GSP SPECIAL  »  POKER  »  BINE DE STIUT

Top 10 - cele mai proaste mâini de început din Texas Hold’em

Articol de GSP - Publicat luni, 21 septembrie 2009 00:00

Bineînţeles, toată lumea ştie că perechea de aşi este cea mai bună mână în Texas Holdem, dar ştim oare cele mai proaste mâini de început ?

Pentru a ne îmbunătăţi simţitor jocul trebuie să ştim şi la ce cărţi trebuie să renuţăm instantaneu când le primim; devenim mai buni şi salvam bani, iar banii salvaţi reprezintă câştig.

Mâinile care sunt relativ egale ca pierderi le-am pus în aceeaşi barcă, după cum urmează:

Bineînţeles, toată lumea ştie că perechea de aşi este cea mai bună mână în Texas Holdem, dar ştim oare cele mai proaste mâini de început ?

Pentru a ne îmbunătăţi simţitor jocul trebuie să ştim şi la ce cărţi trebuie să renuţăm instantaneu când le primim; devenim mai buni şi salvam bani, iar banii salvaţi reprezintă câştig.

Mâinile care sunt relativ egale ca pierderi le-am pus în aceeaşi barcă, după cum urmează:

1. 2-7
7-2 de culori diferite este considerată cea mai proastă mână din Texas Hold’em. Sunt cele mai mici cărţi pe care le poţi primi, cu care nu poţi face nici măcar chintă (4 cărţi diferenţă între ele). Şi chiar dacă sunt de aceeaşi culoare, va fi o culoare de rang mic, iar perechile nici nu le mai punem la socoteală. Pentru că este cea mai proastă, unii jucători mizeaza cu ea mai mult din distracţie.

2. 2-8
Acelaşi principiu ca şi mai sus, numai că avem 8 în loc de 7. Oricum destul de pierdut şi cu această mână. Fold...

3. 3-7 şi 3-8
3-ul îi dă avantajul acestei mâini că poate depăşi 2-ul... şi-atât. Cu 3-8 tot nu poţi face chintă, iar 3-7 este pur şi simplu prea penibil.

4. 2-6
Cu toate că ai putea primi un flop miracol cu 3-4-5 şi vei face chintă, orice loose agressive cu 6-7 te va scoate. Dacă faci culoare, cineva va avea o culoare şi mai mare. Împotriva a 4 jucători, vei pierde 90% din timp. Pronostic cam trist...

5. 2-9, 3-9 şi 4-9
Singura variabilă peste celelalte mâini este acel 9. Dacă totuşi prinzi pereche cu acel 9, vei fi oricum mai jos de perechea de 10 şi mai sus. Nici aici nu este loc pentru chintă. Atenţie mare.

6. 2-10
Notorietatea acestei mâini i se datorează lui Doyle Brunson care a câştigat două brăţări WSOP cu ea. Dar nu este o mână bună în nici un caz – Doyle Brunson este unul din cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor şi dacă nu eşti vreun texan cu mii de ore la masa de joc nu încerca această mână; şansele de a câştiga sunt foarte mici.

7. 5-9
Multa lume joacă această mână tot din distracţie şi se numeşte “Dolly Parton”. Dacă vrei să câştigi în poker, distracţia este bonus şi nu tactica. Pe termen lung, statistic se pierde mult.

8. 4-7, 4-8, 5-8, 3-6...
Toate acestea vor ieşi câştigătoare atât de rar încât nu le recomandăm nimănui, niciodată, nici macăr în small blind. Ca şi cele de mai sus, numai un flop norocos le poate aduce câştig. Folosiţi-le în big blind, când puteţi vedea cărţile gratis.

9. Carte mare şi carte mică, culori diferite
Una dintre cele mai titrate şi întâlnite greşeli printre începători este aceea că atunci când văd puţină culoare în cărţile lor merg imediat: J-2, Q-3, K-4 şi aşa mai departe sunt mâini pierzătoare. Uneori poţi lua poturi cu ele, dar în cele mai multe cazuri vei fi bătut pe bani serioşi de un kicker (cartea a doua) mai mare.

10. As şi carte mică, culori diferite
Încă o greşeală specifică începătorilor: miza pe orice as care apare. Ocazional vei câştiga şi este o mână bună pentru 1 la 1, dar la o masă cu patru sau mai mulţi jucători, ar trebui să renuntaţi de la primul raise. Vei fi depăşit la kicker de multe ori şi de obicei pierderile sunt consistente şi dureroase.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
 •  21 Septembrie 2009, 23:11

Interesant articol.Nu sunt jucator inrait,dar imi place sa joc cateodata cu prietenii ...

 •  21 Septembrie 2009, 22:12

eu urasc cel mai mult sa am JJ pe mana :)) din start!! tot timpul am pierdut mana asta, niciodata nu iti vine un al 3-lea si de obicei vin la ceielalti maini mai bune, iar JJ te cam tenteaza sa mergi cu ei pana in panzele albe :)) de aceea urasc mana asta si nu o joc decat foarte slow. (parerea mea)

 •  21 Septembrie 2009, 20:56
Postat de pe 21 Septembrie 2009, 19:17

Nu are legatura norocul....De ce crezi ca la marile campionate ajung mereu aceeasi oameni la mesele finale...

pt mitzoc.stai linistit,nu te mai lua dupa reclamele de la pokerstars.norocul e cel putin 50%.si la mesele finale nu apar mereu aceiasi jucatori.sunt mii de jucatori profesionisti in lume,iar la mesele finale apar mereu altii.se tot schimba intre ei in functie de cat de bine le-a mers la turneul respectiv.daca nu ar fi vorba de noroc ar trebui sa fie ca in tenis,unde federer e mereu in finala cu nadal.dar nu e asa.niciodata nu a castigat acelasi jucator de 2 ori consecutiv un mare turneu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează