GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI

GSP deschide o dezbatere: cât de greu se închide contul în pariurile online? Două probleme reclamate de pariori

Pariurile online au cunoscut o explozie extraordinară în ultimii ani, în detrimentul celor tradiționale, offline, la casele terestre
Pariurile online au cunoscut o explozie extraordinară în ultimii ani, în detrimentul celor tradiționale, offline, la casele terestre

Articol de - Publicat luni, 01 august 2022 10:22 / Actualizat luni, 01 august 2022 10:49

Fața mai puțin dezbătută a pariurilor plasate în online: au agențiile politici mult prea neprietenoase cu jucătorii? Azi, o dezbatere nefardată, dar necesară, cu relatări ale pariorilor, dar și cu defensiva oamenilor din industrie.

Polemicile din ultimele săptămâni, legate de noile grile de impozitare ale câștigurilor, n-au declanșat doar o contraofensivă a pieței jocurilor de noroc împotriva coaliției de guvernare, ci au scos la suprafață și frustrări mai vechi acumulate de pariori, actorii principali din acest puzzle. Altfel spus, contribuabilii au prins la rândul lor glas, punând pe tapet reproșuri în toate direcțiile. Inclusiv în cea a agențiilor.

Pariorii sunt iritați din două motive: fie pentru că, la retrageri, așteaptă, în medie, 24 de ore pentru ca banii să le fie virați, spre deosebire de cele câteva secunde cât durează alimentarea contului, fie pentru aventura uneori birocratică pe care trebuie s-o parcurgă atunci când vor să-și închidă conturile.

Tot mai multe reproșuri la adresa caselor de pariuri

Gazeta a contactat oameni din ambele baricade, de la jucători nemulțumiți de abordările caselor online și până la oameni care reprezintă industria. Ce critici aduc pariorii?

„E foarte greu să retragi banii! Când îți faci cont, ți se cer doar datele cardului, ca să depui bani, atât. Apoi, poți juca cât vrei. În schimb, când retragi prima oară, ți se cere poza cu buletinul lângă fața ta, o factură de utilități, trebuie să le demonstrezi că locuiești acolo", relatează Florin, un parior cu state vechi contactat de Gazetă, ale cărui experiențe cu casele de pariuri online l-au determinat să se detașeze, ușor, ușor, de zona de betting.

Comunitățile online de pariori abundă în ultima perioadă de astfel de reclamații îndreptate în direcția agențiilor. Jucătorii ar fi, se plâng unii dintre ei, ignorați sau expediați atunci când își expun nemulțumirile în zona de chat a caselor online, astfel că ajung în ipostaza de a-și spune decepțiile pe rețelele de socializare.

O astfel de mărturie a fost povestită recent pe un grup de Facebook care „adăpostește" peste 12.000 de pariori, unde cineva s-a plâns de controlul pe care agențiile l-ar exercita asupra jucătorilor: 

Am rugat-o pe nevastă-mea să-și facă un cont la o agenție. A luat bonus de bun venit, a făcut ceva bani, dar, când să-i scoată, surpriză! I-au blocat contul pentru că mă logasem și eu pe contul ei! Îți urmăresc IP-ul de pe care joci!

Industria pariurilor online se apără: „Nu e deloc un chin!"

Sub protecția anonimatului, reprezentantul unei agenții importante din piața de la noi a acceptat să abordeze subiectul: 

„Cu retragerea banilor, așa este. Depui banii imediat. Apoi, când retragi, trebuie să bagi buletinul, cardul și restul datelor. Ți se iau banii în cinci secunde și apoi aștepți, îi primești abia după 24 de ore. Referitor la închiderea contului, să știți că la unele agenții e complicat și să deschizi un cont, sunt zeci de pași pe care trebuie să-i faci". 

„Dacă spui că ești dependent, ți-l închid imediat"

Nu toată lumea împărtășește aceleași opinii. Ferencz Zsolt, unul dintre cei mai urmăriți oameni din branșă, apreciat pentru ponturile pe care le oferă urmăritorilor săi, susține altceva: 

„E mai greu să-ți deschizi un cont decât să-l închizi. Oricum, ideea e că acum ai posibilitatea să îl închizi pe anumite perioade, o lună, două, șase luni. Iar dacă invoci motivul cum că esti dependent de jocurile de noroc, ți se închide imediat, fără posibilitatea de a-l redeschide la aceeași agenție". 

Reprezentanții caselor bat monedă și pe faptul că s-au implementat politici tot mai restrictive pentru eliminarea adicțiilor și că, de fapt, jucătorului îi este facilitată deconectarea definitivă de pe o platformă în cazul în care la mijloc ar fi o dependență. 

O voce puternică din industria jocurilor de noroc de la noi susține că „nu e deloc un chin să închizi contul, ba chiar o fac ei pentru tine. Poți solicita să ți-l închidă casa. Toate au contacte pe platforme și poți solicita pe e-mail către ei și ți-l vor închide. Mai mult, te poți autoexclude permanent".

Tu ce experiențe ai cu agențiile de pariuri online? Scrie-ne în comentarii sau pe adresa de mail [email protected]!

500 de milioane de euroau cheltuit românii în 2020, în zona online, pe pariuri sportive şi jocuri de noroc. Piaţa a crescut cu aproape 90% în pandemie

OFICIAL. Varianta finală: creștere moderată a impozitelor pe câștigurile din pariuri. În schimb, companiile vor fi taxate mai dur!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  01 August 2022, 13:32

Nu mi-au primit banii daca nu m-am vaccinat si i-am exclus eu din viata mea !

IonSaliu
IonSaliu  •  01 August 2022, 11:09

Axiomaticelor+Axiomaticilor: Online gambling, including pariuri sportive, este este o problema serioasa in intreaga lume. Eu vorbesc din proprie experienta. Am trait in SUA, probabil cea mai restrictiva tara in privinta online gambling. Si asta din cauza posibilitatii extreme de frauda grava din partea cazinourilor sau agentiilor de pariuri online. Si eu am avut o patanie cu a firma de pariuri sportive din afara SUA, dar acceptata din punct de vedere al deschiderii unui cont. A fost foarte usor sa “arunc” (depun) banii in cont. Am castigat faimosul eveniment sportiv American “Super Bowl”. Am vrut sa retrag castigul. Mi s-au pus piedici incredibile! Fotografiile pe care le-am transmis au fost totdeauna declarate “neclare”. In final, a fost imposibil. Mi-au inchis contul si mi-au restituit intregul deposit numai fiindca i-am dat in vileag pe Internet. Puteti citi mai multe detalii, inclusiv cu plangerile altor gamblers din alte tari cu diverse bookies sau online casinos: *** Eu am pariat si in Romania, dar numai la ghiseu. Nu am avut nicio problema acolo. Mi-au dat, pe loc, toate castigurile. Acesta e singurul mijloc de a paria: fizic, pe viu, la ghiseu. JOCUL ONLINE ESTE O MARE PRIMEJDIE PENTRU JUCATOR: PIERDE SI CAND CASTIGA!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lupu68
lupu68  •  01 August 2022, 10:56

@GSP: SA VA FIE RUSINE! Aveti un rol imens in decaderea fotbalului romanesc. Acestea nu sunt nici macar teme pe care sa le abordati tangential, din punct de vedere sportiv, daramite sa le mai si promovati sau chiar sa le initiati din redactie! De cand pariurile sportive au intrat (au fost primite) in fotbal in mod OFICIAL (sponsorizarea echipelor, inclusiv a celor mari, de catre casele de pariuri - cand vezi numele unei case de pariuri pe fata tricourilor nu poti sa nu te gandesti ca respectivul meci poate fi trucat! ori cumpararea fatisa, fara nicio jena, a drepturilor de imagine pentru Liga-Supermamaliga de catre astfel de entitati, cand astfel de lucruri fi trebuit INTERZISE CU DESAVARSIRE) a dus acolo unde suntem astazi. Mare minune ca mai vine lumea la stadion si mare minune ca va mai citeste cineva. E un subiect EXTREM DE GRAV asupra caruia ar trebui sa meditati profund.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează