GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Leicester - Man. Utd: Calculele luptei din Premier League pentru ultimele două poziții de Liga Campionilor

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2020 13:00 / Actualizat sambata, 25 iulie 2020 16:49

Leicester - Man. Utd, derby-ul ultimei etape din Premier League, se joacă duminică, de la ora 18:00. În bătălia pentru ultimele două locuri de Liga Campionilor, Man. United are două variante pe care poate miza: fie să nu piardă cu Leicester, fie Chelsea să mănânce bătaie acasă, în fața lui Wolves. 

Dacă Chelsea pierde cu Wolves, care luptă la rândul ei cu Tottenham pentru ultimul loc de Europa League, iar întâlnirea dintre Leicester și United se termină la egalitate, atunci londonezii ratează Top 4.

Leicester, obligată să bată dacă Chelsea nu pierde

Aflată pe locul 5 în acest moment, Leicester are două variante pentru a se califica în Liga Campionilor: fie să o bată pe United, fie să ia măcar un punct și Chelsea să piardă acasă cu Wolves. Cum a doua variantă e mai puțin probabilă, echipa lui Brendan Rodgers pare obligată să facă tot posibilul să câștige. 

Leicester, campioana din 2016, a câștigat doar două partide de la reluare. În cele 8 etape scurse, elevii lui Brendan Rodgers s-au impus doar cu Palace și Sheffield United, iar în ultima rundă s-au văzut zdrobiți de Tottenham (0-3), într-un meci în care Spurs a avut doar 30% posesia mingii și a șutat de 3 ori pe spațiul porții. Cei de la Leicester, timorați, și-au dat autogol încă din minutul 6 și au făcut numeroase greșeli pe parcursul disputei. 

Dacă nu pierde, United e 100% sigură de Top 4

Trupa lui Solskjaer obține biletele pentru Liga Campionilor dacă scoate măcar un punct pe terenul lui Leicester. Dacă pierde, atunci mai poate termina în primele 4 doar dacă Chelsea pierde și ea disputa cu Wolves. 

La jumătatea lui octombrie, după 9 etape, United era pe locul 14 în Premier League, iar incertitudinea a planat multă vreme peste Old Trafford. A urmat însă o serie excelentă de rezultate. Din runda cu numărul 26 și până în prezent, United nu a mai pierdut în campionat, obținând 8 victorii și 5 remize. Dar oboseala a început să își facă simțită prezența, așa cum s-a observat mai ales în jocul crucial de miercuri, când fotbaliștii lui Solskjaer nu au reușit să treacă pe teren propriu de modesta West Ham (1-1). 

Chelsea are nevoie de un punct

Chelsea poate scăpa ușor dacă Manchester United o bate pe Leicester, situație în care, indiferent de rezultatul cu Wolves, trupa lui Lampard e sigură de calificarea în Liga Campionilor. Dar Chelsea se mulțumește și cu un egal, însă acest rezultat îi oferă cel mult locul 4. 

În Premier League, departajarea se face următoarea ordine: primul criteriu e numărul de puncte, apoi urmează golaverajul și numărul golurilor marcate. 

Wolves, clasată pe 6, luptă la rândul ei cu Tottenham pentru ultimul loc de Europa League, iar întâlnirea cu Chelsea va fi pe viață și pe moarte. 

Derby-ul ultimei etape

United e neînvinsă în ultimele 11 întâlniri directe cu Leicester, perioadă în care a câștigat de 8 ori, inclusiv ultimele 3 partide. Ultimul succes al ”vulpilor” datează din 2014. De la reluare, Leicester are două victorii și o remiză pe teren propriu, perioadă în care nu a primit gol. 

De partea cealaltă, Manchester United are două victorii și două remize înregistrate la ultimele 4 vizite pe King Power Stadium. De la reluarea campionatului, ”diavolii” au trei victorii și o remiză în deplasare. 

Pont pentru pariuri: GG sau 3+, cota 1.46 și Oaspeții marchează în ambele reprize, cota 3.34 la Superbet

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close