GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

14 idei sănătoase pentru gustarea dintre mese

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 13:06 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 14:21

Multora le place să mănânce între mese. Gustările pot face parte dintr-o dietă echilibrată.

Ele vă pot energiza, vă pot ajuta să obțineți nutrienți esențiali și vă pot potoli foamea între mese.

1. O gustare cu fructe

Gustările sănătoase nu trebuie să fie dificil de pregătit. Chiar și o singură bucată de fruct poate fi foarte sățioasă. Fructele care sunt portabile și ușor de consumat includ portocale, banane, mere, pere, struguri și grepfrut. Fructele sunt o gustare excelentă, deoarece sunt pline de fibre și vitamine. Luați în considerare să serviți fructele cu nuci sau iaurt pentru a spori senzația de sațietate.

2. Nuci și semințe

Nucile sunt o gustare excelentă cu proporția adecvată de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Pe lângă faptul că sunt delicioase, au o mulțime de avantaje pentru sănătate și sunt sățioase. Studiile au arătat, de asemenea, că consumul moderat de nuci poate ajuta la pierderea în greutate, în ciuda conținutului lor mai mare de calorii și grăsimi. Puteți alege dintre diverse nuci, cum ar fi caju, nuci, migdale, nuci braziliene, alune de pădure, nuci de pin, nuci de macadamia și fistic. Sunt o opțiune grozavă pentru gustări din mers, deoarece nu trebuie să fie ținute la frigider.

3. Popcorn

Luați în considerare floricele de porumb simple în loc de varietatea acoperită cu unt, sare și caramel, servită la cinema. O porție mare de floricele de porumb de 3 cești conține mai puțin de 100 de calorii și fibre sățioase. Uleiul de măsline, parmezanul sau drojdia nutritivă pot fi câteva opțiuni de aromă.

4. Ardei gras cu guacamole

Puteți obține o mulțime de nutrienți din combinația de ardei gras roșu și guacamole, care vă ajută să vă simțiți mulțumit ore în șir. Toți ardeii grasi sunt sănătoși. Cu toate acestea, ardeii roșii au o concentrație mai mare de antioxidanți decât cei de alte culori. Guacamole, pe de altă parte, este o sursă excelentă de fibre, vitamine A, B și C, precum și minerale precum fosfor și potasiu. Cele mai bune dintre ambele alimente sunt combinate în această gustare combinând 1 ardei gras roșu mare cu 80 de grame de guacamole, menținând în același timp numărul de calorii sub 200.

5. Felii de măr cu unt de arahide

În ceea ce privește nutrienții și aromă, merele și untul de arahide merg împreună ca untul de arahide și jeleul. Merele sunt un fruct bogat în fibre, pe de o parte. În schimb, arahidele oferă fibre, proteine pe bază de plante și grăsimi sănătoase, toate ingredientele sățioasă pe care ar trebui să le cauți la o gustare. Vă puteți bucura de o gustare crocantă și cremoasă combinând mere cu unt de arahide. Pentru un plus de aromă, luați în considerare adăugarea unui strop de scorțișoară. Săptămâna aceasta, găsești la Lidl cea mai avantajoasă ofertă la mere. Accesează acum Lidl catalog online!

6. Nuci și ciocolată neagră

Migdalele și ciocolata neagră fac o combinație excelentă. O combinație puternică de aromă și sănătate include nuci crocante și aromă puternică de ciocolată. O cantitate bogată de grăsimi sănătoase poate fi găsită în migdale și ciocolata neagră. Împreună, fac o gustare delicioasă, ușor de împachetat și sănătoasă pentru inimă.

7. Fulgi de ovăz

O gustare minunat de adaptabilă, fulgii de ovăz pot fi consumați fierbinți sau reci, acasă sau din mers. Pur și simplu pregătiți o porție de ovăz mai mică decât ați face pentru o masă. În comparație cu alte cereale, ovăzul este un cereal integral mai bogat în proteine, care oferă o cantitate bună de fibre. În plus, puteți face fulgi de ovăz dulci, acoperind-o cu fructe, scorțișoară, cacao și fulgi de ciocolată sau sărate, incluzând ouă, avocado și legume precum ciuperci sau roșii.

8. Roșii cherry cu mozzarella

Roșiile cu brânză mozzarella sunt o modalitate delicioasă și sănătoasă de a crește aportul de legume. Pentru o gustare bogată în proteine, fibre și grăsimi sănătoase, combinați roșiile cu mozzarella, oțet balsamic și o strop de ulei de măsline extravirgin. Această gustare delicioasă și hrănitoare poate fi folosită și ca o salată secundară în timpul mesei ulterioare.

9. Hummus cu felii de castravete

Textura crocantă și aroma proaspătă a castraveților completează perfect aroma bogată și cremoasă a humusului. Tahini, uleiul de măsline, usturoiul și năutul sunt ingredientele obișnuite în hummus. Prin urmare, oferă o combinație de fibre, proteine pe bază de plante și grăsimi sănătoase pentru inima. Puteți rămâne mulțumit cu sub 100 de calorii consumând aproximativ 104 de grame de castraveți tăiați subțiri cu aproximativ 34 de grame de hummus.

10. Fructe și brânză de vaci

O ceașcă de brânză de vaci are 24 de grame de proteine. Brânza de vaci și fructele fac o gustare dulce, cremoasă și sățioasă, deoarece proteinele și grăsimile brânzei de vaci completează fibra fructului. Când brânza este combinată cu fructe tropicale precum ananasul, papaya sau pepenele verde, rezultatul este foarte delicios.

11. Ouă fierte tari

Un ou este unul dintre cele mai sănătoase și mai eficiente alimente pentru pierderea în greutate. Pentru că sunt bogate în proteine, sunt foarte sățioase. În ciuda faptului că au o reputație negativă de ani de zile din cauza colesterolului lor ridicat, cercetările actuale indică faptul că un consum moderat de ouă, sau 3-4 ouă pe săptămână, poate reduce rigiditatea arterială, un factor de risc pentru boli de inimă. În plus, ouăle fierte sunt o modalitate practică de a lua o gustare bogată în proteine oriunde mergeți. Pentru a obține elemente esențiale precum colina și vitamina D, păstrați gălbenușul.

12. Iaurt grecesc și amestec de fructe de pădure

Fructele de pădure și iaurtul grecesc simplu se combină pentru a oferi o gustare gustoasă și sănătoasă. Fructele de pădure sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanti, in timp ce iaurtul grecesc este bogat în proteine. Pentru a obține o varietate de nutrienți și un amestec al aromelor lor dulci și acidulate, adăugați fructe de pădure în iaurt.

13. Brânză și fructe sau biscuiți

Brânza este un fel de mâncare bogat în proteine, care poate fi mâncat ca o gustare, deoarece este atât de sățioasă. Cu toate acestea, includerea unor fructe sau biscuiți cu cereale integrale va crește cantitatea de fibre din gustare. Alegeți tipul de brânză pe care îl preferați sau încercați feta, ricotta sau mozzarella. Calciul și proteinele sunt ambele prezente în brânză, deși nivelurile fiecărui nutrient diferă semnificativ în funcție de tipul selectat. S-ar putea să alegeți brânză și niște fructe pentru o alternativă simplă din mers sau să puneți niște brânză pe biscuiții favoriți din cereale integrale.

14. Brânză feta și măsline

Una dintre componentele nutritive ale dietei mediteraneene este măslinele. Conțin cantități semnificative de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă și sunt o sursă puternică de antioxidanți. Combină măsline și brânză feta pentru o gustare de inspirație grecească, plină de proteine și grăsimi bune. Pentru a vă completa gustarea cu carbohidrați complecși, puneți-le peste pâine integrală sau mâncați-le independent.

Poate fi complicat să reziste poftelor atunci când acestea apar în mijlocul zilei sau cu puțin timp înainte de culcare (dacă putem, de fapt, să le ignorăm). Gustarea poate fi o provocare atunci când încercați să respectați o dietă strictă, deoarece poate fi dificil să determinați ce mese sunt potrivite și care sunt cele mai bune de renunțat fără a studia lista de ingrediente sau a efectua o căutare pe Google. Dar nu trebuie să ignorați în totalitate acele pofte; trebuie să alegeți gustările cu înțelepciune. Câteva opțiuni simple de gustare vă vor satisface dorințele, în loc să alegeți acea pungă de chipsuri de cartofi sau înghețată din aluat de prăjituri și să vă rugați să se încadreze în planul dvs. de dietă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează