GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  LIGA CAMPIONILOR

Dinamo Kiev - Alkmaar: Echipa lui Mircea Lucescu e favorită în fața unui adversar mai puțin experimentat

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 14:54 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 15:42

Dinamo Kiev - AZ Alkmaar, partidă din turul 3 al Ligii Campionilor, se joacă marți, de la ora 20:00. Calificarea se va decide într-o singură manșă, iar gazdele sunt cotate cu prima șansă. 

Ucrainienii vor beneficia de câteva avantaje importante în această confruntare. Dinamo Kiev urmează să evolueze pe teren propriu, în fața unui adversar mai puțin experimentat, care a jucat un singur meci oficial în acest sezon. 

Experiență superioară pentru Dinamo

În lotul lui Dinamo Kiev sunt 6 internaționali ucrainieni cu cel puțin 8 prezențe la echipa națională, dar și 3 fotbaliști cu minimum 17 prezențe în ”naționalele” Poloniei, Slovaciei și Luxemburgului. Alkmaar stă mult mai modest la acest capitol, având doar 2 jucători cu experiență în reprezentativele țărilor din care provin: norvegianul Jonas Svensson, fundaș dreapta, și islandezul Albert Gudmundsson, extremă dreapta. 

Experiența superioară nu înclină balanța în favoarea lui Dinamo Kiev doar la nivelul jucătorilor, ci și la cel al băncii tehnice. Corespondentul lui Mircea Lucescu pe banca olandezilor e Arne Slot, un tehnician de 41 de ani, care a fost în trecut secund la Caambur, apoi a ocupat doi ani aceeași poziție la AZ înainte de a fi numit, în vara anului trecut, antrenor principal. 

Dar, în ciuda experienței limitate, Arne Slot a avut un parcurs bun în primul sezon în Eredivisie. La oprirea campionatului, după etapa 25, Alkmaar era pe locul secund, la egalitate de puncte cu Ajax, dar cu golaveraj inferior. Pentru că întrecerea nu s-a mai reluat, ”lăncierii” au fost declarați campioni. 

De la venirea la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a avut ocazia să conducă echipa în trei rânduri. La prima dintre acestea s-a impus contra lui Olimpik Donetsk, scor 4-1, apoi a disputat Supercupa Ucrainei, 3-1 cu Șahtior, iar în ultimul meci s-a împiedicat în fața celor de la Desna, 0-0.

Fără noroc în ultimele 3 preliminarii din Liga Campionilor

Pe lângă avantajele date de experiența superioară și de posibilitatea de a găzdui meciul pe propriul teren, trupa lui Mircea Lucescu mai are un atu, acela dat de numărul mai mare de meciuri oficiale disputate. Ucrainienii au jucat 3 partide, iar AZ, doar una. Pentru Dinamo Kiev, întâlnirea de marți e prima din actualul sezon al cupelor europene, în timp ce Alkmaar a trecut deja de Viktoria Plzen în turul anterior, 3-1 după prelungiri. 

Totuși, elevii lui Lucescu vor trebui să depășească un aspect care ține de moral. La ultimele trei participări în Liga Campionilor, ucrainienii au fost eliminați înaintea grupelor. În 2017 i-au scos cei de la Young Boys Berna, în 2019 au pierdut calificarea cu Ajax iar anul trecut au pierdut în fața belgienilor de la Club Brugge. 

Pont: Dinamo Kiev se califică, cota 1.60 la Fortuna

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează