PARIURI SPORTIVE  ·  PARIURI SPECIALE

Cele mai haioase superstiții ale pariorilor » Intrarea în gura leului, bancnotele de 50$ și fantomele din cazino

Cele mai haioase superstiții ale pariorilor
Cele mai haioase superstiții ale pariorilor

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 19:16

Superstițiile pariorilor, fie că vorbim de pariurile sportive ori de cele făcute la mesele de cazino, sunt luate cât se poate de în serios de către cei ce cred în ele, însă știința a demonstrat că nu există nicio diferență între succesul (sau ghinionul, după caz) înregistrat de cei superstițioși și de cei nesuperstițioși.

Printre superstițiile cele mai cunoscute se numără cele privind număratul banilor la masa de joc, cifrele norocoase sau degetele încrucișate, dar există și lucruri mai amuzante de atât.

Intrarea în gura leului, bancnotele de 50$ și fantomele din cazino

Pe vremuri, intrarea în celebrul Cazino MGM Grand Casino din Las Vegas se făcea printr-o ușă ce avea forma gurii unui leu, motiv pentru care s-a iscat temerea că a intra de bunăvoie în ”gura leului” e o alegere neinspirată. Drept urmare, oamenii au preferat să nu mai intre pe ușa principală, căutând alte căi de acces. Superstiția s-a păstrat, iar unii gambleri evită intrările principale.

Americanii au o superstiție legată de hârtiile de 50 de dolari, neacceptând să fie plătiți cu astfel de bancnote atunci când câștigă. Temerea se trage dintr-un obicei al mafioților din Las Vegas, care puneau în buzunarele celor uciși câte o bancnotă de 50$ pentru ca poliția să știe despre ce e vorba și să nu pună întrebări. 

În India, pariorii au destul de multe superstiții, iar totul depinde de ziua în care decid să meargă la cazino și după ce activități. Se spune că marțea nu e bine să te bărbierești, joia trebuie să eviți să te speli pe cap iar miercurea și sâmbăta nu trebuie tăiate, sub nicio formă, unghiile.

În China se crede că fantoma unui bebeluș stă lângă masa de joc, iar pentru a o îmbuna e bine să ai la tine câteva bucățele de zahăr. În Filipine se spune că o femeie însărcinată ce intră într-un cazino aduce noroc tuturor celor prezenți, în vreme ce în Thailanda există obiceiul ca bărbații să poarte la gât o amuletă în formă de penis, simbol al fertilității și norocului. În Japonia, numărul 4 e de rău augur, pentru că pronunția acestui număr e foarte asemănătoare cu cea a cuvântului ”moarte”.Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1