GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  EUROPA LEAGUE

Sevilla - Roma, derby-ul optimilor Europa League: Spaniolii vin după două săptămâni de pauză

Articol de , - Publicat miercuri, 05 august 2020 16:14 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 16:28

Sevilla - Roma, derby-ul optimilor de finală din Europa League, este programat joi, de la ora 19:55, pe Schauinsland-Reisen-Arena din Duisburg. 

Deoarece partida din tur nu s-a mai putut disputa în martie din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus, echipa calificată se va decide într-o singură manșă care se joacă pe teren neutru, în Germania. 

Program mai lejer pentru spanioli

Sevilla a disputat ultima partidă de campionat pe data de 19 iulie și a avut două săptămâni la dispoziție pentru a se odihni. De partea cealaltă, Roma nu a beneficiat de un astfel de avantaj. Ultima întâlnire a elevilor lui Paulo Fonseca a avut loc sâmbătă și s-a încheiat cu 3-1 în favoarea acestora, pe terenul lui Juventus. 

Ambele formații se prezintă la acest meci într-o formă excepțională. Sevilla vine după o serie de 17 partide fără înfrângere, iar în ultimele șase etape de campionat a obținut cinci victorii, serie care i-a permis clasarea pe locul 4 în La Liga, la egalitate de puncte cu Atletico Madrid. 

Roma, la rândul ei, a impresionat pe final de campionat, obținând 7 victorii și o remiză în ultimele 8 runde, dar nu a reușit să se claseze mai sus de locul 5. Pentru formația din capitala Italiei, câștigarea Europa League rămâne singura șansă de a mai prinde sezonul viitor al Ligii Campionilor. 

Sevilla e specialista competiției

Sevilla este echipa care deține cele mai multe trofee Europa League, reușind să se impună de 5 ori. Dacă va trece de AS Roma, în turul următor va juca cu Wolves sau cu Olympiakos. În tur, cele două formații au remizat, 1-1. 

În afara experienței, Sevilla mai are un avantaj. Trupa pregătită de Julen Lopetegui a reușit să devină o fortăreață, primind doar 34 de goluri în cele 38 de etape de campionat și fiind a treia din La Liga din punct de vedere defensiv, după Real Madrid și Atletico Madrid. 

La acest capitol, spaniolii s-ar putea să stea mai bine decât cei de la AS Roma. Elevii lui Paulo Fonseca au încasat 51 de goluri în 38 de etape. Dintre primele 10 clasate în Serie A, doar Sassuolo s-a descurcat mai prost. 

Pont pentru pariuri: Sevilla se califică, cota 1.62 la Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close