GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Bundesliga // ”Există o singură Borussia!” Care? Azi e Gladbach - Dortmund!

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2020 13:00

Borussia Dortmund întâlnește azi Borussia Monchengladbach, un derby în clasament, dar și o întâlnire ce a fost decisă într-o singură direcție în ultimii ani.  

Dortmund are 10 victorii consecutive cu Gladbach în ultimele 10 meciuri directe. În tur a fost 1-0, însă cele două s-au mai întâlnit și în Cupă, în faza 16-zecimilor, iar elevii lui Favre s-au impus cu 2-1. Aceștia s-au impus și în ultimele 4 deplasări pe terenul gazdelor de azi. 

”Există o singură Borussia!”

Chiar dacă nu există o rivalitate istorică între cele două, faptul că au denumirea comună de Borussia a făcut ca meciul direct să fie considerat un mic derby. ”Există o singură Borussia!”, cântă fanii lui Gladbach, atunci când întâlnesc Dortmund-ul. Însă statistica ultimilor ani indică în direcția opusă. 

Totuși, Gladbach e foarte aproape de Dortmund în clasamentul momentului, la doar 2 puncte, și are un meci mai puțin disputat. Iar Dortmund e la 4 puncte de liderul Bayern Munchen, deci lupta pentru titlu e cât se poate de deschisă. 

Marco Reus, singurul absent de marcă

Gazdele au un incert pentru această dispută, Marcus Thuram. El e jucătorul cu cele mai multe assist-uri (8) și este al treilea golgeter al echipei (6). De partea cealaltă, Marco Reus nu își va putea înfrunta fosta echipă, fiind accidentat. În acest sezon, Reus a marcat 11 goluri în Bundesliga pentru Dortmund. Chiar dacă miercuri este returul de la PSG (2-1 în tur), e puțin probabil ca oaspeții să își menajeze vreun fotbalist în partida de azi. 

Statistici pentru specialiști și pentru pariori

Goluri: Niciuna dintre ultimele 48 de întâlniri directe nu a înregistrat un scor alb. Ultima oară s-a întâmplat în 1994. De altfel, Dortmund este o garanție a disputelor spectaculoase în acest sezon, având cea mai mare medie de goluri marcate în meciurile sale, 4.08 pe etapă. Gladbach are o medie de 3.17 pe etapă. Cota pentru GG, ”ambele marchează”, este 1.45 la Betano, iar cea pentru ”peste 2.5 goluri” e 1.55.

Cornere: În 75% dintre partidele disputate, Dortmund a avut peste 4.5 cornere în favoarea sa, dar este o echipă care oferă foarte puține cornere adversarilor. Gladbach a avut peste 4.5 cornere în 65% dintre etape și același procentaj este valabil și pentru cornerele acordate împotriva sa. Cota pentru ca Dortmund să aibă mai multe cornere e 1.73 la Betano. 

Cartonașe: Dortmund nu primește multe cartonașe, în Gladbach stă ”mai bine” la acest capitol. A primit cartonaș în fiecare etapă și și-a făcut adversarii să primească minimum 2 cartonașe pe meci în fiecare etapă. Betano oferă o cotă de 1.45 pentru minimum 4 cartonașe în meci. 

Marcatori: Haaland, revelația lui Dortmund, are 12 goluri marcate în 9 partide. Cota pentru un gol al norvegianului e 2.05 la Betano. Sancho are cota 2.45, în vreme ce vârful lui Gladbach, Plea, are cota 2.72. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează