GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

BUNDESLIGA// Derby la retrogradare: Cel mai slab atac contra echipei cu cele mai puține victorii

Articol de - Publicat vineri, 08 mai 2020 19:17

Pe 16 mai, de la ora 16.30, Fortuna Dusseldorf și Paderborn se întâlnesc într-un meci direct cu implicații majore în lupta pentru rămânerea în prima ligă din Germania. În 25 de etape, cele două formații au împreună doar 9 victorii și 57 de goluri. 

În ciuda rezultatelor dezastruoase, ambele cluburi au șanse matematice să se salveze de la retrogradare. În tur, Paderborn s-a impus cu 2-0. 

Fortuna mizează pe Uwe Rösler, un discipol mai puțin inspirat al lui Klopp

Fortuna Dusseldorf l-a numit în ianuarie pe banca tehnică pe Uwe Rösler, un est-german care nu a câștigat nimic în cariera de antrenor, dar care a învins într-o altă luptă, cea cu cancerul, de care a suferit după încheierea activității de fotbalist. Totuși, fotbalistic vorbind, în cei 15 ani de antrenorat, Uwe Rösler nu a avut succes. Și-a încercat norocul în mai multe campionate, trecând prin Norvegia, Suedia și prin ligile inferioare din Anglia, iar Fortuna Dusseldorf e cel mai important club de până acum.

Cu el pe bancă, Fortuna are 4 remize, 1 victorie și 1 înfrângere, ceea ce reprezintă o îmbunătățire față de ceea ce realizase echipa în lunile noiembrie și decembrie. Un alt plus ar fi cel legat de jocul ofensiv. De la venirea lui Uwe Rösler, Fortuna a marcat în fiecare meci, un aspect important pentru formația cu cele mai puține goluri marcate în acest sezon (27). Stilul antrenorului echipei a fost asemănat cu cel al lui Klopp datorită pressingului avansat practicat și tranzițiilor rapide din atac în apărare. 

Pentru partida cu Paderborn, Uwe Rösler nu va putea conta pe portarul titular Zack Steffen și pe mijlocașul defensiv Adam Bodzek, titular în 20 din cele 25 de etape. 

Paderborn, 4 victorii în 25 de etape

Teoretic, Paderborn se poate salva de la retrogradare, chiar dacă momentan este pe ultimul loc și chiar dacă a reușit doar 4 victorii în tot sezonul. Steffen Baumgart, antrenorul care a dus-o pe Paderborn în doar două sezoane din liga a treia până în Bundesliga, pare să-și fi atins limitele. În ultimele 6 etape jucate a adunat un singur punct, iar pauza competițională forțată a reprezentat, probabil, ultima șansă. Pentru partida cu Fortuna, Baumgart l-a recuperat pe fundașul central Luca Kilian, dar golgeterul echipei, Mamba (5 goluri), este incert. 

Informații statistice și cote pentru pariuri

  • Fortuna și Paderborn sunt echipele care au luat cele mai multe cartonașe, 63, respectiv 62 - Penalty în meci, cota 2.70
  • În meciurile lui Paderborn se acordă cele mai multe cornere în Bundesliga, 12.36 pe etapă - Peste 9.5 cornere, cota 1.52
  • Fortuna ocupă locul 8 în campionat în clasamentul rezultatelor din prima repriză - Oaspeții marchează în a doua repriză, cota 1.80
  • După pauză, echipa din Dusseldorf primește un număr aproape dublu de goluri - Mai multe goluri în repriza a doua, cota 2.00

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează