GSP SPECIAL  »  POKER  »  POKER

Scandal la masa de poker! Nume grele din industrie, amestecate în denunțuri și acuze

Articol de - Publicat miercuri, 17 august 2016 15:22

Jocurile de noroc sunt o piață de peste 1 miliard de euro pe an în România, conform unor studii autohtone. Sumele care se învârt sunt imense, iar câștigurile celor care controlează piața, la fel. Și, prin urmare, nu tot ce se întâmplă în această zonă este fără de pată. Fără doar și poate interesele sunt mari, așa că alianțele și scandalurile sunt nelipsite. 

 Unii dintre cei mai puternici oameni de pe nișa jocurilor de noroc, sub-nișa poker :), duc un război în toată regula de câțiva ani. Numele lor sunt foarte apropiate, interesele sunt complet divergente. E vorba despre Sorin Daniel Constantin și Sorin Constantinescu Primul susține că Sorin Constantinescu a încercat în nenumărate rânduri să-i închidă afacerea pentru că n-a acceptat să creeze o alianță cu el. De partea cealaltă, Constantinescu spune că oricum clubul de poker al lui Sorin Constantin funcționează ilegal.

 Să împărțim cărțile ;)

“Constantinescu și Odeta vor să mă scoată din piață!”

 Sorin Constantin (cunoscut și ca Sorin Necula) este președintele Asociației Cluburilor de Poker din România. El deține clubul Poker-Room, din centrul Capitalei. Și este într-o ofensivă totală, “pentru că nu suport nedreptatea și combinațiile! Sunt un plătitor corect de taxe către Statul Român, vreau să fiu lăsat în pace, să-mi fac businessul în liniște”.

 Vorbește direct, acuzele curg fără perdea, pe masă sunt nume și funcții importante. Țintele predilecte: rivalul său, Sorin Constantinescu, și șefa ONJN, Odeta Nistor.

 "Până să obțin relocarea clubului meu de poker la adresa actuală, Odeta Nestor și alții au încercat să mă determine în nenumărate rânduri să mă asociez cu Constantin. Cum voia escrocul ăsta să ne asociem? Eu veneam cu banii și locația, iar el cu mâinile în buzunar. N-am acceptat, am vrut să rămân pe cont propriu, nu să mă combin cu toți dubioșii. Așa că am decis să deschid clubul aici, în Piața Alba Iulia. Și pentru asta m-am luptat aproape trei luni, că în ședințele ONJN se tot amâna hotărârea. Motivul era că locația se afla într-un imobil de locuințe, dar mai existau două precedente!”, spune Sorin Constantin.

 El o acuză direct pe Odeta Nestor că îl favorizează pe Constantinescu: “Președinta Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc m-a chemat la ea și mi-a spus în față: «Nu pot să spun eu dacă ai dreptate. Dar cel mai bine găsește o soluție cu Sorin Constantinescu». Am întrebat-o dacă devin legal odată cu asocierea cu escrocul ăsta și mi-a zis: «El e prieten cu Sebastian Ghiță, care are trustul România TV și ne amenință că ne pune media în cap»".

“Un infractor notoriu!”

Odeta Nestor și-a transmis punctul de vedere printr-un comunicat oficial către GSP.ro: "Președintele ONJN nu are de făcut precizări decât în măsura în care acestea sunt însoțite de documente care să le susțină. În lipsa unor documente care să privească desfășurarea activității ONJN, considerăm că orice afirmații făcute în spațiul public trebuie documentate sau probate și doar după aceea ele justifică un răspuns".

 Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România şi membru în Consiliul Consultativ al ONJN, respinge ferm acuzațiile patronului de la Poker-Room: "Ăla e un infractor notoriu! Are 3 ani de pușcărie făcută în Suedia. A primit licența, deși clubul său de poker era localizat într-un imobil cu destinația de locuință. Nu avea voie să primească autorizația, conform legii. A primit licența din partea ONJN cu influențe politice”.

 Constantinescu a completat: “Dacă ONJN era influențat de mine, acest Sorin Constantin era închis din prima lună la câte probleme face. La ONJN nu Odeta dă licențe, există o comisie care are 8 membri din mai multe instituții ale statului. Doar 2 dintre acești 8 membri sunt de la ONJN.  Nu aveam cum să mă asociez eu cu acest Sorin Constantin. Sunt asociat la cele mai mari firme de cazinouri din România, cum să mă asociez eu cu el? Mă bufnește râsul când aud ce zice el".

Am lucrat cu Odeta Nestor la Regent Casino de la Novotel, care acum e al grupului Metropolis. 5-6 ani, cam aşa. Apoi am lucrat împreună la Loterie, eu am stat puţin, 8 luni Sorin Constantinescu în 2015, pentru Gazeta Sporturilor

Fostul patron al Rapidului, acuzat de luare de mită

Sorin Constantin mai are o țintă. Una cunoscută și în lumea sportului: Adrian Zamfir, fostul patron al Rapidului după plecarea lui George Copos. Constantin susține că l-ar fi mituit pe acesta în urmă cu 2 ani, iar banii ar fi urmat să ajungă de fapt la Odeta Nestor! " Zamfir era asociat cu Alin Ionescu de la Shelter Security, iar firma lor făcea monitorizare și la ONJN. Mi-a zis că va vorbi el la ONJN, să mă ajute cu relocarea clubului meu de poker. Mi-a cerut o primă tranșă de 5.000 de euro, “să-i duc lu’ tanti Aglaia”, așa îi zicea Zamfir Odetei Nestor. Voia în total 10.000 de euro, cică să îi dea la ONJN. Mă miram și eu că îmi cere atât de puțin, pentru că la vremea aia se vorbea de sute de mii de euro”.

 Constantin susține că aprobarea relocării clubului de poker a venit după multe luni de la plata primei tranșe de 5.000 de euro. “Zamfir tot trăgea de mine să-i mai dau și restul de 5.000, dar i-am zis că n-am încredere că el a rezolvat problema cu relocarea, așa că i-am cerut înapoi și banii ăia pe care i-am dat prima dată. «Când se vinde Rapidul îți dau banii», mi-a zis. Clubul a fost vândut, dar nu mi-a dat nimic. «Stai, mă, că n-ai înțeles. N-am vândut Rapidul, l-am dat gratis. N-am să-ți dau niciun ban» a fost ultima lui scuză. M-am enervat rău pe obraznicul și escrocul ăsta, așa că a doua zi, pe 8 iulie 2015, am făcut plângere la DNA și la DIICOT (FOTO). Până acum, niciun semn despre mersul eventualei anchete!”

 Reacția lui Zamfir, pentru GSP.ro: "Cine a făcut aceste acuzații? Sorin Constantin? Nu-l cunosc, habar n-am cine e omul ăsta! Mi-a dat el mie 5.000 de euro? E nebun! Nu știu despre cine vorbiți. Eu n-am fost chemat de nicio instituție pentru denunțul său. Dacă zice că a făcut sesizările astea în urmă cu un an, de ce nu s-a întâmplat nimic până acum? Poate l-am văzut vreodată, poate am stat la aceeași masă, dar ce povestește el e complet absurd". Nicolae Zamfir a avut afaceri în imobiliare, pază și protecție sau cluburi de noapte, dar a fost și președinte al tineretului din PSD.

Ce au vrut mascații? “Au venit doar la intimidare”

Cu câteva luni în urmă, clubul de poker deținut de Sorin Daniel Constantin a fost percheziționat de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. „Veniseră pentru niște jetoane pe care le considerau false, dar când au dat năvala în club s-au dus la subsol și au luat alte jetoane. La ora 10 noaptea s-a oprit toată ancheta, pentru că se juca finala Euro 2016 și polițiștii au vrut să se uite la Franța - Portugalia. S-au pus la masa de poker și două ore s-au uitat neclintiți la meci. Am 30 de martori care pot confirma! Imediat după ce au plecat, am redeschis clubul, n-a fost nicio problemă. Au vrut doar să mă intimideze", susține Sorin Constantin.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
343081962694137
Doru Aelenei  •  30 Septembrie 2016, 16:57

http://www.stiripesurse.ro/un-club-celebru-din-bucure-ti-a-fost-inchis-acuza-ii-de-evaziune-fiscala_1154732.html

Vezi toate comentariile (1)
Comentează