GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

3 planuri de tratament în cazul unui implant dentar - de la clasic la complex

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 14:50 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 14:58

Dacă te confrunți cu problema pierderii dinților, cea mai bună soluție este reprezentată de un implant dentar. Este vorba despre un dispozitiv sub formă de șurub, fabricat din titan de înaltă puritate, biocompatibil cu organismul uman. Acesta se inserează în os și îndeplinește cu succes funcțiile rădăcinii unui dinte natural.

Medicina dentară a evoluat enorm în ultimii ani, astfel încât există soluții diverse, atât în ceea ce privește modul de confecționare a implanturilor, cât și tehnicile de inserare. Prin urmare, fiecare pacient, indiferent de vârstă sau de problema cu care se confruntă, va găsi soluția potrivită pentru el.

Iată trei planuri de tratament care se bucură în prezent de cel mai mare succes în clinicile stomatologice din România și din lumea întreagă!

Tratament cu implant dentar clasic

Este vorba despre șuruburi cu grosimea cuprinsă între 3 și 5 milimetri și cu înălțimea de 15 milimetri, folosite în majoritatea situațiilor. Ele sunt potrivite atât pentru înlocuirea unui singur dinte lipsă, cât și a mai multora sau a tuturor dinților. 

Sunt recomandate de specialiști pentru susținerea lucrărilor protetice fixe, obținându-se, de fiecare dată, rezultatele dorite de pacient. Aceștia își recapătă încrederea în sine și capacitatea de a zâmbi, pot să se bucure din nou de mâncărurile preferate, iar orice riscuri pentru sănătatea cavității bucale sunt îndepărtate! Iar toate aceste efecte pozitive durează mai multe decenii!

Implant dentar de tip Fast & Fixed

Acest tip de implanturi se inserează în zone anatomice cu os dur, în poziții care pot susține o lucrare fixă cu ajutorul unui număr redus de șuruburi – 6 la maxilar, 4 la mandibulă. Principalul avantaj este reprezentat de rapiditatea cu care se desfășoară acest tratament.

După o evaluare inițială, sistemul Fast & Fixed permite revenirea la cabinet în mai puțin de 24 de ore, inserarea noilor rădăcini și construirea unei lucrări fixe provizorii chiar în ziua în care se desfășoară intervenția. 

Astfel, pacientul are un nou zâmbet după numai câteva ore. Lucrarea fixă provizorie trebuie purtată pentru un interval cuprins de regulă între 3 și 4 luni, în timpul perioadei de osteointegrare. Apoi este montată lucrarea fixă definitivă și pacientul se bucură din nou, indiferent de vârstă, de avantaje similare cu cele pe care i le-ar fi oferit dinții naturali.

3 planuri de tratament în cazul unui implant dentar - de la clasic la complex

Implant dentar zigomatic

Dispozitivele de acest tip au cele mai mari dimensiuni și se folosesc doar în anumite cazuri, mai precis la persoanele la care cantitatea de os alveolar nu este suficientă pentru a susține o lucrare fixă. În aceste situații, ele se inserează deasupra osului maxilar și se ancorează în oasele pomeților, numite oase zigomatice, de unde vine și numele implanturilor. 

Procedura este folosită cu succes atunci când pacientul nu are suficient material osos din cauza resorbției severe a osului maxilarului, iar volumul osului maxilar nu poate fi refăcut printr-o procedură de adiție de os.

Astfel, indiferent de problemele concrete cu care se confruntă un pacient și de caracteristicile specifice fiecărui caz, nivelul de dezvoltare al medicinii stomatologice permite găsirea soluției potrivite. Ulterior, toți pacienții se declară mulțumiți și vorbesc cu recunoștință despre schimbările pozitive apărute în viața lor după efectuarea unui tratament cu implant dentar!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează