020.

Citește mai multe știri despre Liga Campionilor:Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (14)
Szasz Andrei  •  28 Martie 2020, 11:56

Daca s-ar anula restul fazelor finale din cupele europene, sacrificiul unui intreg oras sau regiuni ar fi de pomana, adica cei care s-au infectat cu ocazia meciului Atalanta - Valencia au suferit degeaba si au murit degeaba. Bine, nici daca ar castiga Atalanta Bergamo Liga Campionilor, nu ar aduce mortii din Lombardia inapoi la viata, nu-i asa ?

adi_stelistul  •  26 Martie 2020, 17:54

Scuze, pentru @andrei1102 era comentariul de mai jos. :-)))

adi_stelistul  •  26 Martie 2020, 17:53
Postat de Gabriel Topai pe 26 Martie 2020, 17:02

Fotbalul este grija noastra cea mai mica in momentul de fata. Se poate si fara fotbal si inca cum. Nu ar fi mare mirarea sa si uitam de el in urmatorii ani.

Ar fi destul de greu (sau dimpotriva, de usor) sa confunde epidemia cu pandemia. Pentru ca ele sunt acelasi lucru, difera doar ordinul de marime: pandemia e o epidemie mai mare. Atat!

Vezi toate comentariile (14 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1