GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  EUROPA LEAGUE

Șahtior - Wolfsburg: Ucrainienii, în cursa pentru un nou trofeu Europa League, după cel cucerit cu Mircea Lucescu

Articol de , - Publicat marti, 04 august 2020 14:32 / Actualizat marti, 04 august 2020 14:37

Șahtior - Wolfsburg, returul optimilor de finală din Europa League, este programat miercuri, la ora 19:55. În partida din tur, Șahtior s-a impus cu scorul de 2-1. 

Dacă va trece de gruparea germană, Șahtior o va înfrunta, cel mai probabil, pe Basel, care s-a impus cu 3-0 în manșa-tur, contra lui Frankfurt. 

Șahtior are câteva avantaje suplimentare

Ucrainienii au un avantaj important de partea lor. Campionatul intern s-a încheiat pe 19 iulie, în vreme ce sezonul din Bundesliga a luat sfârșit pe 27 iunie!

Cu meciuri în picioare și cu moralul ridicat după câștigarea campionatului, Șahtior are și câteva argumente solide înaintea disputei cu Wolfsburg. Venită din Liga Campionilor, formația antrenată de Luis Castro a pierdut acasă doar cu Manchester City și Atalanta în acest sezon, iar în 16-zecimile Europa League a eliminat Benfica după 2-1 acasă și 3-3 în deplasare. 

De partea cealaltă, Wolfsburg a terminat sezonul din Bundesliga pe locul 7, însă parcursul său de la reluarea campionatului a fost oscilant. Echipa a primit gol în 8 din cele 9 etape jucate și a obținut doar 4 victorii. În plus, campionatul întern s-a încheiat deja de 5 săptămâni, iar lipsa jocurilor oficiale ar putea să își spună cuvântul. 

Au ocazia de a reedita succesul din 2009

Șahtior are un singur trofeu european în vitrină, cel cucerit în sezonul 2008-09 în Europa League cu Mircea Lucescu pe bancă. Din lotul de atunci făceau parte Fernandinho, în prezent la Manchester City, Willian (Chelsea), Luiz Adriano (Milan, Palmeiras), Srna și Răzvan Raț, iar numitorul comun cu echipa de acum e portarul Andrei Piatov, încă în activitate la 36 de ani. 

Dacă o va elimina pe Wolfsburg, Șahtior va întâlni în turul următor câștigătoarea dintre Basel și Frankfurt. Începând din sferturile de finală, toate meciurile se vor disputa pe teren neutru, în Germania, într-o singură manșă. 

Pont pentru pariuri: 1X, cota 1.40 la Fortuna

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close