GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

De la ”football” la ”murderball”. Cum pregătește Bielsa promovarea lui Leeds

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2020 12:57

Antrenorul lui Leeds, Marcelo Bielsa, e gata să își ducă elevii în Premier League la finalul acestui sezon. Cu 9 etape rămase de jucat, Leeds este lider în Championship, având un punct peste următoarea clasată, WBA. 

Conform regulamentului, primele două locuri promovează, iar următoarele 4 merg la baraj. Distanța dintre Leeds și Fulham, ocupanta poziției a 3-a, este de 7 puncte, ceea ce înseamnă că ultimele etape trebuie privite cu cea mai mare seriozitate de Bielsa și de jucătorii săi. Iar acest lucru nu este deloc dificil pentru antrenorul argentinian, recunoscut drept cel mai aprig și mai implicat antrenor din fotbalul mare. Obsedat de pregătirea meciurilor, 

Bielsa a inventat antrenamentul ”murderball”

Bielsa are obiceiul de a locui chiar în cantonament, acolo unde își petrece tot timpul, antrenându-și jucătorii în nenumărate sedințe epuizante și urmărind meciurile înregistrate ale adversarilor.

Așa cum s-a întâmplat și la alte echipe la care a activat, Bielsa folosește în timpul sezonului un antrenament special, denumit ”murderball”, programat în fiecare zi de miercuri în săptămânile în care nu sunt programate etape intermediare. Acestea presupun o implicare totală din punct de vedere fizic. Se joacă 11 la 11, iar mingea e permanent în joc. Dacă iese în afara terenului, o alta este imediat aruncată înapoi, iar jocul se reia instantaneu. Nu există aut, corner, fault, lovituri libere sau offside. Aspectul tactic nu contează, ci doar tranziția, punându-se accent pe sprinturi și pe o continuă mișcare. Jocul durează mai puțin decât o partidă obișnuită și are mai multe pauze scurte, dar, per total, implicarea e mult mai mare decât într-un meci normal. 

Două ședințe epuizante în trei zile

Nivelul foarte bun la care ajunsese Leeds după astfel de sesiuni de pregătire a fost afectat de pauza cauzată de epidemia de coronavirus. Meticulos, Bielsa le-a cerut jucătorilor săi să continue pregătirea de acasă. Și, după ce la finalul săptămânii trecute EFL a dat undă verde reluării antrenamentelor comune, argentinianul a programat pentru joi și sâmbătă două ședințe de ”murderball” pentru a verifica nivelul la care se află jucătorii. Iar la Leeds joacă doar cei care îl impresionează pe Bielsa în aceste ședințe hiperactive. 

De la 1 ianuarie și până pe 11 februarie, Leeds a traversat o perioadă cu rezultate foarte slabe, obținând o singură victorie în 7 etape și pierzând 4 partide. Dar în ultimele 5 etape și-a revenit și a câștigat fiecare întâlnire. Oboseala acumulată este o mare problemă pentru jucători, cu atât mai mult cu cât Championship programează 46 de etape. Întreruperea cauzată de epidemia de coronavirus ar putea fi o șansă pentru managerul argentinian, care are acum la dispoziție un lot mult mai odihnit decât la începutul lumii martie. 

1.70este cota oferită de Superbet pentru ca Leeds să câștige în prima etapă de la reluare, pe terenul lui Cardiff. În tur, Leeds a condus cu 3-0, dar partida s-a încheiat la egalitate, 3-3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează