GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  EUROPA LEAGUE

Man. United - LASK: Situație imposibilă pentru englezi. În loc de vacanță, merg în ”final-eight”-ul din Germania

Articol de , - Publicat miercuri, 05 august 2020 13:19 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 13:24

O eventuală câștigare a Europa League de către Manchester United ar însemna o reușită specială pentru Solskjaer, antrenor care nu are încă niciun trofeu pe Old Trafford, însă destul de puțin pentru club. 

Europa League nu are mare căutare printre cluburile-gigant, însă devine importantă atunci când acestea nu reușesc calificarea în Champions League. Este chiar cazul ”diavolilor roșii”, care au câștigat competiția în 2017, atunci când se clasaseră pe locul 6 în Premier League, departe de locurile care duceau în Liga Campionilor.

Un scenariu posibil

De data aceasta, trupa lui Solskjaer a prins locul 3 în campionat, ceea ce înseamnă că are asigurată participarea în competiția inter-cluburi numărul 1 din Europa. 

Participarea în fazele finale ale Europa League ar putea să o țină pe United ocupată până pe 21 august, un lucru nu tocmai comod pentru fotbaliștii care vor trebui să revină, mai apoi, la pregătirile pentru noul sezon, care e programat să înceapă pe 12 septembrie. 

Federația Engleză a dat o derogare specială, prin care cluburile care participă în fazele finale ale cupelor europene pot începe mai târziu competiția internă. Dar, chiar și așa, mult așteptata vacanță s-ar diminua considerabil. 

Nu e prea mare lucru de făcut

Ghinionul lui United e că în manșa din tur s-a impus cu 5-0 în deplasarea de la LASK. La data respectivei partide, în urmă cu 5 luni, Solskjaer nu avea de unde să știe că echipa sa se va clasa pe podium și urmărea cu ambiție o posibilă calificare în Champions League din postura de câștigător al Europa League. 

Între timp, lucrurile s-au rezolvat și formația din Manchester nu prea mai are cum să rateze turneul ”final-eight” din Germania. Și, pentru ca ghinionul să fie complet, în manșa sferturilor de finală urmează să întâlnească un alt adversar la îndemână, FC Copenhaga sau Istanbul Bașakșehir. În tur, danezii au pierdut cu 1-0 în deplasare. 

LASK nu a mai jucat de o lună

Ca și eliminată din Europa League după 0-5 cu United, LASK Linz a trebuit să aștepte o lună după ultimul meci de campionat pentru a desfășura manșa retur de pe Old Trafford. 

Austriecii, care au amestecat vacanța cu pregătirile, sunt oricum cu moralul la pământ după ce au fost penalizați de Federația din țara lor cu 12 puncte pentru încălcarea protocolului de antrenamente pe timpul pandemiei, penalizare care a dus la pierderea titlului. 

Echipa condusă atunci de Valérien Ismaël era pe primul loc în clasament, dar a terminat pe poziția a patra. Între timp, clubul a numit un nou antrenor, pe Dominik Thalhammer, care va debuta azi, pe Old Trafford. 

Pentru partida de azi, Manchester United își va menaja jucătorii de bază, urmând să trimită în teren fotbaliști care au jucat mai puțin. Chiar și așa, sau poate tocmai din acest motiv, probabil că partida nu va fi lipsită de goluri. 

Pont: Peste 2.5 goluri, cota 1.55 la Betano

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează