GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPECIALE

Cele mai haioase superstiții ale pariorilor » Intrarea în gura leului, bancnotele de 50$ și fantomele din cazino

Cele mai haioase superstiții ale pariorilor
Cele mai haioase superstiții ale pariorilor

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 19:16

Superstițiile pariorilor, fie că vorbim de pariurile sportive ori de cele făcute la mesele de cazino, sunt luate cât se poate de în serios de către cei ce cred în ele, însă știința a demonstrat că nu există nicio diferență între succesul (sau ghinionul, după caz) înregistrat de cei superstițioși și de cei nesuperstițioși.

Printre superstițiile cele mai cunoscute se numără cele privind număratul banilor la masa de joc, cifrele norocoase sau degetele încrucișate, dar există și lucruri mai amuzante de atât.

Intrarea în gura leului, bancnotele de 50$ și fantomele din cazino

Pe vremuri, intrarea în celebrul Cazino MGM Grand Casino din Las Vegas se făcea printr-o ușă ce avea forma gurii unui leu, motiv pentru care s-a iscat temerea că a intra de bunăvoie în ”gura leului” e o alegere neinspirată. Drept urmare, oamenii au preferat să nu mai intre pe ușa principală, căutând alte căi de acces. Superstiția s-a păstrat, iar unii gambleri evită intrările principale.

Americanii au o superstiție legată de hârtiile de 50 de dolari, neacceptând să fie plătiți cu astfel de bancnote atunci când câștigă. Temerea se trage dintr-un obicei al mafioților din Las Vegas, care puneau în buzunarele celor uciși câte o bancnotă de 50$ pentru ca poliția să știe despre ce e vorba și să nu pună întrebări. 

În India, pariorii au destul de multe superstiții, iar totul depinde de ziua în care decid să meargă la cazino și după ce activități. Se spune că marțea nu e bine să te bărbierești, joia trebuie să eviți să te speli pe cap iar miercurea și sâmbăta nu trebuie tăiate, sub nicio formă, unghiile.

În China se crede că fantoma unui bebeluș stă lângă masa de joc, iar pentru a o îmbuna e bine să ai la tine câteva bucățele de zahăr. În Filipine se spune că o femeie însărcinată ce intră într-un cazino aduce noroc tuturor celor prezenți, în vreme ce în Thailanda există obiceiul ca bărbații să poarte la gât o amuletă în formă de penis, simbol al fertilității și norocului. În Japonia, numărul 4 e de rău augur, pentru că pronunția acestui număr e foarte asemănătoare cu cea a cuvântului ”moarte”.

Citește mai multe știri despre pariuri pe categoria Pariuri Sportive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează