GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

3 Beneficii ale utilizării sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 16:02 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 16:03

În amenajarea unei clădiri, indiferent de destinația acesteia, este o idee bună să folosești o combinație de tipuri de încălzire, mai ales pentru spațiile destinate afacerilor.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, sunt dispozitive utilizate pentru a asigura circulația aerului în clădiri dar și pentru recuperarea căldurii în urma aerului evacuat. Aceste sisteme sunt gândite pentru a menține un echilibru între ventilația adecvată a clădirii și conservarea energiei termice. 

Încălzitoarele cu recirculare folosesc combustibilul pentru a recircula aerul și  nu pentru a-l încălzi. Similar cu funcționarea unui ventilator de baie.

Iată câteva avantaje:

Economisirea energiei

Sistemele de ventilație cu recuperarea aerului permit transferul căldurii din aerul evacuat spre aerul proaspăt intrat în clădire. Ceea ce înseamnă că nu se pierde căldura produsă în interiorul spațiului, ci este folosită pentru a încălzi aerul proaspăt care intră în sistemul de ventilație. Astfel se reduce nevoia de a utiliza sisteme suplimentare de încălzire, deci și economii semnificative de energie și costuri de încălzire. Un recuperator caldura reprezintă deci o investiție bună, atât pentru perioada caldă cât și pentru cea rece.

Calitatea aerului îmbunătățită

Sistemele de ventilație de acest tip elimină aerul încărcat și introduce aer proaspăt. În plus reține poluanții cum sunt particulele de praf, bacteriile și substanțele nocive, ajutând la îmbunătățirea calității generale a aerului din interiorul clădirii. Mai ales în cazul clădirilor bine izolate, acest aspect este important, circulația aerului fiind limitată. Deci pe lângă opțiunea pentru perdelele de aer și alte sisteme, se asigură un schimb controlat și eficient al aerului. Pe lângă acestea, poate contribui la controlul umidității, menținând un nivel optim de umiditate în interiorul clădirii. Astfel se reduce posibilitatea dezvoltării mucegaiului sau altor probleme legate de umiditate. 

Eliminarea mirosurilor neplăcute

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură contribuie la eliminare mirosurile neplăcute de fum, de la bucătărie sau de la diferite substanțe. Acesta nu este rolul lor principal însă pot oferi acest beneficiu. Unele dintre acestea pot fi echipate cu filtre care captează particulele și poluanții, eliminând polenul, praful, bacteriile sau alergenii. Astfel, indiferent de tipul clădirii, se va crea un mediu mai sănătos și confortabil. 

Poate unul din cel mai mare avantaj ale sistemelor de recirculare este că pot fi folosite în clădirile aglomerate sau în spațiile comerciale. Astfel pe lângă eficiența și rentabilitatea la preț și economiile la facturi, oferă aer proaspăt și curat. În plus aceste sisteme sunt mai prietenoase cu mediul decât alte soluții pentru ventilare sau încălzire. Acest lucru poate reduce necesitatea ventilării mecanice, împreună cu impactul asupra mediului pe care îl poate avea. Reducerea emisiilor poluante a devenit o preocupare în orice domeniu de aceea este un beneficiu ecologic demn de menționat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează