GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Ziua când FedEx s-a salvat de la faliment mizând tot la Blackjack în cazinou

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 20:21

Frederick W. Smith, fondatorul celebrei companii americane de livrări FedEx, a trecut razant pe lângă faliment la doar doi ani de la intrarea pe piață. 

Absolvent al cursurilor de economie de la Universitatea Yale, Smith investise 4 milioane de dolari, sumă pe care o moștenise, și alți 80 de milioane obținuți din împrumuturi, achiziționând 8 avioane cu care acoperea 35 de orașe din Statele Unite. 

Fondată în 1971, FedEx era aproape de faliment după doi ani, în principal din cauza creșterii prețului combustibilului. Compania avea datorii de milioane de dolari și mai avea în cont doar 5000 de dolari, bani care nu ar mai fi fost suficienți pentru a alimenta avioanele aflate la sol. Acela a fost momentul în care Smith a decis că nu mai are nimic de pierdut. Și-a scos cei 5000 de dolari din bancă și a plecat în Las Vegas. 

La masa de Blackjack, pe ultimii bani

Exact ca în filmele americane, Smith s-a așezat la masa de Blackjack și cu cei 5.000 de dolari a câștigat cei 27.000 de dolari de care avea nevoie pentru a asigura combustibilul necesar timp de o săptămână avioanelor companiei. Conform revistei Business Insider, Roger Frock, unul dintre vicepreședinții FedEx, i-ar fi spus lui Smith: ”Vrei să spui că ai luat ultimii noștri 5.000 de dolari? Cum ai putut face una ca asta?”. Răspunsul a fost următorul: ”Crezi că mai conta? Fără bani pentru a alimenta avioanele cu combustibil eram la pământ”. 

Compania și-a revenit treptat, reușind să strângă și alte fonduri, iar în 1976 avea deja un profit de 3.6 milioane de dolari. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează