GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Cum a reușit Ajax să ofere o nouă generație remarcabilă

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 10:29

Johan Cruyff spunea că marile echipe din istoria fotbalului au fost cele care și-au crescut jucătorii în propria academie. El însuși un produs 100% al lui Ajax, Cruyff a ajutat echipa olandeză să scoată jucători pe bandă rulantă în perioadele în care a făcut parte din gruparea batavă. Dar a avut o contribuție esențială și la Barcelona, sprijinind formația catalană în construcția super-echipei ce avea să domine fotbalul european, punând bazele Academiei La Masia, cea care a ”creat ADN-ul Barcelonei”, după cum spunea Xavi. 

Ultima echipă ce a înregistrat rezultate notabile folosind în principal jucători crescuți la club a fost Ajax, care a atins semifinalele Ligii Campionilor în ediția 2018-19. Într-un studiu al publicației Football Observatory se arată că, în sezonul ce a precedat această performanță, 2017-18, Ajax a pregătit cel mai mare număr de fotbaliști, nu mai puțin de 77. 

Cum a reușit Ajax să ofere o nouă generație remarcabilă


În același an, ocupanta locului secund în clasamentul numărului de jucători pregătiți (69) în sezonul 2017-18, Dinamo Kiev, a ajuns până în optimile de finală ale Europa League, acolo unde a fost eliminată de Chelsea, echipa care a și câștigat competiția. O altă prezență în top, Dinamo Zagreb, locul 4, cu 66 de fotbaliști pregătiți la club în perioada 2017-18, a prins grupele Ligii Campionilor în actuala ediție, dar nu a reușit să ajungă în primăvara europeană, ocupând ultima poziție în compania unor adversari precum Manchester City, Atalanta și Șahtior. Ocupanta locului 6, Sporting Lisabona (58 de jucători), a ajuns în primăvara europeană a Europa League în ultimii doi ani. 

Cum a reușit Ajax să ofere o nouă generație remarcabilă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează