GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Chelsea - Liverpool: Care au fost hibele celor două în prima etapă și cum se poate profita de acestea

Articol de - Publicat duminica, 20 septembrie 2020 13:17 / Actualizat duminica, 20 septembrie 2020 13:17

Chelsea - Liverpool, derby-ul etapei cu numărul 2 din Premier League, se joacă azi, de la ora 18:30. În prima rundă, meciurile celor două formații au fost spectaculoase și le-au adus câte trei puncte. 

Spectaculoasă a fost și ultima confruntare directă, încheiată cu scorul de 5-3 în favoarea ”cormoranilor”. Statistica ne arată că 10 din ultimele 12 partide de campionat dintre Liverpool și Chelsea au bifat goluri în ambele porți. 

În prima etapă, Chelsea a trecut de Brighton, scor 3-1. Deși victoria a fost îndelung lăudată, prestația elevilor lui Lampard nu a fost atât de consistentă precum ar putea să o indice scorul. Golurile au venit cu destul noroc, în momente în care echilibrul de forțe era evident. Prima reușită a lui Chelsea a venit din lovitură de la 11 metri, a doua a fost o execuție de mare efect a lui Reece James, iar a treia a venit după o minge deviată de un apărător advers. Per total, victoria a fost destul de norocoasă, iar Chelsea a arătat destul de modest, fie că vorbim de pressingul sporadic și inconsistent sau dacă ne amintim de momentele de dezorganizare din apărare. 

Liverpool ar putea profita de aceste detalii, numai că are și ea hibele ei, așa cum s-a văzut în victoria cu Leeds, scor 4-3. Dacă ar fi ca cei doi antrenori să fie decisivi în această confruntare, atunci Klopp pare mai capabil să creeze strategii și scenarii care să speculeze slăbiciunile lui Chelsea. Lampard e încă foarte departe de a fi un strateg de anvergură, iar acest lucru s-a văzut cu prisosință în prima etapă, când privea neputința elevilor săi la fel ca un spectator. 

Dar ce ar fi de speculat dacă am fi în rolul lui Lampard? În primul rând, contra lui Leeds, Liverpool a arătat nesigură în apărare. Pentru a face lucrurile mai complicate, defensiva a stat foarte sus, ceea ce a ușurat misiunea atacanților adverși, infiltrați în adâncime. Însă Van Dijk, superficial și neatent, la rândul său, a declarat după meci că el și colegii săi vor învăța din erorile făcute. 

Pentru a specula aceste probleme, Chelsea va trebui să facă pressing. Nu o va putea imita pe Leeds, care e extrem de bine pregătită fizic, însă va trebui să încerce mai mult decât a făcut-o contra lui Brighton. Timo Werner, aflat la primul meci de campionat în tricoul londonezilor, a încercat să procedeze la fel ca la fosta echipă, Leipzig, șarjând în permanență apărarea adversă. În germanul s-a simțit descurajat în cele din urmă, când a văzut că era singurul care presa, reproșându-le colegilor săi lipsa de implicare. 

Pont: Ambele marchează, cota 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează