GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  AVERTORIAL

10 argumente pentru a utiliza WordPress

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 16:47 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 16:47

Daca încă vă intrebați: „De ce să utilizez WordPress?” ați ajuns la locul potrivit. Cel mai probabil  ați cercetat puțin subiectul sau ați obținut informații de la un prieten sau coleg însă acest lucru nu înseamnă că ați cântărit complet orice argumente pro și contra sau că ați analizat in profunzime caracteristicile WordPress.

Vă vom oferi in continuare o perspectivă clară asupra motivului pentru care este cel mai popular sistem de gestionare a continutului (CMS) și software de construire a site-urilor web din lume.

Dilema: De ce WordPress?

Pentru proprietarii de afaceri mici și mijlocii, nume precum WordPress, Joomla, Shopify, Magento, Wix sau Weebly ar putea reprezenta o sursă de confuzie însă procesul de creare a unui site web poate aduce aceste nume in viața dvs. - sunt toate platforme utilizate pentru a construi site-uri web. Evident, fiecare  are propriile sale avantaje - unele sunt utilizate mai des pentru site-uri de nișă cu scopuri specifice. De exemplu, alegerea Shopify are sens numai daca rulați un magazin online și nu este o platformă cu care să incepeți un blog ca mai tarziu să il transformați intr-un magazin de comerț electronic.

Toate aceste platforme detin instrumente pentru anumite niveluri de calificare dar noi vă vom explica de ce ar trebui sa alegeți WordPress pentru construcția website-ului dvs.

De ce să utilizați WordPress?

1. Este un software gratuit și open-source

Atat WordPress.com, cat si WordPress.org sunt complet gratuite. Pe scurt, diferența dintre cele două este ca WordPress.org este o versiune auto-gazduită in care controlați mai mult site-ul dvs. și profitați de pluginurile avansate. WordPress.com este excelent pentru incepători dar nu este recomandat pentru o companie care intenționează să castige bani cu ajutorul website-ului.

Dar cu toate acestea, WordPress este gratuit și oricine il poate descărca fiind un proiect open-source care există inca din 2003.  Desi software-ul WordPress este gratuit, cel mai probabil veți ajunge totusi să cheltuiți niste bani deoarece WordPress are nevoie de gazduire web. Aceasta poate incepe de la aprox. 1,75 euro/luna pentru gazduire web pentru situri mici și poate merge pana la cateva sute de euro pe lună pentru cei care au nevoie de viteză și performantă maximă. In aceasta situație vă recomandăm sa apelați la un provider de gazduire WordPress dedicata cu experiență - de exemplu HostX.ro .

Websiturile construite pe platforma WordPress au caracteristici - timp de incărcare, acccesibilite elemente, etc. - care pot fi influențate pozitiv sau negativ de platforma de gazduire iar prin utilizarea unui serviciu specializat de gazduireWordPress performanțele acestui tip de websituri se imbunătățesc radical.

De obicei, puteți gasi teme si plugin-uri gratuite dar cele premium (platite) oferă adesea caracteristici mai bune și asistentă de calitate. In cele din urmă, multi utilizatori WordPress ajung sa plătească pentru servicii suplimentare, fie ca sunt oferite de freelanceri sau agentii.

2. Este adaptabil și veti putea crea orice tip de website

Una dintre concepțiile gresite frecvente despre WordPress este legată de utilizarea sa exclusivă pentru crearea de bloguri. Insa deși WordPress a fost dezvoltat inițial ca o platforma de blogging această situație s-a schimbat drastic odată cu lansarea versiunilor ulterioare.

WordPress are un avantaj major datorită faptului ca a fost proiectat ca o platforma pentru blogging. Este de departe una dintre cele mai curate și mai rapide modalităti de a scrie și publica post-uri pe bloguri și toate aceste functii sunt utilizabile chiar de la instalare. In acelasi timp poate fi insa utilizat ca baza pentru construirea de magazine online sau alte tipuri de websituri (cursuri online, licitatii, etc.)

Iata cateva exemple de tipuri de site-uri web pe care le puteti crea cu WordPress:

  • Bloguri
  • Website-uri de prezentare
  • Magazine online
  • Cursuri online
  • Website de job-uri
  • Director de afaceri
  • Webite-uri nonprofit si religioase
  • Portofolii
  • Comunitati online
  • Website-uri de cupoane
  • Website-uri licitatii
  • Biblioteci de cunostinte/Wiki websites
  • Site-uri web de podcasting
  • Website-uri fotografie
  • Website-uri pentru institutii de invatamant

3. Suportă numeroase tipuri de fisiere media

Exista o listă lungă a tipurilor de fisiere acceptate de WordPress dar in general următoarele categorii principale sunt acceptate:

  • Imagini
  • Documente
  • Audio
  • Video

4. Este simplu de invătat si se bucură de suportul unei comunitati imense

Fiind un software open source WordPress poate fi folosit de oricine. Utilizatorii nu sunt limitati de prețuri, asistența premium pentru clienti sau chiar de nivelul de calificare. Sigur, există o multime de lucruri de invățat despre WordPress dar orice persoană ar putea invăța relativ rapid să il utilizeze.

Fiind un software gratuit utilizatorii au creat bloguri, forumuri, cursuri online, seminarii, seminarii web și cărti cu ajutorul pluginurilor. Există resurse vaste despre WordPress care răspund la numerose probleme sau intrebări despre WordPress.

5. Puteti scala și extinde website-ul WordPress cu ajutorul temelor si plugin-urilor

Am discutat deja despre modul in care temele și pluginurile WordPress facilitează construirea unui site web fiind in acelasi timp esențiale pentru cei ce doresc funcționalităti noi. Pentru majoritatea websiturilor veți instala o temă care să vă permită personalizarea interfeței grafice.

Pe măsură ce website-ul dvs. se dezvoltă, nevoile websitului dvs. se vor modifica odată cu schimbările din industrie. Un exemplu excelent in acest sens se refera la momentul in care Google a inceput să "recompenseze" site-urile web responsive pentru dispozitive mobile. In decurs de un an  toți dezvoltatorii de teme WordPress au inceput sa vândă variante adaptate la dispozitive mobile.

De cele mai multe ori temele sunt inlocuite din motive diverse:

  • Este nevoie de un look proaspăt
  • Este necesar să treceți de la o temă gratuită la una premium mai puternică
  • Proprietarul site-ului doreste o asistență mai bună pentru clienți de la dezvoltatorul temei
  • A existat o schimbare in ceea ce oferă afacerea online
  • Proprietarul site-ului are nevoie de diferite instrumente pe care pluginurile nu le pot oferi

 

Pluginurile sunt similare cu temele prin faptul ca puteți gasi atat versiuni gratuite, cat și versiuni premium. Temele gratuite sunt utile pentru bloguri personale și pentru incepători dar pentru a crea un website profesionist se recomandă o temă premium a cărei preț poate varia de obicei intre 50 si 100 euro.

Nu este si cazul pluginurilor, deoarece multe dintre cele mai bune pluginuri au fost intotdeauna gratuite. Puteti căuta noi pluginuri direct din panoul de control WordPress sau din WordPress plugin library, care cuprinde peste 50.000 pluginuri, multe din acestea gratuite.

 

Multe plugin-uri premium sunt vandute și pe Internet. Principala diferentă dintre un plugin gratuit și unul premium este că obtineți adesea asistență pentru clienți mai bună cu un plugin plătit.

6. Nu trebuie să fiți un geniu ca să utilizați WordPress

Companiile de dezvoltare a site-urilor web vand adesea pachete scumpe, solicitand plata in avans și o plată lunară recurentă pentru intretinere. Ideea este ca WordPress nu este atat de dificil de gestionat dacă treceți printr-o pregătire adecvată. Administrarea site-urilor web implica de obicei cateva lucruri:

  • Asigurarea ca serverul este in regulă/funcțional
  • Verificarea securității
  • Rularea copiilor de rezervă
  • Actualizarea pluginurilor, temelor și software-ului WordPress
  • Gestionarea spam-ului
  • Testarea functionalității și a linkurilor disfunctionale
  • Imbunătățirea vitezei de incarcare si SEO

Nu veți verifica dvs. personal serverul, deci este vorba mai mult de a alege un serviciu bun de gazduire web și de a vedea daca site-ul ruleaza in permanență. Securitatea și copiile de rezervă sunt fie gestionate cu pluginuri, fie printr-un plan de gazduire WordPress administrată. Orice altceva din lista trebuie facut doar ocazional.

Probabil ca veți dori sa instalati un plugin caching pentru a spori viteza site-ului web. Acelasi lucru este valabil si pentru SEO. Gestionarea spamului poate fi facuta cu pluginul Akismet și există cateva plugin-uri pentru linkuri broken precum Broken Link Checker.

7. SEO este inclus

WordPress este cunoscut pentru faptul ca are SEO incorporat in platformă, o caracteristică hotăratoare pentru mulți atunci cand se intreabă de ce să aleagă WordPress.

WordPress generează automat etichete de titlu și meta descrieri pentru toate paginile și postările dvs. Acest lucru permite motoarelor de cautare să știe despre conținutul dvs. și vă permite sa fiți indexat. Există și funcții mai avansate oferite de pluginuri și instrumente online. Iată cateva dintre pluginurile SEO de luat in considerare: Schema, Broken Link Checker, Rel Nofollow Checkbox.

9. Aveți control deplin asupra website-ului

Atunci cand căutați un constructor de website-uri WordPress va figura probabil pe lista dvs. Aceasta pentru ca este un CMS perfect pentru realizarea de site-uri web permițandu-vă extinderea funcțiilor.

9. Fără indoială, cea mai bună platformă de blogging

WordPress s-a nascut ca o platformă de blogging. A avut concurentii sai dar nimic nu se compară in prezent cu puterea, eleganta si instrumentele avansate pe care le găsiti in motorul de blog WordPress. Optiuni precum Tumblr, Medium, Ghost si Blogger sunt perfecte pentru pasionati, dar profesionistii aleg WordPress. Editorul de blog WordPress beneficiază de un set incredibil de instrumente.

Puteti rula un blog simplu, cu un singur autor, profitand de editorul integrat și de instrumentele media. Exista  opțiunea de a crea o revista online completă, să programați publicarea post-urilor in avans sau să setați mai multe tipuri de utilizatori  - colaboratori și editori.

10. "Pentru că toată lumea o face"

Incă vă mai intrebați de ce să alegeți WordPress? Doar pentru ca toti ceilalți fac o alegere nu este intotdeauna cel mai bun motiv pentru face la fel insa WordPress și-a dovedit de nenumărate ori performanțele, capacitățile de extindere și usurința de utilizare.

Peste 38% din toate website-uri utilizează WordPress, potrivit statisticilor recente sau in cifre absolute, există peste 75 de milioane de website-uri create pe WordPress!

Aceste cifre nu pot decat să releve faptul ca WordPress   este acum cel mai utilizat CMS (sistem de management al conținutului) de pe piață, impunandu-se ca lider al industriei de profil.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează