GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  LIGA CAMPIONILOR

Liverpool - Atletico Madrid: ”Cormoranii”, pregătiți pentru ”totul sau nimic”!

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2020 03:01

Liverpool - Atletico Madrid (miercuri, 11 martie, ora 22:00): După 1-0 în tur, Atletico speră să o încurce pe Liverpool, profitând de forma mai puțin bună a ”cormoranilor”. 

În mai puțin de 3 săptămâni, Liverpool a trecut de la o extremă la alta. Cel puțin, din punct de vedere al așteptărilor create. Iluzia unui sezon imaculat în Premier League s-a spulberat în momentul înfrângerii cu Watford, bătaia primită pe terenul lui Atletico a pus paie pe foc, iar eliminarea din Cupa Angliei, 0-2 la Chelsea, a certificat criza de pe Anfield. 

Denumirea ”Fortăreața Anfield” e un merit, dar nu și o garanție

Liverpool nu a mai pierdut acasă de la întâlnirea cu Chelsea din Cupa Ligii, pe 26 septembrie 2018. Și nu doar atât! În cupele europene e neînvinsă de 25 de meciuri pe Anfield, iar în etapele jucate în Premier League în fața propriilor suporteri nu a mai cedat din 23 aprilie 2017.  Scor corect oricând în meci 1-0, cota 1.47.

Liverpool a obținut treptat rezultatele din prezent. Jurgen Klopp a îmbunătățit întreg jocul echipei pentru a spori eficiența defensivă. De la 50 de goluri primite în ediția de campionat 2015-16, Liverpool a scăzut pas cu pas, sezon de sezon, la următoarele cifre:

2015-16: 50 goluri primite
2016-17: 42 
2017-18: 38
2018-19: 22
2019-20: 21 (mai sunt 9 etape)

Totuși, sezonul în curs nu arată deloc bine. Cu 9 etape rămase de disputat, Liverpool a primit deja 21 de goluri. Și, dacă primește gol azi, situația se complică. O eventuală victorie cu 2-1 nu ar ajuta echipa gazdă, așa că elevii lui Klopp vor trebui să se distanțeze la cel puțin 2 goluri. Oaspeții marchează, cota 1.73.

Klopp și Koke, declarații interesante

”Dacă jucăm previzibil, Atletico se poate apăra 6 luni la rând fără odihnă”, spune Klopp. Iar Koke dezlvăluie și el: ”Dacă ne vom gândi doar să ne apărăm, putem păți la fel ca Juventus, sezonul trecut”.
Așadar, destul de probabil, meciul dintre Liverpool și Atletico va fi unul interesant, cu faze de poartă, goluri și cartonașe. Dacă Atletico nu se va cantona în fața propriei porți, e foarte posibil ca arbitrul partidei, olandezul Danny Makkelie, să aibă motiv să scoată cartonașele din buzunar. Acesta nu e un arbitru impulsiv, dar are o medie de 3-4 cartonașe pe meci, constantă și în întrecerile interne, cât și în cele internaționale. Peste 3.5 cartonașe galbene, cota 1.40

Concluzii și pont: Succesele lui Liverpool din ultimii ani nu au stat neapărat în valoarea jucătorilor. ”Cormoranii” ar fi putut ocupa, fără să mire pe nimeni, un loc 7 în Premier League, cu un alt antrenor. Dar forța grupului și marele plus adus de Jurgen Klopp au creat o echipă redutabilă, însă nu imbatabilă. Cu un lot ce oferă relativ puține soluții pentru primul ”11”, cu un Van Dijk ridicat la rangul de ”cel mai bun fundaș din lume”, dar gafând precum Chiricheș, și cu o linie de mijloc ce ar fi putut fi întâlnită chiar și la Crystal Palace, Liverpool a găsit drumul spre succes prin unitate, determinare și dăruire. Iar disputa de azi are toate ingredientele pentru a o provoca pe Liverpool să scoată tot ce are mai bun. 
Pont: Pauză sau final 1, cota 1.40

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează