GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Antrenorii ”de casă” au avut mai mult succes la Barcelona! Xavi și Garcia Pimienta, în pole-position!

Articol de - Publicat sambata, 15 august 2020 12:52 / Actualizat sambata, 15 august 2020 13:13

Quique Setién, concediat de Barcelona, e singurul antrenor al catalanilor din ultimii 17 ani care nu a adus niciun trofeu în mandatul său. Dar nu e singurul care a dezamăgit în perioada recentă. 

Odată cu demiterea lui Setien, Barca are ocazia de a veni cu o decizie mai inspirată decât majoritatea celor luate în ultimii ani. Pe o listă pe care se mai află Gerardo Martino sau Ernesto Valverde, formația din Catalunia trebuie să numească un tehnician capabil să readucă gloria pierdută pe Camp Nou. 

Două tipuri de antrenori la Barca

În ultimii 17 ani, catalanii și-au asumat de fiecare dată riscul de a aduce pe banca tehnică antrenori care fie nu confirmaseră în fotbalul mare, precum Rijkaard, Luis Enrique, Martino, Valverde și Setien, fie nici măcar nu debutaseră, așa cum a fost cazul numirilor lui Guardiola sau Tito Vilanova. 

În unele situații au fost extrem de inspirați, în altele, mai puțin. Dar toate aceste alegeri au avut două puncte comune: Messi și/sau La Masia. Tehnicienii în cauză trebuiau să fie familiarizați cu filosofia provenită din Academia clubului sau, măcar, să îi dea mână liberă lui Messi, pentru ca argentinianul să dicteze jocul. 

Cele mai mari probleme au venit din a doua categorie de antrenori. Cei care au fost aduși doar pentru a-l asista pe Messi, fără a avea un cuvânt important de spus. Martino, Valverde și Setien au împreună 2 titluri în La Liga și o Cupă, în vreme ce Rijkaard, Luis Enrique, Guardiola și Tito Vilanova au adus Barcelonei 8 titluri și 4 trofee în Liga Campionilor. 

Probabil, un antrenor ”de casă”

Evident, aceste detalii ar putea să le dea de gândit șefilor Barcelonei. Însă nu e o garanție faptul că numirea lui Xavi, spre exemplu, ar însemna reîntoarcerea la vremurile bune. Fost coleg cu Messi între 2004 și 2015, Xavi pare varianta cea mai probabilă, însă singura experiență pe o bancă tehnică e cea din Qatar, acolo unde nu a reușit nimic semnificativ în ediția trecută de campionat cu Al Sadd. 

Un alt nume din aceeași categorie, Patrick Kluivert, directorul academiei clubului, are și el tot puțină experiență ca antrenor. Singura sa aventură ca antrenor principal e cea de pe banca naționalei statului Curacao

Ronald Koeman, care a petrecut 6 ani la Barcelona în calitate de jucător, în anii '80, este selecționerul Olandei, și ar putea fi o pistă interesantă dacă clubul de pe Camp Nou ar reuși să îl aducă. Nu în ultimul rând, numele lui Javier Garcia Pimienta, antrenorul de la Barca B, este și el vehiculat. 

URMĂTORUL ANTRENORCOTA
Mauricio Pochettino2.25
Xavi2.50
Javier Garcia Pimienta4.50
Patrick Kluivert7.00
Julian Nagelsmann10.00
Ronald Koeman11.00
Laurent Blanc15.00
Marcelo Bielsa15.00
Pep Guardiola26.00
Arsene Wenger51.00
Lionel Messi67.00
*cote oferite de Betfair 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează