GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Deciziile controversate ale fotbalului (2): Un experiment pe cât de amuzant, pe atât de nefericit

Articol de - Publicat miercuri, 18 martie 2020 17:12

Într-o încercare de a găsi soluții pentru a face fotbalul cât mai atractiv, Federația de Fotbal din Caraibe a venit în 1994 cu o idee insolită. Sau, după cum s-a dovedit ulterior, nefericită. 

Suntem în 1994, în plină campanie de calificare pentru Cupa Caraibelor. Turneul are o regulă ciudată: fiecare întâlnire trebuie să aibă un câștigător, iar dacă un meci se termină la egalitate, atunci se merge în prelungiri, acolo unde, orice gol marcat se pune dublu. Apoi, dacă scorul e în continuare egal, lucrurile revin la normal și se execută lovituri de departajare. 

O idee proastă și, drept consecință, o situație nemaivăzută

Această regulă nu a avut nicio șansă de a se impune, deoarece partida dintre Barbados și Grenada a produs una dintre cele mai amuzante situații întâlnite vreodată în fotbal. În momentul partidei, situația din clasamentul grupei preliminare 1 arăta în felul următor:

Locul 1: Grenada, 1 meci disputat, 3 puncte, golaveraj 2-0
Locul 2: Porto Rico, 2 meciuri disputate, 3 puncte, golaveraj 1-2
Locul 3: Barbados, 1 meci disputat, 0 puncte, golaveraj 0-1

Era ultimul meci al grupei, iar Barbados avea nevoie de o victorie la cel puțin două goluri diferență pentru a se califica la turneul final. Și a avut 2-0 până în minutul 83, când cei din Grenada au marcat. Barbados a mai încercat câteva minute să refacă diferența dar, cum timpul se scurgea cu mare viteză, jucătorii au venit cu o idee. Dacă și-ar fi dat autogol și partida se termina la egalitate, atunci ar fi mers în prelungiri, acolo unde orice gol conta dublu. Așa că, în minutul 87, au marcat în proprie poartă. A fost rândul celor din Grenada să aibă o idee. Aceștia au realizat că, dacă își vor marca și ei un autogol, atunci vor pierde partida, dar se vor califica cu un golaveraj mai bun. Dacă Grenada mai marca o dată, indiferent în care dintre porți, se califica! 

În ultimele 3 minute de joc (plus 2 minute de prelungiri) situația a devenit cum nu se poate mai hilară. Cei din Grenada încercau să marcheze în oricare dintre porți, în vreme ce echipa din Barbados a fost nevoită să apere nu doar poarta sa, ci și pe cea a adversarilor! Și a făcut-o cu succes, ba chiar a marcat în prelungiri și, cu un total de 3 goluri marcate în timpul regulamentar plus prelungiri, a câștigat cu 4-2!
La turneul final, Cupa Caraibelor, Barbados nu a mai impresionat prin absolut nimic și nici nu a mai putut profita de regula care o adusese până acolo. Federația de Fotbal din Caraibe a renunțat la idee și a sperat că povestea nu se va afla. De aflat, s-a aflat, însă, între timp, a și fost uitată. 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează