GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

10 sfaturi despre cum să-ți înveți copilul să joace fotbal și să se distreze cât mai mult

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 iunie 2022 12:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2022 13:49

Visul multor părinți este ca copiii lor să se apuce de sport, iar fotbalul este unul dintre ele. Nu există nicio îndoială că mulți părinți visează ca copiii lor să devină mari fotbaliști și de aceea dedică mult timp antrenamentului de fotbal al copiilor lor, alegerea unor ghete de fotbal și al unui echipament fotbal potrivit, îi înscriu în academii și școli de fotbal, pentru a le oferi primul contact cu mingea. Dar, în dorința lor de a-și face copiii fotbaliști, părinții fac unele greșeli neintenționate care pot afecta creșterea copiilor lor, care la o vârstă fragedă caută doar să se distreze cu mingea.

1. Fotbalul este un joc, lăsați-l pe copilul dumneavoastră să se bucure de el.

Greșeala pe care o fac mulți părinți este de a pune presiune asupra copiilor lor încă de la început. Dorința lor ca copiii lor să devină noul Lionel sau Cristiano Ronaldo îi face să fie prea exigenți și uită că fotbalul este un sport a cărui misiune principală este recreerea și distracția. Întrebarea când termină de jucat sportul lor preferat nu ar trebui să fie: "Cum a fost jocul? Ați câștigat?" Mai bine întrebați "V-ați distrat? Ați învățat ceva nou?". Nu trebuie să puneți presiune pe el, fiecare copil învață în ritmul său. A-l copleși nu va fi niciodată o idee bună, pentru că veți transforma un joc într-un exercițiu stresant pentru el. Lăsați-l sa isi 0ia ghete de fotbal0 și echipament fotbal și să meargă să se distreze.

2. Fără drame nici în victorie, nici în înfrângere

Atunci când copilul tău are un meci de fotbal, important este să îl privești cum joacă, să îl vezi cum se distrează, indiferent de rezultatul meciului. Cele de mai sus sunt completate de acest al doilea sfat: părinții ar trebui doar să aplaude și să se bucure de faptul că copiii lor se distrează sănătos. Nu merită să sărbătoriți o victorie a echipei copilului dvs. ca și cum ar fi Liga Campionilor sau să faceți o dramă dintr-o înfrângere. Cu siguranță vor fi uitat de rezultat la zece minute după ce se va termina meciul.

3. Valorizați mediul, nu categoria clubului

Cel mai important lucru este, așa cum am mai spus, ca copilul dumneavoastră să fie fericit într-un mediu care îl face să se dezvolte ca sportiv și ca persoană. Dacă clubul pe care l-ați ales pentru ca ei să facă sport îndeplinește aceste premise, ce mai contează dacă copilul dumneavoastră joacă în prima divizie, în divizia a doua sau poate aspira să câștige un titlu? Cumpărați niște ghete de fotbal bune, alegeți un echipament fotbal potrivit și înscrieți-l pe cel mic la un club sau o academie unde învață în primul rând să fie om.

4. Respectați deciziile antrenorului

Copilul are nevoie de referințe, iar antrenorul este unul dintre ele. Este posibil ca persoana care îi predă fotbal copilului dumneavoastră să nu fie plătită pentru asta și să o facă în mod altruist. El este cel care decide câte minute joacă copilul dumneavoastră și pe ce poziție ar trebui să joace pe teren. Când mergeți să urmăriți un antrenament sau un meci, copilul dumneavoastră ar trebui să vă asculte doar atunci când îl încurajați pe el și pe coechipierii săi. Instrucțiunile tehnice trebuie să fie date numai de către antrenor. Dacă copilul își ascultă tatăl și antrenorul în timpul unui meci și sfaturile sunt contradictorii, pe cine ar trebui să asculte? Va fi o mare încurcătură pentru el.

5. Respectați arbitrul

O scenă nefericită și repetitivă la meciurile de fotbal pentru copii este cea a părinților care se plâng și jignesc arbitrii, acțiune care nu face altceva decât să le formeze o imagine celor mici, care vor crește cu atitudinea de a nu respecta autoritatea sau regulile care sunt stabilite în orice domeniu. Trebuie să înțelegem că fără arbitri nu ar exista fotbal competițional. 

6. Respectați-i pe coechipierii copilului

Colegii de echipă ai copilului dvs. sunt prietenii lui, nu rivalii lui. Ei nu concurează pentru un loc în echipă, ci joacă împreună pentru distracție și pentru binele comun. Dacă, atunci când mergeți să îi vedeți jucând, faceți comparații între ei sau strigați că copilul dumneavoastră este mai bun decât un coechipier, vă veți înșela grav. Și veți crea o problemă pentru copilul dumneavoastră.

7. O cultură a efortului, nu a rezultatelor

Dacă copilul dvs. învață, dacă face un efort la fiecare antrenament sau la fiecare meci, rezultatul nu este important. Cel mai important lucru este ca ei să se distreze și ca pe parcurs să învețe că perseverența este un instrument important în viața lor. Dacă se trezește în fiecare dimineață, își ia ghete de fotbal și echipament fotbal și merge la antrenamente fără să renunțe, atunci este un adevărat succes și un semn de disciplină și perseverență.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează