GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Steven Gerrard, pe lista lui Bournemouth pentru a-l înlocui pe Eddie Howe

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 12:07 / Actualizat luni, 03 august 2020 12:10

Bournemouth s-au despărțit de antrenorul Eddie Howe după retrogradarea din Premier League. Conform anunțului făcut de club, contractul a fost reziliat de comun acord, iar presa engleză a alcătuit lista posibililor succesori. 

Eddie Howe, care a adunat peste 450 de meciuri pe banca lui Bournemouth, a declarat: ”Cred că e momentul potrivit pentru club să facă o schimbare. Am petrecut 25 de ani la Bournemouth în calitate de jucător și antrenor. Decizia de a pleca, pe care am luat-o împreună cu conducerea, a fost una dintre cele mai grele din viața mea”, a spus tehnicianul de 42 de ani. 

Din liga a patra, în Premier League!

Howe a preluat-o pe Bournemouth în ianuarie 2009, atunci când echipa era aproape de retrogradarea din liga a patra, ceea ce ar fi dus, cel mai probabil, la desființarea clubului. În mod miraculos, a reușit salvarea de la retrogradare, iar în 2010 a promovat în liga a treia. 

În 2011, Eddie Howe a plecat la Burnley. Lucrurile nu au mers bine la micuțul club din liga a doua, situație care a făcut ca antrenorul să revină după doar un an și jumătate la Bournemouth, cu care a și promovat imediat în Championship (2013). Doi ani mai târziu, Howe reușește miracolul și promovează în Premier League. 

În șapte ani, clubul din sudul Angliei a urcat din liga a patra până pe prima scenă, acolo unde a rezistat timp de 5 ani. Totuși, la finalul actualului sezonul s-a clasat pe locul 18, primul sub linia retrogradării, la 1 punct de salvare. 

Tindall e favorit să preia clubul

Jason Tindall, secundul lui Eddie Howe, e favorit să preia echipa. În vârstă de 42 de ani, acesta este apreciat în vestiar și a jucat un rol important în parcursul clubului din ultimii ani. Pe listă se mai află și alte nume interesante, precum Chris Hughton, fostul tehnician al celor de la Newcastle, Birmingham sau Norwich, Lee Johnosn, fost la Bristol City și Scott Parker, în prezent la Fulham. 

Dintre foștii fotbaliști care încă nu au pășit în fotbalul mare, cele mai importante nume sunt cele ale lui John Terry, care este antrenor secund la Aston Villa, și Steven Gerrard, tehnicianul lui Glasgow Rangers, echipă la care evoluează Ianis Hagi. 

Conform cotațiilor celor de la Betfair, Jason Tindall are cele mai mari șanse să îi ia locul lui Eddie Howe. 

ManagerCota
Jason Tindall1.25
Chris Hughton5.00
Lee Johnson6.50
Scott Parker9.00
Paul Cook10.00
Stephen Purches11.00
Joey Barton15.00
Steven Gerrard15.00
John Terry13.00

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează