GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

10 reguli și sfaturi care te vor ajuta să fii câștigător la pariuri

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 11:49

„Cum să te îmbogățești din pariuri sportive și jocuri de noroc?”, „Află cum să faci bani de pe urma cunoștințelor tale din sport”, „X știe cum se fac banii la pariuri sportive”. Sunt doar câteva dintre cele mai căutate informații de pe Google în legătură cu metode de a obține bani și pe care, cu siguranță, și tu, pariorule, le-ai căutat măcar o dată în viață. Știm că nu de puține ori te-ai uitat după site-uri care să conțină detalii, sfaturi sau ponturi cât mai precise pentru un câștig cât mai rapid și, dacă se poate, cât mai consistent. 

Tocmai de aceea, ne-am decis să adunăm în acest articol cele mai importante reguli și sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a fi întotdeauna câștigător la pariuri și la jocuri de noroc în general. 

Pentru început, să definim câștigul. Se traduce prin bani? Distracție? Folos? Profit? Să spunem că bani. Trebuie să știi că banii nu sunt o valoare în sine, ci doar niște bilete. Știm că tot mai multă lume consideră că nimic nu mai merge azi fără bani. Am întrebat un psiholog, pe Dr. Cristian Andrei, psihiatru, expert și ambasador al programului Joc Responsabil cum privesc românii banii: „Am văzut mulți oameni, mai ales tineri și mai ales băieți care manifestau emoții intense când se gândeau la sume mari de bani. Acest fenomen se petrece cu ei pentru că, mai ales bărbații, se află în competiție între ei și se departajează folosind cifrele. Bărbații se adună și se laudă cu cifrele lor, apoi sunt gata de orice exagerare pentru a depăși cifrele celorlalți. Dintr-o astfel de competiție, doar unul sau doi se numesc câștigători, iar cei mai mulți rămân cu o frustrare”

De obicei, o distracție presupune o cheltuială de bani, nu un câștig de bani. Dacă îți propui să câștigi niște bani dintr-o activitate care nu implică efort sau competență profesională, acel lucru poate să îți tulbure capacitatea de a estima valorile în viață și te face să nu ai niciun respect pentru ceea ce ai câștigat. Și atunci, îți lansăm o provocare. Răspunde la următoarele întrebări: Prietenie pe bani? Libertate pe bani? Să râzi pe bani? Iubire pe bani?

Concluzia? 

Nu vei câștiga bani cumpărând distracție! Câștigul e doar un bonus.

Este posibil să știi despre un prieten al unui alt prieten care a câștigat o sumă mare de bani cu un bilet la pariuri, dar acestea sunt excepții, rarități. Nu vei deveni bogat peste noapte din jocuri de noroc și pariuri sportive! Cel mai important de știut este că jocurile de noroc sunt doar un mijloc de divertisment, trebuie privite ca atare și tratate într-o manieră responsabilă

Vei întreba „Ok, și atunci cum pot fi, de fapt, câștigător?”

Răspunsul este că atunci când sunt practicate cu măsură, jocurile de noroc pot fi o bună sursă de divertisment pentru adulți. Tu „cumperi” un mijloc de divertisment, la fel cum o faci și atunci când mergi la cinema, cheltuind niște bani. Nu vei câștiga bani cumpărând distracție. Câștigul este doar un bonus, ocazional. Așadar, câștigul real în cazul tău îl reprezintă distracția. 

Ce trebuie să faci pentru a practica un joc responsabil?

1. Joacă atât cât îți permiți să cheltuiești și doar bugetul alocat distracției!

Sunt jucători care după ce pierd întreg bugetul nu se opresc și caută bani pentru a juca în continuare în speranţa că vor recupera pierderile. Însă, aproape întotdeauna, această decizie aduce pierderi și mai mari. De aceea, stabilește-ți o sumă de bani pe care îți permiți s-o pierzi. 

2. Joacă pentru distracție, nu pentru bani!

Distracția este singurul scop al jocurilor de noroc și trebuie privite doar în acest mod, nu ca pe o sursă de venituri. Nu te baza pe câștiguri şi nici nu juca special pentru a le obține!

3. Nu juca niciodată la recuperare!

Dacă ai prins o serie mai lungă de jocuri necâștigătoare este posibil să apară dorința de a recupera banii pierduți, astfel că vei începe să mărești miza. Este foarte posibil să pierzi din nou un joc pus pe o miză dublă și, în cel mai scurt timp, să pierzi toți banii. Jocul la recuperare duce adesea la pierderea întregului buget.

4. Stabilește-ți limite de timp petrecut și de bani investiți.

Îți recomandăm să-ți stabilești o limită de timp pentru fiecare zi sau vizită într-o locație sau pe un site de jocuri de noroc, iar atunci când ai atins-o, să te oprești. 

5. Nu juca atunci când ești nervos, stresat sau pentru a fugi de o problemă!

Dacă te simţi obosit, stresat sau simți că ai avut o zi proastă, îți recomandăm să nu joci deloc sau să te oprești pentru ziua respectivă. Sunt șanse mari să faci alegerile greșite și să pierzi toți banii alocați acestei activități. Odihnit și cu mintea limpede vei putea lua decizii mai bune. 

6. Nu te împrumuta ca să joci!

Nu folosi la jocuri banii destinați altor cheltuieli pentru că sunt șanse mari să te privezi și de aceștia și să aduni datorii. Dacă ai pierdut banii alocați pentru jocuri de noroc trebuie să te oprești și să revii atunci când îți vei permite să aloci alți bani pe care să-i cheltuiești fără a le simți lipsa.

7. Acceptă că toți jucătorii pierd din când în când.

Indiferent câte sfaturi, ponturi sau recomandări sunt pe Internet, trebuie să știi că nu există rețeta sigură de câștig. 

8. Nu amesteca jocurile de noroc cu alcoolul sau alte substanțe!

Dacă ești sub influența alcoolului sau a altor substanțe, nu vei putea fi concentrat pe joc și sunt șanse mari să pierzi mult mai mult decât șț-ai fi alocat în mod normal pentru această activitate.

9. Înclină balanța și în favoarea altor activități recreative.

Alege să-ți dedici timpul și altor activități de recreere, cum ar fi să faci puțin sport, să vizionezi un film, să mergi la o piesă de teatru, să ieși cu cei dragi în oraș, etc. 

10. Află cum să obții ajutor atunci când ai depășit limita. 

Dacă simți că ai depășit limita distracției și că jocul a devenit o problemă, apelează la programul Joc Responsabil. Programul a fost dezvoltat de Asociația Joc Responsabilși este singurul de acest fel care oferă ajutor persoanelor care se confruntă cu probleme cauzate de practicarea în exces a jocurilor de noroc, ori apropiaților acestora. Joc Responsabil îți pune la dispoziție un număr de telefon gratuit, 0800.800.899, prin intermediul căruia te poți programa la unul dintre cabinetele de psihoterapie ale programului pentru ședințe gratuite de evaluare și consiliere și un chestionar de autotestare pentru a vedea dacă obiceiul tău de joc a devenit periculos pentru tine sau pentru cei din jur. De asemenea, prin intermediul site-ului www.jocresponsabil.ro, poți apela la Consiliere 24/7, singurul program de consiliere psihologică online non-stop disponibil în România și complet functional și poți obține o mulțime de alte informații despre cum să joci responsabil

Și, nu uita, dacă forțezi norocul, pierzi distracția! 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vishnu
vishnu  •  03 Decembrie 2019, 16:37

Regula 0: Nu juca deloc. Astfel o sa castigi banii pe care i-ai fi pierdut jucand.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează