GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  ANGLIA

Reluarea Premier League are prioritate! De ce nu se discută și despre finalizarea Cupei Angliei

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 13:13

Oprită de pandemia de Coronavirus la începutul lunii martie, Cupa Angliei ajunsese în faza sferturilor de finală doar cu echipe din Premier League, o situație nemaiîntâlnită din sezonul 2005–06.

Ediția din acest an, a 139-a, trebuia să se reia la sfârșitul lunii aprilie, dar a fost din nou amânată pentru o dată nedefinită, prioritate având finalizarea campionatului. 

Ultimul loc din campionat ia de 30 de ori mai mulți bani decât câștigătoarea Cupei

Discuțiile dintre reprezentanții cluburilor, oficialii Federației, sponsori și televiziuni se concentrează asupra reluării Premier League, contractele financiare mult mai mari primând în fața finalizării Cupei Angliei. Finalista FA Cup câștigă un premiu în valoare de 1.8 milioane de lire, iar campioana, 3.6 milioane de lire, în timp ce, în Premier League, ultima clasată ia 110 milioane de lire la finalul sezonului iar campioana primește în jur de 150 de milioane de lire. 

Acestea fiind datele financiare ale celor două competiții, e lesne de înțeles de ce dezbaterile pe marginea finalizării Cupei sunt aproape inexistente.

City e marea favorită la câștigarea trofeului

Câștigătoarele ultimelor 6 ediții, Arsenal (de trei ori), Chelsea, Manchester United și Manchester City (deținătoarea trofeului) sunt toate prezente în sferturile de finală ale competiției. Arsenal (13 titluri) și Manchester United (12 titluri) sunt cele mai galonate cluburi din FA Cup.  

Sferturile de finală
Leicester City - Chelsea 
Newcastle United - Manchester City 
Sheffield United - Arsenal
Norwich City - Manchester United

Casa de pariuri Betfair oferă cote pentru câștigarea FA Cup. Favorită e Manchester City, cu o cotă de 2.00, urmată de Manchester United (cota 8.80), Chelsea (cota 9.20) și Arsenal (cota 9.40). În a doua jumătate a listei se află Leicester (cota 12.00), Sheffield Utd (cota 24.00), Newcastle (cota 36.00) și Norwich (cota 44.00).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează