GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Blestemul loteriei: 70% dintre marii câștigători rămân pe zero după 5 ani!

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 22:39

Șansele de a câștiga la loto sunt de unu la cîteva zeci sau sute de milioane, însă șansele de a pierde toți banii la loc sunt de aproximativ 70%.  Conform unui studiu efectuat de economiștii Guido Imbens și Bruce Sacerdote împreună cu statisticianul Donald Rubin, citați de BBC, la aproximativ 10 ani de la câștigarea unei sume cu multe zerouri, cei mai mulți dintre așa-zișii norocoși rămîn cu conturile goale.

În studiul menționat se arată că în cel mult un deceniu, averile celor pe care i-a lovit norocul se reduc considerabil, aceștia mai având la dispoziție, în medie, aproximativ 16 la sută din sumele inițiale. Un studiu efectuat în Marea Britanie pe 3000 de persoane ce au câștigat sume de cel puțin 1 milion de lire sterline arată că acestea și-au cumpărat aproximativ 8000 de locuințe și au plătit nu mai puțin de 3700 de împrumuturi bancare efectuate de prieteni sau de familiile lor. 

O analiză efectuată în Statele Unite a arătat că 70% dintre câștigătorii unor sume importante la loterie nu mai aveau niciun ban după 5 ani. The Washington Post citează studii care arată că un astfel de noroc nu te face neapărat nici mai fericit, nici mai sănătos decât erai înainte. “În loc să îi elibereze de probleme, câștigurile la loterie îi bagă adesea pe oameni în încurcături și mai mari”. Un exemplu printre multe altele este cel al americanului Jack Whittaker, care a câștigat 315 milioane de dolari în 2002. Acesta a spus că ”mai bine arunca biletul la gunoi”. La doar câțiva ani după ce a încasat uriașul cec, atât soția, cât și fiica sa au decedat ca urmare a unor supradoze de droguri. 

Un alt exemplu e cel al britanicului Michael Carroll care, tot în 2002, a luat 10 milioane de lire sterline. Și-a cumpărat imediat o casă luxoasă cu 6 dormitoare și piscină, și-a invitat toți prietenii să petreacă alături de el și după o jumătate de an, nevasta l-a părăsit. Carroll s-a apucat de droguri și a devenit alocoolic, plătind câte 2000 de lire pe zi doar pentru aceste vicii. Alți bani au fost cheltuiți pe petreceri faustuoase și femei. După 8 ani nu mai avea absolut nimic, motiv pentru care s-a mutat într-un cort pe care l-a montat în pădure. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează