GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Cele mai noi mișcări pe piața transferurilor: City, ziua și bomba! Încă 45 de milioane plătite azi pe un nou transfer!

Articol de , - Publicat joi, 06 august 2020 15:24 / Actualizat joi, 06 august 2020 15:42

După ce l-a adus pe Ferran Torres de la Valencia pentru o sumă de transfer de 23 de milioane de euro, Manchester City a mai dat o lovitură, plătind azi 45 de milioane pentru un internațional olandez. 

Echipa lui Guardiola a anunțat că dorește să facă cinci transferuri importante în această vară. Deși a scăpat ca prin urechile acului de o penalizare pentru încălcarea fairplay-ului financiar, care i-ar fi adus pierderi masive, Manchester City continuă să cheltuiască cu dezinvoltură. 

City, 68 de milioane dintr-un foc!

Ultimul transfer, perfectat chiar azi, e cel al fundașului adus de la Bournemouth, Nathan Ake, 25 de ani, internațional olandez, pentru care s-au plătit 45 de milioane de euro. Pe lista lui City se mai află și Joao Felix, fotbalistul lui Atletico Madrid. 

Cât de curând, un alt nume important ar putea face obiectul unui transfer în Premier League. Philippe Coutinho e în negocieri avansate cu Arsenal, iar presa britanică afirmă că gruparea de pe Emirates e ”îndrăgostită” de jucător. Coutinho e sub contract cu Barcelona, dar în ultimul an a fost împrumutat la Bayern Munchen. 

Următoarea echipă a lui CoutinhoCota
Arsenal5.00
Tottenham5.50
Chelsea6.00
*cote oferite de Betfair 

Echipa catalană e dispusă să renunțe la brazilian, însă unui alt jucător, Marc André ter Stegen, tocmai i-a prelungit contractul până în 2025. Curtat de Leicester, portarul a fost declarat netransferabil. 

Bayern e și ea activă în această perioadă, încercând să obțină bani din transferuri. Bild scrie că impresarul Pini Zahavi insistă pe lângă PSG pentru transferul lui David Alaba la gruparea pariziană. Aflat în ultimul an de contract, fundașul austriac poate pleca în această vară pentru suma de 36 de milioane de euro, însă peste un an ar putea veni gratuit. 

Între timp, în altă parte a lumii...

Chiar dacă piața transferurilor nu e, cel puțin momentan, foarte activă, se poate observa că unele obiceiuri dispar greu. Și nu este vorba doar de Manchester City, ci și de o serie de alte cluburi. Sumele aruncate în joc sfidează bunul simț, fie că vorbim de transferuri sau de salarii. 

De exemplu, Opta Sports scrie că în cei doi ani în care a fost sub contract cu Manchester United, Alexis Sanchez a câștigat 28.000 de lire pentru fiecare atingere a mingii. Chilianul a jucat doar 32 de meciuri pentru gruparea de pe Old Trafford, iar în ultimul sezon a fost împrumutat la Inter, echipă la care a și decis să rămână definitiv. 

Cele mai noi mișcări pe piața transferurilor: City, ziua și bomba! Încă 45 de milioane plătite azi pe un nou transfer!


Kaveh Solhekol, jurnalist Sky Sports, a vorbit despre situația de la Arsenal: ”Mesut Ozil e plătit cu 350.000 de lire pe săptămână și alții sunt concediați de la club”. Într-adevăr, Arsenal a decis să concedieze 55 de angajați, considerați neesențiali, pentru a reduce cheltuielile legate de criza provocată de pandemie. 

Termenul pe care englezii îl folosesc pentru a desemna angajații disponibilizați de la Arsenal e ”angajați redundanți”. 

Reputatul jurnalist englez Piers Morgan a comentat și el situația: ”Arsenal, deținută de un multi miliardar, concediază 55 de oameni când tocmai a făcut milioane de lire din câștigarea FA Cup și prin calificarea în cupele europene, în vreme ce Mesut Ozil stă degeaba și câștigă 350.000 de lire pe săptămână. E o situație de neacceptat din punct de vedere moral. O decizie rușinoasă”, a scris acesta pe contul de Twitter. 

Nu în ultimul rând, merită o privire și situația Atalantei. Chiar dacă prezentul sună bine pentru bergamezi, viitorul ar putea să nu mai fie la fel de luminos dacă afacerile nu merg așa cum se așteaptă. În recent încheiatul sezon, Atalanta a marcat 98 de goluri, însă niciunul dintre acestea nu a fost înscris de vreun italian

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează